Menü
Zárja be a menüt

Világpremier: az új Multivan

Világpremier: az új Multivan

Minden új Multivan már a kezdetektől fogva lázban tartja rajongóit egyedi és új különlegességeivel. Ebben az új Multivan sem kivétel - és több, mint egy jármű. Egy találkozási pont, a legkülönbözőbb generációk igényeinek megfelelő hely, tér, otthon és közlekedési eszköz egyben.

Járműből találkozási pont

Az új Multivan egy olyan többfunkciós jármű, amely számtalan mobilitási koncepcióhoz képes igazodni. Éppen ezért teljesen újraalkottuk a belső teret és a külső megjelenést, természetesen anélkül, hogy elveszítené Multivan-jellegét. Mert egy új Multivan mindig a multifunkcionalitás, a mindennapi használat és az univerzális képességek jegyeit hordozza magában, innovatív funkciókkal kiegészítve. Több mint húsz asszisztensrendszer teszi még biztonságosabbá az új Multivan-t. Megszámlálhatatlan különlegességgel egészül ki: az új üveg panorámatetőtől4 kezdve az első plug-in hibrid meghajtáson át az újragondolt beltérkoncepcióig, melyek a Multivan sokoldalúságát új szintre emelik.

Karizmatikus dizájn: kívül és belül egyaránt esztétikus és figyelemfelkeltő

Külső megjelenés

Magával ragadó külső

Az új Multivan optikailag elődei letisztult, időtálló dizájnját követi, azonban új formában tolmácsolja a hagyományos formát. A hagyományos, kétszínű fényezést4 az új Multivan-ben egy elegáns, középen a fényszóróktól a jármű hátuljáig húzódó króm szalag4 hangsúlyozza. Az IQ.Light LED-Mátrix fényszóróval ellátott elegáns fénydizájnt a külső megjelenésben az alapfelszereltségben elérhető LED-es hátsó lámpák és a kivetített fény6 egészítik ki - mivel új Multivan modellje üdvözli Önt és beszálláskor a Multivan körvonalát a padlóra vetíti. A külső megjelenés új dizájnját az előkelő színek és felnik nagy választéka teszi teljessé, mint az új 19 colos felnik4, így új Multivan modelljét személyes stílusának megfelelően alakíthatja.

IQ.Light LED-Mátrix fényszóró

Ötvözi az esztétikumot és a biztonságot

Az új IQ.Light LED-es nappali menetfénnyel rendelkező LED-Mátrix fényszóró5 nemcsak esztétikai különlegesség, amely alapján az új Multivan már messziről észrevehető, hanem különösen intelligens is. A fényvezérlés felismeri a forgalmi helyzetet és interaktív módon tompított fényről távolsági fényre kapcsol. Ezenkívül optimálisan megvilágítja a teljes útszakaszt, mivel a felszereltséghez tartozik a "Dynamic Light Assist" is, a nem vakító folyamatos távolsági fény. Az IQ.Light felismeri a szembe jövő forgalmat és célzottan kikapcsolja a fénykúpot, hogy a szemből érkező járműveket ne vakítsa el. És a fény nem csupán kitalálja a gondolatait. Az innovatív kamera- és radarrendszernek köszönhetően a dinamikus kanyarfény ugyanis már akkor megvilágítja a kanyarokat, mielőtt Ön kormányozna. Így biztosítja az intelligens rendszer, hogy Önnek csak a legfontosabbal kelljen foglalkoznia: a vezetéssel.

Megvilágított króm díszítőlécek

Az emblematikus fény

Számunkra valódi esztétikai figyelemfelkeltés: a hűtőrács megvilágított króm díszlécei4 A Volkswagen Haszonjárművek modelljei között először megjelenő, első fényszórók között húzódó króm díszítőléceknek köszönhetően tovább visszük a Volkswagen márka fényvilágát. Ezzel a jármű elejének fényjátéka nem csupán vonzza a tekinteteket, hanem valódi jelkép is - aki éjjel belenéz a visszapillantó tükörbe, azonnal felismeri, hogy ott az új Multivan közelít.

A belső tér és a hangulatvilágítás

Előkelő hatás a beltérben

A belső tér kialakítására a kiváló minőségű anyagok jellemzőek, amelyek az új Multivan-nek prémium színvonalú személygépjármű-hatást kölcsönöznek. Az optimalizált, szabadon lebegő digitális kombinált műszerfal tágas és első osztályú hatást kelt. Az alapfelszereltségben elérhető, 100%-ban Tiptronic multifunkciós bőr kormánykeréknél nem kívánhatunk többet. Továbbá az új Multivan belső tere teljesen az Ön stílusához illeszkedik. A többszínű hangulatvilágítás segítségével Ön határozhatja meg, milyen színű fényben tündököljön a járműve belső tere. Legyen akár az elveszett tárgyak kereséséhez bekapcsolt fehér fény, egy csendes estéhez választott meleg sárga árnyalat vagy egy színes fényjáték - ez az Ön járműve, az Ön fénydizájnja.

Alternatív hajtásváltozatok

Az új Multivan eddig soha nem tapasztalt meghajtási módokkal érkezik. Az alapfelszereltségű Shift-by-Wire kettős tengelykapcsolós váltó mellett univerzális járművünk most plug-in hibrid meghajtással is elérhető, amellyel Önnek teljesen új Multivan vezetési élményben lehet része. Az új Multivan eHybrid modellel teljesen elektromos üzemmódban vezethet, helyi CO2-kibocsátás nélkül, valamint szinte hangtalanul közlekedhet a városban. Ebben a modellben a hatótávolságot a 13 kWh (bruttó kapacitás) teljesítményű lítiumion-akkumulátornak köszönhetően úgy terveztük, hogy az átlagos napi távot teljesen elektromos üzemmódban tehesse meg. Az új Multivan eHybrid modellben az elektromotor és a turbó benzinmotor (TSI) rendszerteljesítménye 160 kW / 218 LE. Élvezze az új vezetési élményt egy teljesen új Multivan menetkényelmével és egy prémium színvonalú személygépjármű kezelhetőségével. Kapcsolódjon ki Ön is addig, amíg a Multivan modellje az otthoni áramhálózatán, a MOON Elli Charger segítségével feltöltődik.

Valódi Multivan: igazán multifunkcionális és mindennapi használatra tervezett

Fordulékony és városi közlekedésre tervezett

Dinamikus mozgás

Az új Multivan könnyebb kezelhetőségének köszönhetően a prémium színvonalú személygépjármű dinamikus menetkényelmét nyújtja. Az alapmodell (4,98 m) és egy hosszabb változat (5,18 m) közül választhatunk, mindkettő alacsonyabb, kb. 1,90 m - a beltér magassága változatlan. Az üveg panorámatetővel4 nemcsak nagyobb a térérzet az új Multivan-ben, hanem ténylegesen nagyobb a beltér magassága. Az üveg panorámatetővel rendelkező és hosszabb változatú kivitelben a raktérkapacitás 4053 liter (az első üléssorig rakodható), a harmadik üléssor mögött a csomagtartóban a csomagtér-kapacitás 763 liter (469 liter az alapmodellben). A külső méretei valamivel csökkentek és keskenyebb lett, azonban a beltér ennek ellenére szélesebb. Az új Multivan a belvárosban is megmutatja erősségeit - a számos vezetői asszisztensrendszernek köszönhetően olyan könnyedén irányítható a városi forgatagban, mint egy személygépjármű.

Multifunkciós

Alakjában, funkciójában és helyzetében változtatható

Az új Multivan még nagyobb szabadságot nyújt, amit az új fejlesztésű, beltéri multifunkciós asztal4 tesz lehetővé. Ez szinte bárhol elhelyezhető, mivel egyszerűen a síneken csúsztatható. Ha a multifunkciós asztal oldalait innovatív zárási technológia segítségével behajtjuk, és az asztalt a jármű aljához csúsztatjuk, akkor nemcsak lényegesen keskenyebbé és alacsonyabbá válik, hanem teljesen új funkciót is kap, mint egy multifunkcionális eszköz. Ugyanis ha teljesen a két első ülés felé toljuk, akkor a tárolórekeszek és a pohártartó segítségével multifunkciós középkonzollá alakítható.

Egyes ülésrendszer

Rugalmasabb, könnyebb és fűthető

Az új Multivan egyik nagyszabású újdonsága a lehajtható és egyenként könnyen kivehető hátsó ülések, amelyekkel mostantól még egyszerűbbé válik különböző ülésrendek kialakítása. Legyen akár szemközti elrendezés4 a multifunkciós asztallal a középpontban, álljon akár minden ülés menetiránynak megfelelően vagy ne is legyen ülés a nagyobb tárgyak szállításakor - néhány kézmozdulattal megváltoztathatja az ülésrendet. Az egyes ülésrendszernek köszönhetően az üléseket akár a jármű egyik oldalára is rendezheti és így személyek vagy tárgyak, pl. elektromos kerékpárok is szállíthatók. Valamint az új üléskoncepciónak köszönhetően akár 25 százalékkal könnyebbek az ülések. További érdekesség: az utastér külső ülései most először fűthetőek4, így a hátul ülőkre is kellemes meleg vár a hideg téli napokon.

Első osztályú kényelem

Üveg panorámatető

A tető az új égbolt

Az új Multivan abszolút újdonsága a különlegesen nagy, két részes üveg panorámatető4, ilyet Multivan-ben soha nem láthattunk korábban. Az így még tágasabbnak tűnő tér és a beltér valamivel magasabb, tényleges magassága biztosítják a nagyobb kényelmet. Élvezze, ahogy napközben átjárja a fény a belső teret és az éjszakai felejthetetlen pillanatokat a csillagos ég alatt. A "Low-e" bevonattal ellátott, laminált biztonsági üvegből készült szélvédő mintegy 78 százalékkal csökkenti a meleg sugárzását. Egyszerűen dőljenek hátra az utastérben ülők és élvezzék mindezt.

Kiváló minőségű anyagok

Elegáns anyagok a beltérben

Az új Multivan nem csupán vezethetőségében hasonlít egy személygépjárműre, hanem a beltér kiváló minőségű anyagai is ezt a prémium színvonalat képviselik. Ennek jelképei az új fejlesztésű "Dark Woodgrain Optic"4 vagy a "Metal Grid"9 dekorelemek, valamint a kéttónusú, kontrasztvarrásokkal ellátott üléshuzatok, mint a "Savona"4 bőr változata. Egy másik különlegesség az ergonomikusan újragondolt és hálózatba kapcsolt digitális kombinált műszerfal, amelynek köszönhetően a vezetőtér letisztult és elegáns hatást kelt.

Ergonomikus ülések és tárolók

Középpontban a középkonzol

Az új Multivan üléseit az egyes ülésrendszer révén teljesen újragondoltuk, természetesen a kényelem szempontjából is. Opcionális, AGR tanúsítvánnyal rendelkező komfortüléseink4 memória és masszázs funkcióval is elérhetők. Kényelmi szempontból további különlegesség a beltérben a rengeteg tárolóhely. A vezetőfülkében, az ajtókon, az ülések alatt vagy a középkonzolnak használt multifunkciós asztalon4: az új Multivan rendet teremt. Megfelelő hely van benne a tárgyak, pl. tabletek vagy üdítős üvegek rendezett tárolásához.

Be- és kiszállás

Két tolóajtó – nyissa kulcs nélkül és induljon

Az új Multivan most az alapfelszereltségben két tolóajtóval kapható. Ehhez igazítva optimalizáltuk a be- és kiszállást Mivel az új Multivan igény szerint Easy-Open funkcióval4 is rendelhető, amelyekkel Ön a tolóajtókat, illetve a csomagtérajtót gesztusvezérléssel nyithatja. Mit kell mindehhez tennie: tartsa a lábát az érzékelő alá a kényelmes nyitásért, míg az ajtók automatikusan kinyílnak, majd foglaljon helyet. A "Keyless Advanced"4 kulcs nélküli zár- és indítórendszerrel további kényelmi funkció várja, mivel az új Multivan felismeri Önt. Így Ön a kulcs használata nélkül elindíthatja a Multivan-t.

Technológia: az új Multivan igazi okos otthon

Még az autópályán szeretné megírni a bevásárlólistát? Menet közben felkapcsolná a fűtést saját okos otthonában? Élje át már ma a holnap konnektivitását, hiszen az alapfelszereltségben elérhető Car2X is, amely a többi járművel való kommunikáció és a hálózatba kapcsolt infrastruktúra révén lehetővé teszi, hogy figyelmeztessen a veszélyek előtt. Az okostelefonokhoz4 tartozó induktív töltés, az internet hozzáférés és a számos USB-C interfész a vezetőfülkében és az utastérben mind az Ön technológiai kényelmét szolgálják. Megkönnyítik továbbá az alapfelszereltségben elérhető We Connect10 és We Connect Plus11 12 mobil online szolgáltatások mindennapi használatát. A digitális műszerfal a legmodernebb infotainmentet biztosítja Önnek 26,03 cm átmérőjű (10,25 colos) színes kijelzőjével, Head-up-Display4 rendszerével, az alapfelszereltségben elérhető közlekedési tábla felismerő rendszerrel és az alapfelszereltségben elérhető 25,4 cm-es (10 colos) infotainment rendszerrel. A Harman Kardon4 prémium hangrendszer 14 nagy teljesítményű hangszórójával új szintre emeljük a szórakozást. Érkeznek további mobil online szolgáltatások, amelyek az új Multivan-ben debütálnak. Az innovatív digitalizáció által a járműkezelést, az ergonómiát és a funkciók széles skáláját teljesen új szintre emeljük - igazi okos otthon a Multivan-ben.

Tudjon meg többet a technológiáról

Elektromos jármű-szolgáltatások

Új funkciók az új hajtásváltozatokban

A Volkswagen Haszonjárművek első olyan járműve az új Multivan, amely elektromos hibridként is elérhető, ezzel együtt jelentek meg új szolgáltatások is a We Connecthez10. Állítsa be az e-Manager segítségével és Indulási időpontok szolgáltatással, hogy mikor kell az akkumulátort töltenie, ellenőrizze a Töltés szolgáltatással az akkumulátor töltési állapotát, indítsa el a Légkondicionálás szolgáltatással okostelefonja segítségével a klímaberendezést, hűtse le új Multivan-jét még az utazás megkezdése előtt vagy állítsa le a töltési folyamatot a We Connect alkalmazással. Így új Multivan-jét mindig szemmel tarthatja.

We Upgrade

Új funkciók aktiválása

Premier az új Multivan-ben: a több színben játszó hangulatvilágítás kérésére már gyárilag elérhető. Vagy szerezze be az upgrade-et az In-Car Shopban vagy a We Connect webshopban. További hasznos járműfunkciók, mint a "Light Assist" távfény-szabályzás vagy a valós idejű navigáció elérhető a shopokban, olyan egyszerűen, mint egy okostelefonon.

A We Connect Upgrade-ről bővebben

We Connect

Az új digitális mobilitás

Természetesen az új Multivan-ben is minden készen áll az új digitális mobilitás nyújtotta előnyökhöz a We Connect10 díjmentes funkcióival - az Ön digitális idegenvezetője a mobil mindennapokban. Az ehhez tartozó We Connect alkalmazással kényelmesen kezelheti okostelefonjának releváns járműfunkcióit. A mobil online szolgáltatások a vezetést digitálisabbá, hálózatba kapcsolttá és kényelmesebbé teszik - új Multivan-je pedig még innovatívabb lesz. 

Szolgáltatásainak áttekintése:

 •   Műszaki segélyhívás
 •   Parkolási pozíció
 •   Automatikus balesetbejelentés
 •   Járműállapot
 •   Ajtók és világítás 
 •   Járműállapot-jelentés
 •   Vezetési adatok
 •   Időszakos szervizek ütemezése

A We Connectről bővebben

We Connect Plus

Új Multivan - új szint

Az új Multivan a Volkswagen Haszonjárművek első olyan járműve, amely kérésre alapfelszereltségben a beépített eSIM-kártyának köszönhetően a We Connect Plus11 12 szolgáltatással csatlakozik a hálózatra. Az intelligens online navigáció valós idejű közlekedési információkkal látja el Önt - ez a jelen konnektivitása. A We Connect Plus11 12 szolgáltatással a We Connect alapcsomag minden funkcióját átélheti és sok más további szolgáltatás kényelmét is élvezheti: 

 • Online közlekedési információk 
 • Online térképfrissítés  
 • Online hangvezérlés13  
 • Online lopásjelző berendezés  
 • Online állófűtés14  
 • Távoli állóhelyzeti szellőztetés  
 • Médiastreaming15  
 • WLAN-Hotspot  
 • Üzemanyagtöltő állomások és elektromos töltőállomások keresése  
 • és még sok más

A We Connect Plusról bővebben

Vezeték nélküli App-Connect

Mint az okostelefonon

Az App-Connect szolgáltatással hitelesített okostelefon alkalmazásait az Apple CarPlay™, Android Auto™ vagy a MirrorLink® segítségével infotainment rendszere érintőképernyőjén jelenítheti meg anélkül, hogy okostelefonját vezetékkel csatlakoztatná. Előhívhatja kedvenc alkalmazásait az új Multivan-jében pontosan úgy, ahogyan okostelefonjával szokta, mindez a még jobb szórakozásért.

A vezeték nélküli App-Connect alkalmazásról bővebben

Magas szintű, fokozott biztonság

Új Multivan-je nemcsak különösen kényelmes és hálózatba kapcsolt, hanem rendkívül biztonságos is. Az új IQ.Light távfény-szabályzással ellátott LED-Mátrix fényszóró5 és a kanyarfény ugyanis még jobban megvilágítják az úttestet, hiszen különösen okosak és előre tekintőek. Prémium személygépjármű színvonalú asszisztensrendszerek és biztonsági rendszerek találhatók a járműben, összesen több, mint 20. Alapfelszereltségben elérhető a Car2X az ACC automatikus távolságszabályozással együtt, amely lehetővé teszi az interakciót más, hálózatba kapcsolt járművekkel és hálózatba kapcsolt infrastruktúrákkal annak érdekében, hogy Ön a veszélyhelyzetekről idejekorán értesüljön. Az új Multivan-ben debütál a 360 fokos "Area View"4 környezetfigyelő rendszer, amely madártávlatból biztosít valós körbetekintést. Ezáltal a biztonságot parkoláskor is új szintre emeljük. Új Multivan-je ötvözi a kényelmet a biztonsággal.

Az új Multivan megnyerte a neves Red Dot, azaz Piros pont dizájn- és formatervezési díjat.

Az új Multivan megnyerte a neves »Red Dot», azaz Piros pont dizájn- és formatervezési díjat a »Legjobbak legjobbja» kategóriában.

Az új Multivan világpremierjét nem is tudtuk volna jobban elképzelni: végre újra élő esemény közönséggel, élő showműsor az új Multivan modellváltozataival a színpadon - és az est fénypontjaként rögtön az első díj: a »Red Dot - Legjobbak legjobbja«. Ez a díj a világ egyik legnevesebb formatervezési elismerése. Idén 60 nemzet vállalatai több mint 7800 terméket neveztek a versenyre. A nemzetközi szakértőkből álló 50 fős zsűri a következő szempontok alapján értékelte a termékeket: az innováció mértéke, funkcionalitás, ergonómia, tartósság, ökológiai összeférhetőség, minőség, valamint a szimbolikus és érzelmi érték. A Bulli-ikon új értelmezése azonnali tetszést aratott, és megkapta az »Autók és motorkerékpárok« kategóriában a 2021-es »Red Dot - a Legjobbak legjobbja« megtisztelő elismerést. Nagyon büszkék vagyunk, és izgatottan várjuk, hogy az új Multivan Önöket is hamarosan lenyűgözze.

Forrás: » Red Dot Design Award: Az új Multivan (red-dot.org)«

A Volkswagen hírlevéllel nem marad le semmiről

Iratkozzon fel most a Volkswagen hírlevelére és mi naprakészen tartjuk az értékesítés kezdetéig.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.