Menü
Zárja be a menüt

Az új Multivan

Minden új Multivan már a kezdetektől fogva lázban tartja rajongóit egyedi és új különlegességeivel. Ebben az új Multivan sem kivétel – és több, mint egy jármű. Egy találkozási pont, a legkülönbözőbb generációk igényeinek megfelelő hely, tér, otthon és közlekedési eszköz egyben.

Minden új Multivan már a kezdetektől fogva lázban tartja rajongóit egyedi és új különlegességeivel. Ebben az új Multivan sem kivétel – és több, mint egy jármű. Egy találkozási pont, a legkülönbözőbb generációk igényeinek megfelelő hely, tér, otthon és közlekedési eszköz egyben.

Az új Multivan

Minden új Multivan már a kezdetektől fogva lázban tartja rajongóit egyedi és új különlegességeivel. Ebben az új Multivan sem kivétel – és több, mint egy jármű. Egy találkozási pont, a legkülönbözőbb generációk igényeinek megfelelő hely, tér, otthon és közlekedési eszköz egyben.

Járműből találkozási pont

Az új Multivan olyan univerzális jármű, amely könnyedén alkalmazkodik a családokhoz. Kívül-belül teljesen újragondoltuk, de a Bulli-jellege természetesen felismerhető. Multifunkciós, mindennapos használatra kialakított és minőségi, mint mindig; a hetedik generáció azonban több digitális funkcióval bír, innovatív, kiváló minőségű mobil online szolgáltatásokkal rendelkezik és intelligens asszisztensrendszerekkel szereltük fel. A menetkényelem és a dizájn tekintetében az új Multivan magasra teszi a mércét és ezzel sok olyat nyújt, amely korábban csak felső kategóriás járművekben volt elérhető. Mindezek teszik a modellt a családi találkozók helyszínévé.

Multivan jellegzetességek

Dizájn

Ideje újra szerelembe esni

Az új Multivan optikailag elődei letisztult, időtálló dizájnját követi, azonban új formában tolmácsolja a hagyományokat. A hátsó részen a két IQ.LIGHT LED-Mátrix fényszóró2 és a hátulról megvilágított króm lécek3 teszik feltűnővé a modellt. Vonzzák a tekinteteket az igény szerint rendelhető, markáns kettős fényezés és az opcionálisan elérhető, 19 colos könnyűfém kerekek, amelyek először rendelhetők a Bullihoz. Ugyancsak újdonság: 30 színű hangulatvilágítás3. A belső teret teljesen új megvilágításba helyezi.

 

Multifunkcionalitás

Inspiráló funkcionalitás

Az új Multivan egyik nagyszabású újdonsága a lehajtható és 25 százalékkal könnyebb, néhány mozdulattal kivehető hátsó ülések. Ez még gyorsabban kialakítható ülésrendeket tesz lehetővé. Rendezze az üléseket egymással szemben4, kerüljön középre a multifunkciós asztal5 vagy állítsa valamennyi ülést a menetiránynak megfelelően vagy akár emelje ki a külső üléseket az e-bike-ok6 szállításához - néhány kézmozdulattal a beltér kedve szerint alakítható. További érdekesség: Az utastér külső ülési most először fűthetőek7, így a gyerekekre is kellemes meleg vár a hideg téli napokon.

Kényelem

Minőségi utazás

Az új Multivanben a városban és az autópályán is ugyanolyan kényelmesen utazhat. Döntsön akár a rövidebb (4,98 m), akár a hosszabb (5,18 m) változat mellett: mindkét modell elég alacsony a parkolóházakhoz, belül azonban elég magas a kényelmes utazásokhoz. A legnagyobb újdonság az 1,83 m2 üveg panorámatető8. Ennek köszönhetően az utastér magassága további 34 mm-rel nő. A rakodás és a beszállás is még gyorsabban megy. Mind az elektromos tolóajtó9, mind pedig az elektromos csomagtérajtó5 lábbal nyitható anélkül, hogy elő kellene vennie a kulcsot a táskából. Mindezt a "Keyless Advanced" és az "Easy-Open"10 funkciók teszik lehetővé.

Az új Multivan konfigurálása

Konnektivitás

Minden összeillik

Digitális műszerfal, opcionális Head-up-Display, mobil online szolgáltatások: Az új Multivanben minden megtalálható, amit a digitális bennszülöttek imádnak egy járműben. És még egy kicsit több is. Hiszen először érhető el a modellben Amazon Alexa11. Ezzel az új Multivan végre maga a kerekeken guruló okos otthon. A jó hangzásért az opcionális Harman Kardon prémium hangrendszer a felelős. Segítségével az alapfelszereltségben elérhető 25,4 cm-es rádiót hangrendszerré alakíthatja, a We Upgrade12 funkcióval pedig akár navigációs rendszerré. A jármű megvásárlása után is. A We Upgrade12 számos vonzó funkciót elérhetővé tesz az In-Car Shopban vagy letöltheti ezeket vezeték nélkül. Ilyen többek között a navigációs funkció, a többszínű hangulatvilágítás és a vezetői asszisztensrendszerek. Egyébként pedig: Akik tényleg nem tudnak elszakadni új Multivan modelljüktől, azoknak a We Connect13 14 alkalmazás segít a funkciókat akár távolról is irányítani.

Tudjon meg többet az új Multivanről

IQ.DRIVE und IQ.Light

Együtt gondolkodik

Elmúltak azok az idők, amikor mindent Önnek kellett elintéznie. Az új Multivan igény szerint elérhető, intelligens IQ.DRIVE15 asszisztensrendszere részben automatizált vezetést tesz lehetővé sűrű forgalomban vagy ingázáskor, és időnként átveszi a kormányzást, gyorsulást és fékezést.16 Amennyiben rendelkezésre áll a megfelelő infrastruktúra, az opcionális Car2X létrehozza a kapcsolatot a közlekedés többi résztvevőjével. Így már előre tudja, mi vár Önre. Az IQ.LIGHT LED-Mátrix fényszóró2 is Önnel gondolkodik. A "Dynamic Light Assist"2 funkcióval kombinálva dinamikusan világítanak és előbb kormányoznak a kanyarokba, mint Ön.17

Az új Multivan konfigurálása

eHybrid: Két világból a legjobbat kihozni

Az új Multivant minden eddiginél több hajtásváltozatban érhető el, többek között plug-in hibrid változatban is. Ezzel megfelelően feltöltött akkumulátor esetén átlagosan akár 49 km18 távolságot is megtehet naponta elektromos üzemmódban, tisztán elektromosan és helyi CO2-mentesen. Amennyiben ennél nagyobb távot tesz meg, automatikusan bekapcsol a hatékony belsőégésű motor.

CO2-lábnyomának lehetőség szerint fenntartható csökkentése érdekében rendelkezésére áll a We Connect Plus19 14 elektromobilitási szolgáltatásunk. Ennek köszönhetően láthatja az akkumulátor töltési állapotát és idejében feltöltheti megújuló forrásokból származó árammal.

Aerodinamika

Csökkentett légellenállás, kevesebb CO2-kibocsátás

Nemcsak az utakon, hanem légellenállási szempontból is jól mutat az új Multivan. Cw-értéke kategóriájában új szintet lép. Csökkenti a CO2-kibocsátást, mivel átlagosan minden kilométeren még kevesebb szén-dioxidot bocsát ki.20 Ez a csökkenés úgy érhető el, hogy az alváz a lehető legvékonyabb burkolattal rendelkezik. Az optimalizált járműcsomag a spoilerrel együtt jobb légellenállást és ezáltal alacsonyabb fogyasztást is biztosít.

Újrahasznosítás

Régiből újat

Minden modern járműben található műanyag. Ezeknek nagy része újrahasznosított. Az új Multivanben újrahasznosított anyag található többek között az aerodinamikai alvázburkolatban, a kerékdobok borításában és a zajcsökkentésben. De más elemekben, például a padlóburkolatban is találunk újrahasznosított műanyagokat. Ezek kevésbé terhelik a környezetet, mivel kevesebb nyersanyagot használnak.

Kiváló dizájn

Red Dot dizájn díj

Alighogy bemutatkozott az új Multivan, meg is nyerte első díját: a "Red Dot Award: Best of the Best" (A legjobbak legjobbja) díjat a "Product Design" (termékdizájn) kategóriában. A díjat minden évben a legjobb formatervezésű termék nyeri el, ez az elismerés az egyik legnevesebb a termékdizájn tekintetében. A zsűrit leginkább a "belső tér innovatív dizájnja" nyűgözte le, amely "teljesen új térérzetet közvetít". A "Bullira jellemző dizájnelemek és a korszerű és tetszetős megjelenés kiegyensúlyozott kombinációja" is meggyőző erővel bírt. Nagyon örülünk a díjnak és annak is, hogy minderről Önök is hamarosan meggyőződhetnek.

Forrás: »Red Dot Awards: red-dot.org«

ABC díj

Az új Multivan azt teszi, amire terveztük, mindezt a megszokott szabadsággal és rugalmassággal. Bizonyára a Bulli DNS teszi, de az ügyfelekkel közösen kialakított fejlesztések is hozzájárultak ahhoz, hogy ez a sokoldalú jármű elnyerte az "ABC Special Mention" díjat a "Transport" kategóriában. Ezzel az elismeréssel a legújabb generáció bizonyítja, hogy a Volkswagen Haszonjárművek válaszolni tud a formatervezés és a technológia kihívásaira.

Forrás: https://www.abc-award.de/die-gewinner/galerie/detail/37685-t7-bullimultivan.html

Autonis formatervezési díj

Az "Auto, Motor und Sport" magazin olvasói a 21. olvasói szavazáson 117 jármű közül választottak tíz kategóriában. Valamennyi autóipari újítás közül az új Multivan győzedelmeskedett a "Vans" (furgonok) kategóriában. A díjról Az Autonis díjat az "Auto, Motor und Sport" szaklap által legjobbnak tekintett dizájn újdonságoknak ítélik oda.

A díj különösen fontos a Volkswagen Haszonjárművek vezető dizájnerének, Albert Kirzingernek és csapatának: "Az Autonis díj azért kiemelkedően értékes számunkra, mivel az olvasók ítélték oda. A Bullival már elnyertünk néhány díjat Önöknek köszönhetően. De az új Multivannel megnyerni a díjat a legjobb dizájn-újdonságokért igazi megtiszteltetés."

Forrás: »Auto Motor und Sport«, kiadás: 23/2021

A Volkswagen hírlevéllel nem marad le semmiről

Iratkozzon fel most a Volkswagen hírlevelére és mi naprakészen tartjuk az értékesítés kezdetéig.

Tudjon meg többet az új Multivanről

Áttekintés

A Multivannel kapcsolatos valamennyi fontos információ egy helyen

Tudjon meg többet az új Multivanről

Innovációk

Fedezze fel az új Multivan különlegességeit.

Bővebben a Multivan különlegességeiről

Modellváltozatok.

Fedezze fel a Multivan modellváltozatait.

Bővebben a modellváltozatokról

Műszaki adatok

Méretek, ülésbeállítások, meghajtás - minden egy helyen.

Bővebben a méretekről és a súlyokról

Médiatár

Még többet akar látni az új Multivan modellről? Akkor keresse fel az új Multivan modellről készült médiatárat!

Tovább a médiatárba

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata