Menü
Zárja be a menüt

Elektromobilitás Célunk: átfogó ajánlat a fenntartható mobilitásért

Elektromobilitás Célunk: átfogó ajánlat a fenntartható mobilitásért

Ennek érdekében átfogó megközelítést követünk: a mobilitást fenntarthatóbbá és hatékonyabbá szeretnénk tenni, átfogó intézkedésekkel. Az új ID. Buzz jó példa erre a kezdeményezésre. Segítünk, hogy a klímatudatos mobilitás felé fordulást vonzóbbá tegyük és ügyfeleink számára a Volkswagen Konszern átfogó szolgáltatásainak köszönhetően csaknem mindent biztosítunk: az innovatív elektromos modellektől kezdve az okos töltési megoldásokon át egészen a fenntartható újrahasznosításig.

WLTP szerinti maximális hatótávolság1:

kb. 420 km

Töltési idő 5%-80%2:

kb. 30 perc

Innovatív mobilitás az ID. Buzz modellel

Az elektromos mobilitás átfogó megközelítése

Korunk legnagyobb és legfontosabb kihívásainak egyike a klímaváltozás. Éppen ezért köteleztük el magunkat a Párizsi Éghajlatvédelmi egyezmény mellett, és tűztünk ki magunk elé ambiciózus célokat. Felelősséget vállalunk járműveink értékláncának teljes részéért, és el akarjuk érni, hogy 2050-re vállalatunk CO2-semleges mérleggel rendelkezzen. Az új ID. Buzz a Volkswagen első olyan busza, amelyet az alapoktól kezdve - az első tollvonástól az utolsóig - elektromos járműként terveztek. A modell az egységes elektromos mobilitás alapvető eleme - az ellátási lánctól a gyártási és használati fázison át az újrahasznosításig. Mert céljainkat csak átfogóan fenntartható módon cselekedve érhetjük el. Ezért nemcsak CO2-semleges mérleggel adjuk át az ID. Buzz modellt3, hanem Ön is teljesen CO2-semlegesen közlekedhet vele. Az opcionális ID. Charger4 biztosítja továbbá ehhez a megfelelő fali töltőkészüléket otthonra. Amennyiben ez is 100%-ban megújuló energiából álló zöldárammal működik, akkor Ön is klímatudatosan közlekedhet az ID. Buzz modelljével. Az elektromos Bulli így fogja megváltoztatni vállalatunkat és mobilitásunkat - fenntartható módon.

Kényelmes otthoni töltés saját fali töltőkészülékkel

Az elektromos járműhöz egy egyéni, fenntartható ökoszisztéma tartozik, amely alkalmazkodik az Ön mobilitásához. A kényelmes otthoni töltéshez rendelhető az ID. Charger4, ami egy okos, erős teljesítményű fali töltőkészülék. A "Connect" és a "Pro" modellek csatlakoztathatók az internetre és alkalmazáson keresztül távolról is vezérelhetők. 

Töltés útközben: kényelmes és rugalmas

Korábban egy belsőégésű jármű tankolásához üzemanyagtöltő állomást kellett keresnie, az ID. Buzz azonban akkor is tölthető, ha éppen áll valahol, vagy akár menet közben is. Járművét töltheti például a munkahelyen elhelyezett töltőállomásnál, az autópályán található nyilvános töltőoszlopnál, egy áruház előtt, egy parkolóházban vagy a barátai lakóhelyének közelében. A maximális (váltakozó áramú) töltés esetében 11 kW a maximális töltési teljesítmény. Az (egyenáramú) gyorstöltéshez, például az autópályán, 30 perc szükséges, hogy az akkumulátor 5%-ról 80%-ra töltődjön2, ha az ID. Buzz maximális töltési teljesítménye (170 kW) elérhető. Az egyszerűbb töltési folyamat érdekében a Plug & Charge5 funkciónak köszönhetően Önnek csupán csatlakoztatnia kell a töltőkábelt, és máris megkezdődik a töltés. Ennél a technológiánál a jármű tárolja az Ön hitelesítési adatait, így automatikusan felismeri Önt a töltőállomás, ami igazán kényelmes megoldás. Ez a technológia 2022-től fokozatosan bevezetésre kerül egy ISO-tanúsított szabványon keresztül annak érdekében, hogy a jövőben egyre több Plug & Charge5 töltőállomáson használható legyen. Ahol a Plug & Charge5 nem használható, ott továbbra is kényelmesen használhatja We Charge4 töltőkártyáját, vagy a We Connect ID alkalmazásban6 elérhető We Charge funkciót a töltési folyamat elindításához. Az elszámolás itt is automatikus, kényelmes és átlátható. A több mint 310 000 európai töltőállomás szabad töltőoszlopainak megtalálásához csak használja a We Charge okos töltési szolgáltatásait. Így az ID. Buzz modellel mindenhová nyugodtan odaér, mindezt Európa egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő töltőhálózatában.

Akkumulátorok és újrahasznosítás: garantáltan tartós

Az elektromotorokat a belső égésű motorokkal ellentétben alig kell karbantartani, mert nincsenek kopóalkatrészek, mint például a vezérműszíj, és nincs szükség olajcserére sem. Ezért hosszabbak az átvizsgálási időközök, ami kevesebb szervizlátogatást jelent, valamint alacsonyabb karbantartási költségeket. A modern elektromos járműveket, mint  az ID. Buzz, hosszú élettartamra tervezték. Sok potenciális ügyfél teszi fel a kérdést: meddig bírja az akkumulátor? Az ID. Buzz nagyfeszültségű lítiumion-akkumulátora nagy energia- és teljesítménysűrűséggel rendelkezik, emellett nem igényel karbantartást, nagy a ciklusstabilitása és alacsony az önkisülése. Olyan tényezők azonban, mint a töltési folyamatok száma és típusa (váltakozó áram/egyenáram), a töltési határértékek betartása vagy a környezet hőmérséklete befolyásolják az élettartamot. Idővel ez elkerülhetetlenül a hatótávolság csökkenéséhez vezet.

 

 Az új ID. Buzz a kiváló minőség képviselője. A nagyfeszültségű lítiumion-akkumulátor legalább 70%-os hasznos nettó energiatartalmát nyolc évig vagy 160.000 km-ig garantáljuk7, de a régi akkumulátorok sem végzik a szemétben. Éppen ellenkezőleg, jelentősen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy átfogó stratégiánkat még fenntarthatóbbá tegyük. Ehhez tartoznak a second life koncepciók, amikor az akkumulátorokat a járműből kikerülve például áramtárolónak használjuk. Ezzel párhuzamosan arra törekszünk, hogy a nyersanyagok nagy részét újrahasznosítsuk. A salzgitteri gyárban található kísérleti létesítményünkben az akkumulátorok nyersanyagainak, például a nikkelnek, a réznek és a lítiumnak akár a 97 százaléka is visszanyerhető.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.