Menü
Zárja be a menüt

Elektromobilitás Célunk: mobilitás, amely nemcsak elektromos, hanem fenntartható is

Elektromobilitás Célunk: mobilitás, amely nemcsak elektromos, hanem fenntartható is

A közös éghajlati célok elérése érdekében a közlekedési ágazatban is csökkenteni kell a CO2-kibocsátást. Ennek érdekében átfogó megközelítést követünk: a mobilitást környezettudatosabbá és hatékonyabbá, ugyanakkor fenntarthatóbbá akarjuk tenni. Az új ID. Buzz Cargo jó példa erre a stratégiára: ügyfeleinknek az innovatív elektromos járművektől az okos töltési megoldásokon át a fenntartható újrahasznosításig mindent egy kézből biztosítunk, hogy vonzóbbá tegyük a klímatudatos e-mobilitásra való átállást.

WLTP szerinti maximális hatótávolság1:

kb. 420 km

Töltési idő 5%-80%2:

kb. 30 perc

Egységben gondolkodva: modern e-mobilitás 360°-os megközelítésben

A klímaváltozás hatalmas kihívások elé állítja a környezetet, a természetet és a társadalmat. Ezért köteleztük el magunkat a Párizsi Éghajlatvédelmi egyezmény mellett, és ezért tűztünk ki magunk elé ambiciózus célokat. 2050-re CO2-semleges mérleggel rendelkező vállalattá akarunk válni, valamint felelősséget szeretnénk vállalni járműveink értékteremtési láncban betöltött teljes arányáért, mert céljainkat csak átfogóan fenntartható módon cselekedve érhetjük el. Ezért a 360°-os elektromos mobilitási megközelítésünk részeként minden lépést a lehető legnagyobb mértékben CO2-semlegessé alakítunk át - a nyersanyag-kitermeléstől az ellátási láncon és a gyártáson át a használatig és az újrahasznosításig. Pont, mint az új ID. Buzz Cargo: ez a Volkswagen Haszonjárművek első olyan furgonja, amelyet az alapoktól kezdve - az első tollvonástól az utolsóig - elektromos járműként terveztek. Ezért nemcsak CO2-semleges mérleggel adjuk át az ID. Buzz Cargo modellt3, hanem Ön is teljesen CO2-semlegesen közlekedhet vele. A vállalati járművek használatához otthon az ID. Charger Pro4 biztosítja opcionálisan a megfelelő fali töltőkészüléket. Amennyiben az ID. Buzz Cargo zöldárammal vagy a vállalat telephelyén lévő fotovoltaikus rendszerrel is feltölthető, Ön klímatudatosan közlekedhet az ID. Buzz Cargo modellel. Az új elektromos furgon megváltoztathatja a vállalatunkat és a mobilitásukat, mindezt fenntartható módon.

Kényelmes otthoni töltés saját fali töltőkészülékkel

Az elektromos járműhöz egy egyéni, fenntartható ökoszisztéma tartozik, amely alkalmazkodik az Ön mobilitásához. A kényelmes otthoni töltéshez rendelhető az ID. Charger4, ami egy okos, erős teljesítményű fali töltőkészülék. A "Connect" és a "Pro" modellek csatlakoztathatók az internetre és alkalmazáson keresztül távolról is vezérelhetők.

Úton egész Európában: kényelmes töltés mindenhol

Az ID. Buzz Cargo modellel az üzleti célú mobilitás is kényelmesebb, mert Ön akkor is töltheti az új elektromos furgont, amikor az amúgy is áll - például egy nyilvános töltőállomáson az autópályán, a szupermarket vagy a barkácsáruház előtt, egy parkolóházban vagy az utcán egy ügyféltalálkozó közben. A szokványos (váltakozó áramú) töltés esetében 11 kW a maximális töltési teljesítmény. Az (egyenáramú) gyorstöltéshez (például az autópályán) 30 perc szükséges, hogy az akkumulátor 5%-ról 80%-ra töltődjön2, ha az ID. Buzz Cargo maximális töltési teljesítménye (170 kW) elérhető. Az egyszerűbb töltési folyamat érdekében a Plug & Charge5 funkciónak köszönhetően Önnek csupán csatlakoztatnia kell a töltőkábelt, és máris megkezdődik a töltés. Ennél a technológiánál a jármű eltárolja az Ön hitelesítési adatait, így automatikusan felismeri Önt a töltőállomás, ami igazán kényelmes megoldás. Ez a technológia fokozatosan bevezetésre kerül egy ISO-tanúsított szabványon keresztül annak érdekében, hogy a jövőben egyre több Plug & Charge5 töltőállomáson használható legyen, ezzel hozzáférést biztosítva összesen több, mint 310 000 töltőponthoz Európa-szerte, valamint az IONITY-hez, Európa legnagyobb gyorstöltő hálózatához. A Charge&Fuel alkalmazással könnyen és kényelmesen megtalálhatja az ingyenes töltőoszlopokat.

Töltés a vállalat telephelyén: egyéni megoldások az Ön mobilitásának megfelelően

Klímatudatos, innovatív és praktikus: az új ID. Buzz Cargo modellel könnyen válthat a modern üzleti célú elektromos mobilitásra. Ezzel egyidejűleg felmerül a kérdés: milyen töltési megoldásokra van szükség a vállalatnál? A megfelelő fali töltőkészülék - például az opcionális ID. Charger Pro4  - az ID. Buzz Cargo modelljét munkaidő alatt vagy éjjel is kényelmesen ellátja árammal. Az okos és nagy teljesítményű ID. Charger Pro4 a MID-minősítéssel rendelkező fogyasztásmérőnek köszönhetően többek között professzionális digitális hozzáférést és elszámolást tesz lehetővé. Ha gördülékenyebb töltésre van szükség, mert az ID. Buzz Cargo modellt napközben például szállításra használják, akkor lehetőség szerint át kell gondolni egy nagy teljesítményű gyorstöltő oszlop beszerzését. Több elektromos járművet szeretne egy helyen tölteni és ezt a lehetőséget másoknak is biztosítaná? Akkor Önnek a terhelésvezérlés telepítése segíthet. Nagy flotta esetén az intelligens technológia tudja biztosítani, hogy a rendelkezésre álló töltési teljesítmény optimálisan oszlik el az összes feltöltendő elektromos jármű között. Így a hálózati csatlakozás bővítésének magas beruházási költségei megtakaríthatók, és megelőzhetők a csúcsterhelések, amelyek a fizetendő éves áramár növekedéséhez vezetnek. Továbbá a vállalat telephelyének teteje ideális hely egy fotovoltaikus rendszer számára, amely a cég saját töltőállomásait látja el árammal. Így nem csak az új ID. Buzz Cargo modellt tarthatja fenn különösen klímatudatos módon, hanem fenntartható módon járulhat hozzá az általános áramhálózat tehermentesítéséhez, és ezáltal kevésbé függnek a villamosenergia-árak alakulásától.

Akkumulátorok és újrahasznosítás: garantáltan tartós

Az elektromotorokat a belső égésű motorokkal ellentétben alig kell karbantartani, mert nincsenek kopóalkatrészek, mint például a vezérműszíj, és nincs szükség olajcserére sem. Ezért hosszabbak az átvizsgálási időközök, ami kevesebb szervizlátogatást jelent, valamint alacsonyabb karbantartási költségeket. A modern elektromos járműveket, mint  az ID. Buzz, hosszú élettartamra tervezték. Sok potenciális ügyfél teszi fel a kérdést: meddig bírja az akkumulátor? Az ID. Buzz nagyfeszültségű lítiumion-akkumulátora nagy energia- és teljesítménysűrűséggel rendelkezik, emellett nem igényel karbantartást, nagy a ciklusstabilitása és alacsony az önkisülése. Olyan tényezők azonban, mint a töltési folyamatok száma és típusa (váltakozó áram/egyenáram), a töltési határértékek betartása vagy a környezet hőmérséklete befolyásolják az élettartamot. Idővel ez elkerülhetetlenül a hatótávolság csökkenéséhez vezet.

 

 Az új ID. Buzz a kiváló minőség képviselője. A nagyfeszültségű lítiumion-akkumulátor legalább 70%-os hasznos nettó energiatartalmát nyolc évig vagy 160.000 km-ig garantáljuk7, de a régi akkumulátorok sem végzik a szemétben. Éppen ellenkezőleg, jelentősen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy átfogó stratégiánkat még fenntarthatóbbá tegyük. Ehhez tartoznak a second life koncepciók, amikor az akkumulátorokat a járműből kikerülve például áramtárolónak használjuk. Ezzel párhuzamosan arra törekszünk, hogy a nyersanyagok nagy részét újrahasznosítsuk. A salzgitteri gyárban található kísérleti létesítményünkben az akkumulátorok nyersanyagainak, például a nikkelnek, a réznek és a lítiumnak akár a 97 százaléka is visszanyerhető.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.