Menü
Zárja be a menüt

Ez az Amarok. A Volkswagen Haszonjárművek új pickupja. Műszaki adatok

Ez az Amarok. A Volkswagen Haszonjárművek új pickupja. Műszaki adatok

Az új Amarok számos tekintetben szemet gyönyörködtető. Akkor is, ha számokról, méretekről és teljesítményadatokról van szó.

Ez aztán jól megnőtt

A Volkswagen Haszonjárművek exkluzív dizájnjáról már sok szó esett, de a markáns vonalak és a szélesebb vállak mellett még sok más is változott: a jármű hossza 96 mm-rel hosszabb az elődjénél, magassága 54 mm-rel lett nagyobb, tengelytáv pedig 173 mm-rel nőtt. És a szélessége? Külső tükrök nélkül 1910 mm, külső tükrökkel pedig 2208 mm.

Műszaki adatok

A jármű hossza 5350 mm
A jármű szélessége külső tükrök nélkül / külső tükrökkel 1910 mm / 2208 mm
A jármű magassága 1884 mm
Tengelytávolság 3270 mm
Megengedett vontatási kapacitás 3500 kg
Rakodótér mérete (h×sz×m) 1651 mm x 1584 mm (1227 mm a kerékdobok között) x 525 mm
Fordulókör 12,93 m

Több hely az EUR raklapoknak, nagyobb statikus tetőterhelés

Rakodásra hív: az új Amarokban a platón a kerékdobok között elegendő hely van egy keresztbe felrakható és erős rögzítőszemekkel rögzíthető EUR raklap számára. Azt kérdezi, mekkora a húzóerejük a rakományrögzítő szemeknek? 400 kg! És ha már a kilóknál tartunk: további újdonság a 85 kg dinamikus és 350 kg statikus tetőterhelés. Ennél szebb helyen nem is lehetne sátrat állítani. Még nincsen sátra? Akkor itt az idő, hogy ellátogasson a tartozékboltunkba.

 

Vontatható tömeg és szállítmánybiztosítás

Mostantól minden automata sebességváltós járművel akár 3,5 t tömeg vontatható. A platón, amelynek az ajtaja mostantól a központi zárrendszerbe1 integrált, a rögzítőszemek akár 400 kg  terhet megtartanak. És mostantól elektromos rolóval is kapható (Roll-Cover-System): aminek a kezelőgombjai a vezetőtérben, a platón illetve a jármű kulcsáról működtethető. 

Új motorok, új sebességváltók, új vezetési üzemmódok

Az új Amarok 125 kW/170 LE és 177 kW/241 LE közötti teljesítményű és akár 600 Nm-es hatékony motorokkal van felszerelve. Ami a sebességváltót illeti, választhat a 6 sebességes manuális és a 10 sebességes shift-by-wire automata váltó között, rendelkezésre áll továbbá két különböző 4MOTION rendszer, egy választható összkerékhajtás háromféle hajtásváltozattal és egy négyféle hajtási móddal rendelkező csúcskategóriás változat. Minden modellhez többféle vezetési üzemmód áll rendelkezésre.

Három motor

Erő és kitartás, egyenletes motorjárás és hatékonyság: egy Amarok motorjának sok mindent kell tudnia - és sokat is kell teljesítenie. Ehhez összesen három dízel motor áll rendelkezésre: egy 4 hengeres  125 kW/170 LE teljesítménnyel és 405 Nm forgatónyomatékkal (kézi sebességváltóval), egy 4 hengeres  151 kW/205 LE teljesítménnyel és 500 Nm forgatónyomatékkal (kézi vagy automata sebességváltóval), valamint egy 3,0 literes, automata sebességváltós V6-os 177 kW/241 LE teljesítménnyel és 600 Nm forgatónyomatékkal.

Kétféle váltó

Kézi vagy automata sebességváltó? Az Amarok Life és az Amarok Style modellek esetében Ön választhat, míg az Amarok PanAmericana és az Amarok Aventura alapfelszereltségként 10 sebességes automata sebességváltóval, shift-by-wire kapcsolással rendelkezik. Az új Amarok alapváltozata kizárólag kézi sebességváltóval kerül forgalomba.

Hat vezetési üzemmód

Mindegy, hogy kapcsolható vagy állandó összkerékhajtással indul útnak: az akár hat választható vezetési üzemmód segít Önnek abban, hogy szinte minden elképzelhető helyzetben magabiztosan irányíthassa járművét. Így a modelltől függően a megszokott "Normal" és "Eco" vezetési üzemmódok mellett a "Csúszós" is elérhető a jéggel vagy hóval borított, aszfaltozott utakhoz, valamint a "Homok" a homokos talaj vagy mély hó esetén. A "Sár" segíti Önt a sáros vagy kátyús terepen, a "Rakomány/Vontatás" üzemmód pedig segít mindenben, amikor vontatásra van szükség.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.