Menü
Zárja be a menüt

Az új Multivan Új korszak kezdete

Az új Multivan Új korszak kezdete

Lorem ipsum vix at error vocibus, sit at autem liber? Qui eu odio moderatius, populo pericula ex his. Mea hinc decore tempor ei, postulant honestatis eum ut. Eos te assum elaboraret, in ius fastidii officiis electram.

A múlt és a jövő találkozása

Visszatekintés 1985-re: Frankfurt am Main, szeptember. Azoknak a látogatóknak igen nagy szerencséjük van, akik a megfelelő időpontban állnak meg a Volkswagen standjánál, ahol is egy új mobilitási koncepció leleplezésének lehetnek szemtanúi - ez az első Volkswagen Multivan világpremierje. Több mint négymillió legyártott transzporter után ezen a napon a Multivannek köszönhetően újabb ötlettel bővül a termékpaletta. A fejlesztési megállapodás Hannover-Stöckenben: A Caravelle és a Kombi mellett a Multivan is egy mindentudó Allrounder. A járművek iránti igény akkoriban így alakult át: "szálláslehetőség, nagyobb teher szállítása, nagyobb hely a családnak a csomagokkal és a hobbi felszerelésekkel együtt." Korábban ezek az igények ilyen formában nem merültek fel. Ez egy új ötlet, egy későbbi ikon születése.

A Multivan ötlete – hagyományból innováció

Ma is ezek a friss ötletek jellemzik a Multivant. A legkülönbözőbb emberek használják, a legkülönbözőbb igényekkel: világjárók, felfedezők, családok, Bulli-rajongók - a Multivan koncepciója kielégíti a sokrétű igényeket és megfelel a különböző generációk elvárásainak. Most, amikor az új T7 Multivan világpremierjét ünnepli, a kényelmes mobilitás új szintjének ötlete éled újjá. És az igények? Változatlanok, de új köntösben és koncepcióval. Egy Multivan mindig igazi Multivan marad: gyakorlatias és flexibilis, kényelmes és tágas, modern és innovatív.

A Multivan mindig is választ adott az aktuális kérdésekre. Digitalizáció, fenntarthatóság és a mobilitás új formái jellemzik korunk trendjeit - másképp élünk, máshogyan dolgozunk és mást jelent a mobilitás. Az új Multivan ezen témák mentén határozza meg magát, mindezt anélkül, hogy elveszítené Multivan-jellegét.

A Multivan mindig is választ adott az aktuális kérdésekre. Digitalizáció, fenntarthatóság és a mobilitás új formái jellemzik korunk trendjeit - másképp élünk, máshogyan dolgozunk és mást jelent a mobilitás. Az új Multivan ezen témák mentén határozza meg magát, mindezt anélkül, hogy elveszítené Multivan-jellegét.

Érkezik az új T7 Multivan

Nemsokára megérkezik: Bemutatkozik az új Volkswagen Multivan és világpremierjét ünnepli. Nem akar menet közben semmiről lemaradni? Maradjon naprakész Volkswagen hírlevelünkkel.

Az üléskoncepció: rugalmasabb, tágasabb

Az új üléskoncepció fejlesztésének jelmondata: maximális funkcionalitás a korábbi erősségek elveszítése nélkül. A megoldás: A teljes hosszúságú üléssor helyett minden utas saját ülésben foglalhat helyet. Ennyi szabadságra szükség van! Végeredményben a szabadság az, ami minden Multivan-re jellemző.

De az ülések most már nemcsak önállóan állnak, hanem összességében mintegy 90 kilogrammal könnyebbek is, köszönhetően az üléssor megszüntetésének - és az új sínrendszerrel sokféle módon variálhatóak. Így pillanatok alatt különböző ülésrendeket alakíthat ki. Legyen szó menetiránynak megfelelő üléssorokról vagy egymással szembenéző hátsó elhelyezésről1 vagy teljes hosszúságú rakodófelületről - a Multivan könnyedén nyújtja pontosan azokat a megoldásokat, amelyekre szükség van.

360°-os Area View1 környezetfigyelő rendszer – a tökéletes manőverért

Minden Multivanről kijelenthetjük, hogy mindentudó Allrounder. Az új Multivan is hű marad génjeihez, de közben újraértelmezi és a legmodernebb technológiát képviseli. Az új, 360°-os Area View1 környezetfigyelő rendszerrel az evolúció következő lépcsőfokát éri el, mivel a Multivan vezetőüléséből még soha nem volt ilyen körbetekintési lehetőség. A méreteit is optimalizáltuk: Ennek eredményeként a Multivan még a szűk utcákban is utat talál magának a város dzsungelében. Akár parkolóhelyre, akár zsákutcában tolat vagy kanyarodik a felhajtón - az új Multivan nemcsak úgy közlekedik, mint egy személygépjármű, hanem annyira használható is a mindennapokban, mint egy személygépjármű. A 360°-os Area View1 környezetfigyelő rendszerrel együttműködve minden tolatás szórakozássá válik.

A multifunkciós asztal1 – a variálható tehetség

Város vagy vidék, családi kirándulás vagy üzleti út: ha a Multivanben van asztal, az jelentős mértékben fokozza a kényelmet étkezésnél, játék során vagy a munka közben. Egy asztal ennél többre is képes - mint az új multifunkciós asztal. Nagyobb variálhatóság, nagyobb rakodótér, több lehetőség. Az asztalt nem a külső falban helyeztük el, hanem az új multifunkciós asztalt egy innovatív sínrendszerbe építettük, így gyakorlatilag bárhol elhelyezhető.

Érdekesség: Ha az asztal mindkét lapját lehajtjuk és az asztalt az alsó tárolóba zárjuk, a keskeny, pohártartóval ellátott felület és tárolórekesz, amely az első ülések közé tolható, használható középkonzolnak is. A multifunkciós asztal - az igazi tehetség.

Plug-in hibrid járművek1 (PHEV) – egy új korszak hajtóereje

A Multivan-nek mindig meg kellett felelnie az aktuális korszak elvárásainak anélkül, hogy elvesztette volna hagyományosnak számító erősségeit, amelyek mindentudóvá teszik. Korunkban a mobilitást tekintve is egyre fontosabbá válnak a környezettudatos technológiák. Éppen ezért az új Multivan helyi szintű károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedik és igény szerint hálózatról tölthető hibrid (Plug-in hibrid1) hajtásrendszerrel is elérhető. Éjjel az elektromos hibrid wallboxon vagy töltőoszlopon árammal tölthető, így napközben tisztán elektromos meghajtással teszi meg az előtte álló utat. Ha azonban ennél többre van szükség, akkor az alacsony fogyasztású TSI motor természetesen készen áll. Az új korszakra terveztük minden idők legsokoldalúbb Multivanjét.

Az új Multivan – a múlt és a jövő találkozása

Az új Multivan bemutatja, hogyan születhet újjá egy alapötlet: Hű marad hagyományos koncepciójához, ugyanakkor számtalan innovációval finomítottuk. Már a Frankfurti Autószalonon tartott világpremierjén is úgy ünnepelték az első Multivant, mint egy olyan járművet, amely egyedülálló módon ötvözi a személyautók vezetési tulajdonságait, a furgonok tágasságát és a mindentudó járművek sokoldalúságát. Ha ezt a Multivan-hagyományt modernizáljuk és innovatív technológiákkal, multitrakcióval és digitális funkciókkal kombináljuk, akkor egy újabb, valódi Multivant kapunk, amely készen áll az új korszakra.

Kíváncsivá tettük? Ne maradjon le!

Iratkozzon fel most a Volkswagen hírlevelére, hogy még több érdekességet és információt tudjon meg az új Multivanről.

1. Feláras felszereltség

Ezen a modelloldalon a felszerelések részletei találhatók. Általában a leírás arra nem tér ki, hogy az adott felszerelés az alapfelszereltség része vagy feláras opció-e. A jármű felszereltségének pontos mértéke (gyári sorozat/többletfelszerelés), illetve a kombinációs kötöttségek vonatkozásában forduljon Volkswagen haszonjármű-forgalmazójához vagy vegye igénybe a Volkswagen haszonjármű-konfigurátort. Az itt bemutatott járművek egyes részletekben eltérhetnek az aktuális osztrák kínálattól. Az illusztráción feláras extra felszereltségek is láthatók. A fogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a jogszabályi előírások szerinti mérési eljárással állapították meg. 2018. szeptember 1-jétől a WLTP váltja fel az Új Európai Menetciklust (NEDC). A valósághűbb vizsgálati körülmények miatt a WLTP szerint mért fogyasztási és CO₂-kibocsátási értékek sok esetben magasabbak lehetnek, mint a NEDC alapján mértek. A jármű fogyasztása és CO₂-kibocsátása nem csak attól függ, hogy a jármű hatékonyan használja-e fel az üzemanyagot, hanem a vezetési stílustól, a megtett távolságtól és más nem műszaki jellegű tényezőktől is. A többletfelszereltségek és tartozékok (például szélesebb gumiabroncsok, klímaberendezés, tetőcsomagtartó) révén megváltozhatnak a jármű releváns paraméterei, pl. tömeg, gördülési ellenállás és légellenállás, amelyek így eltérő fogyasztási értékeket és CO₂-kibocsátást eredményeznek. A WLTP alapján vizsgált járművek irányadó CO₂-kibocsátási értéke a g/km-ben meghatározott, CO₂-kibocsátás kombinált WLTP-érték, tölthető elektromos és hibrid járművek esetén a CO₂-kibocsátás súlyozott, kombinált WLTP-értéke g/km-ben. Bővebb információt a www.vwh.hu/wltp-1 oldalon talál vagy keresse fel hivatalos forgalmazóink egyikét!

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata