Vezetői asszisztensrendszerek 6.1

Stresszmentes közlekedés minden nap

Annak, aki folyton úton van, számtalan időjárási és közlekedési helyzetben kell megállnia a helyét. A jó hír az, hogy Ön a Transporter 6.1-gyel sosincs egyedül.

Oldalszél asszisztens1

Erős, lökésszerű oldalszél esetén automatikus fékbeavatkozással stabilizálja az autót. Az asszisztensrendszerről szóló filmben példaként egy Crafter modell szerepel.

Parkolóradar elöl/hátul, aktív oldalvédelmmel1

Felügyeli a jármű oldalát és az infotainment rendszer kijelzőjén mutatja, ha az kritikus távolságon belül közelít meg egy oszlopot vagy falat. Az asszisztensrendszerről szóló filmben példaként egy Crafter modell szerepel.

"Lane Assist" sávtartó rendszer1 2

Többfunkciós kamera segítségével követi a sávot, és a kormány mozgatásával a járművet a sávon belül tartja. Az asszisztensrendszerről szóló filmben példaként egy Crafter modell szerepel.

ACC adaptív sebességtartó automatika "Front Assist"környezetfigyelő rendszerrel és városi vészfék funkcióval1

A sebességet automatikusan az előtte haladó járműhöz igazítja, és tartja tőle a vezető által megadott távolságot. Az asszisztensrendszerről szóló filmben példaként egy Crafter modell szerepel.

"Park Assist" parkolást segítő rendszer1

Segítséget nyújt a merőleges és párhuzamos parkolókba történő beállásnál a kormány optimális, automata beállításával, ahol a vezetőnek csak a gázt, a féket és a tengelykapcsolót kell működtetnie. Az asszisztensrendszerről szóló filmben példaként egy Crafter modell szerepel.

Kiparkolási-asszisztens1

Segíti a vezetőt a tolatva történő kiállásnál. Ha a vezető nem reagál a figyelmeztető hangra, miközben kritikus távolságon belül egy másik jármű közeledik, akkor a rendszer automatikusan fékez. Az asszisztensrendszerről szóló filmben példaként egy Crafter modell szerepel.

"Trailer Assist" vontatmányirányító rendszer1

Megkönnyíti a vontatmány irányítását az útra merőleges parkolóba történő beállásnál, valamint a rakodórámpára vagy egyéb helyre történő precíz rátolatásnál. Az asszisztensrendszerről szóló filmben példaként egy Crafter modell szerepel.

Gumiabroncsnyomás kijelző (fenti ábra)1

Az utazás előtt és alatt tájékoztatja a vezetőt az aktuális guminyomásról, és figyelmeztet nyomáscsökkenés esetén. Minden egyes kerékben érzékelők találhatók, amelyek rádiójellel továbbítják a nyomás- és hőmérsékleti értékeket.

 

Táblafelismerő rendszer (fenti ábra)1

Egy speciális kamerát használva felismeri a sebességkorlátozásokat, az előzési tilalmat, valamint az időbeli és időjárásfüggő korlátozásokat, és ezekről a multifunkciós kijelzőn keresztül tájékoztatja a vezetőt.

 

Lejtmenet asszisztens (fenti ábra.)1 3

A motor fordulatszámának leszabályozásával és szükség esetén fékbeavatkozással segíti a kontrollált és kényelmes lejtmenetet.

A rendszer határain belül.

A járművezetőnek mindig készen kell állnia az asszisztensrendszer felülbírálására és nem mentesül azon felelőssége alól, hogy a járművet körültekintően vezesse.

Csak 4MOTION összkerékhajtással kapható.

Ezen a modelloldalon a felszerelések részletei találhatóak. A leírás arra nem tér ki, hogy az adott felszerelés az alapfelszereltség része vagy feláras opció-e. A jármű felszereltségének pontos mértéke (gyári sorozat/többletfelszerelés), illetve a kombinációs kötöttségek vonatkozásában keresse fel Volkswagen Haszonjárművek hivatalos márkakereskedéseinek egyikét vagy vegye igénybe a Volkswagen Haszonjárművek hivatalos oldalán található konfigurátort (www.konfigurator.vwh.hu). Az itt bemutatott járművek egyes részletekben eltérhetnek az aktuális kínálattól. Az illusztráción feláras extra felszereltségek is láthatóak.

Kérjük, tartsa szem előtt, hogy ezen a modelloldalon a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. által a magyarországi Volkswagen Haszonjárművek a márkakereskedései számára kibocsátott, nem kötelező érvénnyel ajánlott árakat tünteti fel és csupán az Ön előzetes tájékozódását szolgálja. A feltüntetett árak nem minősülnek kötelező érvényű ajánlatnak és forintban értendőek, tartalmazzák a 27%-os ÁFÁ-t (kivéve ott, ahol kifejezetten szerepel, hogy "nettó") és modellár esetén a regisztrációs adót. Az üzembe- és forgalomba-helyezés költsége külön fizetendő. Az árak márkakereskedésenként eltérhetnek. A tájékoztatóink folyamatos aktualizálása ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített adatok már nem aktuálisak, vagy elírást tartalmaznak, mindezért nem áll módunkban felelősséget vállalni. A modellvariánsok, konstrukciók, felszereltségek, technikai adatok, árak és az egyéb közölt adatok - előzetes értesítés nélkül történő - változtatásának jogát a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. fenntartja. A tájékoztatás nem teljeskörű.

A fogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a jogszabályi előírások szerinti mérési eljárással állapították meg. 2018. szeptember 1-jétől a WLTP váltja fel az Új Európai Menetciklust (NEDC). A valósághűbb vizsgálati körülmények miatt a WLTP szerint mért fogyasztási és CO₂-kibocsátási értékek sok esetben magasabbak lehetnek, mint a NEDC alapján mértek. A jármű fogyasztása és CO₂-kibocsátása nem csak attól függ, hogy a jármű hatékonyan használja-e fel az üzemanyagot, hanem a vezetési stílustól, a megtett távolságtól és más nem műszaki jellegű tényezőktől is. A többletfelszereltségek és tartozékok (például szélesebb gumiabroncsok, klímaberendezés, tetőcsomagtartó) révén megváltozhatnak a jármű releváns paraméterei, pl. tömeg, gördülési ellenállás és légellenállás, amelyek így eltérő fogyasztási értékeket és CO₂-kibocsátást eredményeznek. A WLTP alapján vizsgált járművek irányadó CO₂-kibocsátási értéke a g/km-ben meghatározott, CO₂-kibocsátás kombinált WLTP-érték, tölthető elektromos és hibrid járművek esetén a CO₂-kibocsátás súlyozott, kombinált WLTP-értéke g/km-ben. Bővebb információt a www.vwh.hu/wltp oldalon talál vagy keresse fel hivatalos márkakereskedőink egyikét.

A Transporter 6.1 Dobozos modell felszereltségtől függő, kombinált üzemanyag-fogyasztása: 8,6 - 6,6 l/100 km, CO₂-kibocsátása: 222 - 173 g/km. A megadott értékek a típusjóváhagyás során rögzített, gyári felszereltséggel kerültek megállapításra, és a hirdetés feladásának időpontjában érvényesek. A nevezett értékek nem egyes járművekre vonatkoznak, nem részei a tájékoztatónak, hanem a különböző járműtípusok összehasonlítására szolgálnak, a 715/2007/EK rendelet jelenleg érvényes előírásainak megfelelően. Ezen értékeket egyes többletfelszereltségek, tartozékok, valamint a vezetői szokások és egyéb, nem technikai jellegű jellemzők (pl. környezeti feltételek) is befolyásolják. A képen szereplő gépjárműn feláras extra felszereltségek is láthatók.

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.