Vezetői asszisztensrendszerek 6.1

Magas fokú kényelem. Utazás közben is

Annak, aki folyton úton van, számtalan időjárási és közlekedési helyzetben kell megállnia a helyét. A jó hír az, hogy Ön a California 6.1-gyel nincs egyedül.

Oldalvédelem1

Felügyeli a jármű oldalát és az infotainment rendszer kijelzőjén mutatja, ha kritikus távolságon belül közelít meg egy oszlopot vagy falat. Az asszisztensrendszerről szóló film példaként a Crafter modellt mutatja be.

Oldalszél asszisztens1

Erős, lökésszerű oldalszél esetén automatikus fékbeavatkozással stabilizálja az autót. Az asszisztensrendszerről szóló film példaként a Crafter modellt mutatja be.

"Lane Assist" sávtartó rendszer1 2

Többfunkciós kamera használatával követi a sávot és ellenkormányzással a járművet a sávon belül tartja. Az asszisztensrendszerről szóló film példaként a Crafter modellt mutatja be.

Kiparkolás asszisztens1

Figyelmezteti a vezetőt egy esetleges veszélyhelyzetre a parkolóból hátramenetben történő kiállás közben, s lehetővé teszi a tolatásból eredő balesetek számának csökkentését a veszélyes helyzetekben történő automatikus fékezés segítségével.. Az asszisztensrendszerről szóló film példaként a Crafter modellt mutatja be.

"Park Assist" parkolást segítő rendszer1

Optimális és automata kormánymozdulatokkal segítséget nyújt az útra merőleges és az azzal párhuzamos paroklásnál, így a vezetőnek csak a gázt, a féket és a tengelykapcsolót kell kezelnie. Az asszisztensrendszerről szóló film példaként a Crafter modellt mutatja be.

ACC adaptív távolságtartó automatika "Front Assist" környezetfigyelő rendszerrel és városi vészfék funkcióval1

A sebességet automatikusan az előtte haladó járműéhez igazítja és tartaja tőle a vezető által megadott távolságot. Az asszisztensrendszerről szóló film példaként a Crafter modellt mutatja be.

"Trailer Assist" vontatmányirányító tolatási rendszer1

Megkönnyíti a vontatmány irányítását az útra merőleges parkolóba történő beállásnál, illetve a rakodórámpára vagy máshova történő procíz rátolatásnál. Az asszisztensrendszerről szóló film példaként a Crafter modellt mutatja be.

Gumiabroncsnyomás kijelző (fenti ábra)1

Az utazás előtt és alatt tájékoztatja a vezetőt az aktuális abroncsnyomásról és figyelmezteti nyomáscsökkenés esetén. Minden egyes kerékben érzékelők találhatók, amelyek rádiójellel továbbítják a nyomás és hőmérséklet értékét.

 

Táblafelismerő rendszer (fenti ábra)1

Speciális kamera segítségével felismeri a sebességkorlátozásokat, az előzési tilalmat, valamint az időbeli és időjárásfüggő korlátozásokat, és ezekről a többfunkciós kijelzőn keresztül tájékoztatja a vezetőt.

 

Lejtmenet asszisztens (fenti ábra.)1 3

A motor fordulatszámának szabályozásával és szükség esetén fékbeavatkozással segíti a kontrollált és kényelmes lejtmenetet.

A rendszer határain belül.

A járművezetőnek mindig készen kell állnia az asszisztensrendszer felülbírálására és nem mentesül azon felelőssége alól, hogy a járművet körültekintően vezesse.

Csak 4MOTION összkerékhajtással együtt kapható.

Ezen a modelloldalon a felszerelések részletei találhatóak. A leírás arra nem tér ki, hogy az adott felszerelés az alapfelszereltség része vagy feláras opció-e. A jármű felszereltségének pontos mértéke (gyári sorozat/többletfelszerelés), illetve a kombinációs kötöttségek vonatkozásában keresse fel Volkswagen Haszonjárművek hivatalos márkakereskedéseinek egyikét vagy vegye igénybe a Volkswagen Haszonjárművek hivatalos oldalán található konfigurátort (www.konfigurator.vwh.hu). Az itt bemutatott járművek egyes részletekben eltérhetnek az aktuális kínálattól. Az illusztráción feláras extra felszereltségek is láthatóak.

Kérjük, tartsa szem előtt, hogy ezen a modelloldalon a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. által a magyarországi Volkswagen Haszonjárművek a márkakereskedései számára kibocsátott, nem kötelező érvénnyel ajánlott árakat tünteti fel és csupán az Ön előzetes tájékozódását szolgálja. A feltüntetett árak nem minősülnek kötelező érvényű ajánlatnak és forintban értendőek, tartalmazzák a 27%-os ÁFÁ-t (kivéve ott, ahol kifejezetten szerepel, hogy "nettó") és modellár esetén a regisztrációs adót. Az üzembe- és forgalomba-helyezés költsége külön fizetendő. Az árak márkakereskedésenként eltérhetnek. A tájékoztatóink folyamatos aktualizálása ellenére előfordulhat, hogy a megjelenített adatok már nem aktuálisak, vagy elírást tartalmaznak, mindezért nem áll módunkban felelősséget vállalni. A modellvariánsok, konstrukciók, felszereltségek, technikai adatok, árak és az egyéb közölt adatok - előzetes értesítés nélkül történő - változtatásának jogát a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. fenntartja. A tájékoztatás nem teljeskörű.

A fogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó értékeket a jogszabályi előírások szerinti mérési eljárással állapították meg. 2018. szeptember 1-jétől a WLTP váltja fel az Új Európai Menetciklust (NEDC). A valósághűbb vizsgálati körülmények miatt a WLTP szerint mért fogyasztási és CO₂-kibocsátási értékek sok esetben magasabbak lehetnek, mint a NEDC alapján mértek. A jármű fogyasztása és CO₂-kibocsátása nem csak attól függ, hogy a jármű hatékonyan használja-e fel az üzemanyagot, hanem a vezetési stílustól, a megtett távolságtól és más nem műszaki jellegű tényezőktől is. A többletfelszereltségek és tartozékok (például szélesebb gumiabroncsok, klímaberendezés, tetőcsomagtartó) révén megváltozhatnak a jármű releváns paraméterei, pl. tömeg, gördülési ellenállás és légellenállás, amelyek így eltérő fogyasztási értékeket és CO₂-kibocsátást eredményeznek. A WLTP alapján vizsgált járművek irányadó CO₂-kibocsátási értéke a g/km-ben meghatározott, CO₂-kibocsátás kombinált WLTP-érték, tölthető elektromos és hibrid járművek esetén a CO₂-kibocsátás súlyozott, kombinált WLTP-értéke g/km-ben. Bővebb információt a www.vwh.hu/wltp oldalon talál vagy keresse fel hivatalos márkakereskedőink egyikét.

California 6.1

A California 6.1 modell felszereltségtől függő, kombinált üzemanyag-fogyasztása: 8,6 - 6,6 l/100 km, CO₂-kibocsátása: 226 - 172 g/km. A megadott értékek a típusjóváhagyás során rögzített, gyári felszereltséggel kerültek megállapításra, és a hirdetés feladásának időpontjában érvényesek. A nevezett értékek nem egyes járművekre vonatkoznak, nem részei a tájékoztatónak, hanem a különböző járműtípusok összehasonlítására szolgálnak, a 715/2007/EK rendelet jelenleg érvényes előírásainak megfelelően. Ezen értékeket egyes többletfelszereltségek, tartozékok, valamint a vezetői szokások és egyéb, nem technikai jellegű jellemzők (pl. környezeti feltételek) is befolyásolják. A képen szereplő gépjárműn feláras extra felszereltségek is láthatók.

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata
24px/configurator private vehicles Created with Sketch.
24px/magnifier Created with Sketch.
24px/interior (not final) Created with Sketch.