Zum Seitenanfang
Hírlevél
Menü
Zárja be a menüt

Az új Amarok

Ez az Amarok.
A Volkswagen Haszonjárművek új pickupja.

Ez az Amarok.
A Volkswagen Haszonjárművek új pickupja.

Az új Amarok

Ez az Amarok.
A Volkswagen Haszonjárművek új pickupja.

Minden út maga a cél

Az új Amarokot azoknak alkottuk meg, akik számára fontos, hogy egy járművel ne csak A-ból B-be jussanak: az új Amarok maga a négykerekű sokoldalúság. Modern fedélzeti technológiájának köszönhetően szuverén módon teljesíti a kihívásokat: ez a bivalyerős jármű bármilyen időjárási körülmények között szinte minden talajon megállja a helyét. Új, egyedülálló dizájnja mindenhol vonzza a tekinteteket. Tapasztalja meg Ön is, milyen az új Amarok, a Volkswagen Haszonjárművek prémium kategóriás haszonjárműve.

A dizájn maga

Erő, szuverenitás és agilitás minden helyzetben - ezek teszik az új Amarok modellt a Volkswagen Haszonjárművek prémium kategóriás pickupjává. A génjei az offroad-jelleget, a dizájnja pedig az elképesztő univerzális tulajdonságait hangsúlyozza: az Amarok Aventura eleganciájától az Amarok PanAmericana robusztusságáig a külső kialakítás mind az öt felszereltségi szinten kiemeli a különbségeket. Az új Amarokkal minden kívánságunk teljesül - legyen szó a legkülönbözőbb hűtőrácsoktól kezdve az újratervezett Stylingbar vagy Sportsbar bukókereteken keresztül egészen a fellépőkig.

Igazi offroad

Mitől lesz az új Amarok igazi terepjáró? Az új technológiának, a több vezetési üzemmódnak, a légzsákoknak és a több mint 25 asszisztensrendszernek köszönhetően elődjéhez képest jobban bírja a terepet. A megváltozott méretektől kezdve a jelentősen nagyobb gázlómélységig itt minden az offroad képességeket erősíti, amely kifejezetten érezhető a karosszériánál, a futóműben és a motornál, valamint a sebességváltónál. A nagy terepszögek és a nagyobb hasmagasság is elősegítik a modell terepjáró-képességét. Röviden: több offroad tulajdonság, több offroad érzés - azaz több Amarok.

Igazán sokoldalú

Legyen szó anyagszállításról, terhek vontatásáról vagy nehezen járható utakon való közlekedésről. Akár városban, vidéken, vagy terepen. Az új Amarok minden modellje kiemelkedően sokoldalú, legyen az az Amarok alapmodell vagy az Amarok Aventura. Továbbá az új Amarok minden szempontból túlszárnyalta az elődjét. A számos okos funkcióval még jobban felkészült az intenzívebb igénybevételre. Például az akár 3,5 t vontatható tömeggel rendelkező vonóhorog révén, ami mostantól minden automata sebességváltóhoz elérhető. Vagy a rakodófelületnek köszönhetően, ami a kerékdobok között elegendő helyet biztosít egy keresztbe felrakható és erős rögzítőszemekkel rögzíthető EUR raklap számára. Ezek, és még sok más teszi még sokoldalúbb haszonjárművé. Az új kényelmi felszereltségi elemeknek, a több mint 25 asszisztensrendszernek, a légzsákoknak és a sokféle külső dizájncsomagnak köszönhetően ez a pickup személyszállítás és rakományszállítás közben is ugyanúgy ragyog. Mindegy, hogy városi környezetben vagy járatlan utakon.

Az alapfelszereltségtől a prémium felszereltségig: mindig Amarok!

A Volkswagen Haszonjárművek új Amarok modellje még kényelmesebbé teszi a munkát - legalábbis mindent, ami a mobilitással és a szállítással kapcsolatos. Az új Amarok ugyanis az alap- és az extra felszereltségben is első osztályú kényelmet kínál az intelligens infotainment rendszer és modern vezetői asszisztensrendszerek segítségével, mégpedig az elődjénél sokkal nagyobb mértékben. Fedezzen fel néhányat a számos prémium funkció közül. 

Kifinomult kényelem

Mert vannak igazán kemény napok: az új Amarok prémium felszereltséggel rendelkezik, amely igazán kellemesebbé tudja varázsolni az utazást. Ilyenek például a 10 irányban elektromosan állítható első ülések1. Az Amarok Aventura és az Amarok PanAmericana modellekben alapfelszereltség a "Savona" vagy "Cricket" bőrkárpit, míg az Amarok Style modellben Art Velours2 bőr ülésben foglalhat helyet. A vezetőfülkében bőrhatású3 a műszerfal és az ajtókönyöklő. A multifunkciós kormánykerék4 és a harmonikus hangulatvilágítás5 révén aligha indulhatna nyugodtabban egy utazás. Ehhez hozzájárul továbbá a tízfokozatú új Shift-by-wire automata sebességváltó6 is, amely hatékonyan vezeti át az új Amarok erejét az útra. Hirtelen esni kezd? Védje meg a raktérben lévő rakományt az elektromos raktérroló7 segítségével.

Teljesen új Volkswagen Haszonjárművek dizájn

Az új Amarok erőteljes kontúrokkal tükrözi a teljesen átdolgozott Volkswagen Haszonjárművek-dizájnt. A nagy terepszögek és a nagyobb hasmagasság is elősegítik a modell terepjáró-képességét. Az elődjénél hosszabb tengelytáv feltűnően kiemeli az erőteljességét. A Volkswagen opciós stíluselemeinek köszönhetően Ön sok szempontból megvalósíthatja saját elképzeléseit, és számos lehetőség közül választhat, hogy személyes stílusjegyeit is megjeleníthesse. A valamennyi felszereltségi szinten elérhető nyolcféle fényezéstől kezdve az olyan díszítőelemekig, mint az Amarok Aventura Sportsbar bukókerete és az Amarok Life, az Amarok Style és az opcionális Amarok PanAmericana modellekhez tartozó bukókeretek révén teret adhat az egyéni preferenciáknak is.

Infotainment és konnektivitás

Jól néz ki: digitális műszerfal 20,32 cm-es (8 colos) vagy opcionális 31,24 cm-es (12,3 colos)8 méretben és mobil online szolgáltatások9 - az új Amarok digitálisan is új utakat jár be. A nagyméretű színes érintőképernyő nemcsak számos járműfunkciót vezérel, hanem a digitális rádiót is. Kérésére az "online navigáció" funkció is elérhető, ami a navigációs eszközön tárolt adatokat használja. Ezenkívül a beépített SIM-kártyán keresztül szerver-/online adatok is felhasználhatók, például az aktuális forgalmi helyzet kiszámításához. A "VW Connect Navigation" csomag online frissíthető navigációs térképeket, aktuális európai közlekedési információkat tartalmaz és hozzáférést biztosít bizonyos különleges úti célokhoz. A nyolc csúcskategóriás hangszóróval, mélynyomóval és 640 wattos zenei teljesítménnyel rendelkező Harman Kardon10 prémium hangrendszer pedig igazán kényeztető hangélményt nyújt. Apropó hallás: az új Amarok a VW Connect Basic11 csomagnak köszönhetően még jobban vezérelhető a hangok segítségével (magyar nyelven jelenleg nem elérhető). Számos járműfunkció vezérelhet az okostelefonjáról a We Connect ID. alkalmazással/Volkswagen alkalmazással12.

Vezetési üzemmódok és vezetői asszisztensrendszerek

A több vezetési üzemmód több lehetőséget is jelent: az új Amarok előre beállított vezetési üzemmódjai több fokozatban támogatják a járművezetőt a különleges offroad helyzetekben, valamint a különböző időjárási és útviszonyok esetén. A menetkényelem növelése érdekében több mint 25 asszisztensrendszer áll rendelkezésre az Amarokban, melyek közül 20 teljesen új. Ilyen például a Park Assist Plus13. Mert még ha ritkán akadnak is gondjai a parkolóhelyekkel a terepen, városi környezetben szűkös lehet a helyzet. Jó, ha van egy teljesen automatikus parkolássegítő rendszer, amellyel a járművet szűk helyre manőverezheti. A rendszer képes felismerni a szabad parkolóhelyet és végrehajtani a parkolási manővert14. Önnek csak a parkolási folyamatot kell figyelemmel kísérnie, és szükség esetén beavatkoznia. Szűkösebb helyzetekben a környezetfigyelő rendszer (Area View15) is nagy segítség. Többféle nézetet tesz lehetővé a mind a négy oldalon felszerelt kamerákkal, beleértve a 360°-os felülnézetet is14. Gyakran utazik többsávos városi utakon vagy autópályán? Akkor a sávváltást segítő rendszer16 igazán hasznos lehet: a megfelelő külső tükörben lévő LED-fény segítségével figyelmeztet14 a hátulról közeledő vagy már a holtterében lévő járművekre. Ezek és sok más asszisztensrendszer teszi az új Amarokot nemcsak jobbá, hanem kényelmesebben vezethetőbbé is.

Ez az Amarok. A Volkswagen Haszonjárművek új pickupja.

Az új Amarok modellt az alapoktól gondoltuk újra. Modern technológiájával és újratervezett dizájnjával a prémium szegmensből ismert robusztusságot újfajta kényelemmel ötvözi. Sokoldalúsága teszi különlegessé - és a sokoldalúság a számos extrában és felszereltségi csomagban is megmutatkozik. Így még könnyebben megtalálhatja álmai járművét!

Több fény!

Az új Amarok kizárólag LED-es fényszórókat használ. Az Amarok Style modelltől kezdődően a hátsó lámpák LED-technológiával is elérhetők. Különlegesség, hogy az új Amarok Style, Amarok PanAmericana és Amarok Aventura "IQ.Light" LED-Mátrix fényszórókkal és dinamikus fénytávolság-szabályozással rendelkezik. Összességében a következő technológiák állnak az Ön rendelkezésére, az Ön igényeitől és a felszereltségtől függően:

  •     "IQ.LIGHT" LED-Mátrix fényszórók
  •     LED-es fényszórók
  •     LED-es / halogén hátsó lámpák
  •     LED-es ködfényszórók
  •     Környezetmegvilágítás
  •     LED-lámpák a Cargoboxban

Rock & Road & Roll

A kerekek minden járműnek egyedi jelleget kölcsönöznek. Ezért az új Amarokhoz új keréktárcsa- és gumiabroncsválaszték is készült. Az erőteljesebbet részesíti előnyben? Vagy legyen inkább elegáns? Vagy talán inkább az All Terrain felé húz a szíve? A 16 colos acélkerekektől a 21 colos könnyűfém keréktárcsákig17 és az akár 18 colos18 All Terrain abroncsokig számos lehetőség közül választhat.

Akkor kényelmes az utazás, ha kényelmes az ülés

Az üléssorok közötti nagyobb távolságnak köszönhetően a dupla fülkében mostantól lényegesen több hely áll rendelkezésre öt felnőtt számára. És ez még nem minden: az Amarok alapmodell 6 irányban állítható vezetőülésétől (és négy irányba állítható első utasüléstől) kezdve az Amarok PanAmericana és Amarok Aventura modellek 10 irányban állítható elektromos üléséig mindig kényelmes üléspozíciót választhat. Ha már a helyről beszélünk, több tárolóhely várja, többek között egy további kesztyűtartó, zsebek a háttámlákon és több tárolási lehetőség a hátsó ülések alatt.

Színeket varázsol a terepre

Az új Amarok nyolcféle fényezéssel kapható: az univerzális Tiszta Fehér, Éjfekete, Csillám Kék, Világosszürke, Sötétszürke, Mélyvörös és Csillám Bézs színek képviselik a metálfényű kínálatot. A Középkék a Volkswagen Haszonjárművek exkluzív színe.

Amilyen kényelmesek, olyan fontosak:
a vezetői asszisztensrendszerek

Az új Amarok modellt az alapoktól gondoltuk újra. Modern technológiájával és újratervezett dizájnjával a prémium szegmensből ismert robusztusságot újfajta kényelemmel ötvözi. Sokoldalúsága teszi különlegessé - és a sokoldalúság a számos extrában és felszereltségi csomagban is megmutatkozik. Így még könnyebben megtalálhatja álmai járművét!

Komfort vezetői asszisztensrendszerek

ParkPilot parkolóradar elöl és hátul

Beparkoláskor hangjelzéssel figyelmeztethet14 a jármű előtt és mögött azonosított akadályokra, és a tőlük mért távolságot vizuálisan is megjeleníti a kijelzőn.

Sávtartó rendszer (Lane Assist)

A sávtartó rendszer különböző komponenseket egyesít és magában foglalja a sávelhagyásra és sávkövetésre figyelmeztető rendszert, valamint a fáradtságérzékelő rendszert. Egy többfunkciós kamera segítségével képes14 felismerni a saját sávját, és a 60 km/h sebességtől irányított ellenkormányozással képes korrigálni a nem szándékos sávelhagyást. Figyelmeztető hanggal és a multifunkciós kijelzőn megjelenő jelzéssel hívja fel a vezető figyelmét a beavatkozásra.

Intelligens sebességszabályozó asszisztens

Automatikusan képes betartani a sebességkorlátozásokat, például amikor a jármű egy ideiglenes építési területen halad át, és a korlátozás feloldása után vissza tud gyorsítani az eredetileg beállított sebességre14.

ACC adaptív távolságtartó automatika (Active Cruise Control)

Segít14 az elöl haladó járműtől való megfelelő távolság megtartásában, és rövid megállás után képes újraindulni a forgalmi dugóban vagy a városi forgalomban. Míg az automata sebességváltókhoz elérhető a jármű teljes lefékezését lehetővé tevő ACC+, addig a kézi sebességváltókhoz normál ACC áll rendelkezésre. Fékezéskor időben kell visszaváltani, hogy a motor ne álljon le. 

Parkolássegítő rendszer (Park Assist Plus)

A teljesen automatikus parkolássegítő rendszer beparkoláskor és kiálláskor14 segíti Önt. Tökéletesen irányítja a párhuzamos parkolóhelyekre történő beparkolást. Hátramenetbe kapcsoláskor a jármű automatikusan kormányoz. A vezetőnek csak a gázpedált és a féket kell kezelnie, a rendszer figyeli a parkolási folyamatot és szükség esetén beavatkozik. A parkolóhelyről tolatva kiállásnál is segíti a járművezetőt. A jármű elkezd fékezni, ha a járművezető egy járművet kritikusan megközelít, és nem reagál a hangjelzésre.

 

Front Assist vészfékasszisztenssel

Az EU-ban alapfelszereltségnek számító vészfékasszisztens mindig a városi vészfékfunkcióval, a kikerülést támogató asszisztenssel és a kanyarodást segítő asszisztenssel együtt kerül forgalomba. A "Front Assist" érzékeli a gyalogosokat, kerékpárosokat és a menetirányban haladó járműveket, és figyelmezteti a vezetőt a felismert veszélyes helyzetekre14. Amennyiben a járművezető nem reagál időben, automatikus vészfékezés léphet életbe, kritikus helyzetekben pedig egy kikerülő manőver segít14. Az asszisztensrendszer képes észlelni, ha egy lehetséges ütközés veszélye áll fenn, és egy ütközéses balesete elkerülése érdekében a fékek aktiválásával reagál, hogy az ütközés előtt lelassítsa vagy megállítsa a járművet14.

Bekapcsolt irányjelzővel történő kanyarodáskor a kanyarodást segítő asszisztens figyeli a bal oldali sáv keresztezését, és kritikus helyzetekben megállíthatja a járművet14.

A vezetést segítő asszisztensrendszerek 

Távolsági fényszóró asszisztens (Light Assist) / dinamikus fényszóró szabályozás

Az első szélvédőn elhelyezett kamera folyamatosan elemzi a jármű előtt haladó és a szembejövő forgalmat14. Egy bizonyos sebességnél a Light Assist automatikusan bekapcsolja a távolsági fényt. Az opcionális "IQ.Light" LED-Mátrix fényszórók optimálisan megvilágítják az utat és az út szélét. Ha egy jármű közeledik Ön felé, a "Dynamic Light Assist"14, 19 az egyes LED-egységek kikapcsolásával kitakarja a szembejövő jármű körüli területet. Ez csak kismértékben csökkenti a távolsági fény erejét, és kiküszöböli a távolsági és a tompított fényszórók közötti oda-vissza kapcsolás szükségességét. Amint a jármű elhaladt Ön mellett, a távolsági fény ismét teljes erővel világít.

„IQ.LIGHT” LED-Mátrix fényszórók

Ha az Amarok az opcionális "IQ.Light" LED-Mátrix fényszórókkal van felszerelve, nemcsak Ön, hanem a szembejövők is jól járnak. Az "IQ.LIGHT" LED-Mátrix fényszórók dinamikusan tompított távolsági fényt, statikus kanyarfényt biztosítanak és a tolatáskor a közeli oldal megvilágításának javításával növelik a komfortérzetet14.

Környezetfigyelő rendszer (Area View)

Az Area View panorámaképet készít a vezetőnek a jármű körül, ami különösen hasznos lehet manőverezéskor vagy parkoláskor. A jármű mind a négy oldalán lévő négy kamerán többféle nézet választható ki, beleértve a jármű 360°-os nézetét felülről.

Elektronikus menetstabilizáló rendszer

A blokkolásgátló rendszer - például fékezés esetén - képes megakadályozni a kerekek blokkolását, és így fenntartja a kormányozhatóságot.14 Az elektronikus menetstabilizáló rendszer képes megakadályozni az alul- és túlkormányzottságot, és célirányosan fékezi le az egyes kerekeket.14

Fáradtságérzékelő rendszer

A rendszer észleli a járművezető csökkenő koncentrációját, és egy öt másodperces akusztikus jellel, valamint a kombinált műszerfalon megjelenő vizuális szünetjavaslattal figyelmezteti őt.14 Ha a járművezető a következő 15 percen belül nem iktat be egy szünetet, akkor a rendszer egyszer megismétli a figyelmeztetést.

Gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer

Az utazás előtt és alatt tájékoztathatja a járművezetőt és figyelmeztet nyomáscsökkenés esetén.14 Minden egyes kerékben érzékelők találhatók, amelyek rádiójellel továbbítják a nyomás és a hőmérséklet értékét.

Rossz irányba haladásra figyelmeztető asszisztens

A közúti jelzőtábla-felismerő rendszer segítségével figyelmeztet arra, hogy a járművezető rossz oldalról hajt be az autópályára14.

Digitális szolgáltatások és alkalmazások

VW Connect Basic

A "We Connect Basic" csomaggal a Volkswagen hasznos mobil online szolgáltatásokat biztosít járművéhez, jelenleg az online hangvezérlést (magyar nyelven jelenleg nem elérhető). A Volkswagen Haszonjárművek a jövőben további mobil online szolgáltatásokkal bővíti szolgáltatási kínálatát, és erről megfelelő időben tájékoztatja Önt.

VW Connect Navigation

A "We Connect Navigation" csomag további mobil online szolgáltatásokat nyújt járművéhez. Rendelkezésre áll például egy beépített navigáció, az aktuális európai közlekedési információk, és hozzáférhet bizonyos különleges célokhoz (POI) a jobb tájékozódás érdekében.

Az új Amarok hírlevéllel nem marad le semmiről

Nem akar lemaradni az új Amarok modellekkel kapcsolatos hírekről? Akkor iratkozzon fel Volkswagen hírlevelünkre. Itt első kézből értesülhet az új Amarokkal kapcsolatos újdonságokról.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata