Menü
Zárja be a menüt

2022.12.14 Dupla biztonság – Egyaránt öt Euro NCAP csillag az ID. Buzz és az új Amarok számára

Az Euro NCAP európai tesztszervezet december 8-án közzétette legfrissebb járműbiztonsági teszteredményeit. Az ID. Buzz és az új Amarok révén a Volkswagen Haszonjárművek nem is egy, hanem mindjárt két, műszakilag egymástól teljesen eltérő modellje részesült „Nagyon jó” („Very good”) minősítésben – mindkettő a legmagasabb, ötcsillagos értékelést szerezte meg.

Az új ID. Buzz - a Bulli sorozat új korszakaként - piaci bevezetését követően már néhány héten belül számos díjat és kitüntetést nyert el, amelyek sora most egy újabb elismeréssel bővült: öt csillag a járműbiztonságért az Euro NCAP részéről.

Ez mind az ütközés-, mind az utasvédelem terén kiemelkedő összpontszámot jelent, egyben a gazdag felszereltséget is jelzi, amely a balesetek megelőzésének kiterjedt és gyakorlati technikáira is kiterjed.

Az ID. Buzz alapfelszereltsége vezető- és utasoldali első légzsákot, első oldallégzsákokat, függönylégzsákokat és központi légzsákot foglal magában. A bennülők védelmére adható maximális pontszám 92 százalékát begyűjtve, a légzsákok és a megfelelően kialakított karosszériaszerkezet együttesének köszönhetően kiváló eredményt ért el a hannoveri elektromos egyterű-modell.

Akárcsak az ID. Buzz, az új Amarok is igen magas pontszámot ért el a töréstesztek során. A Volkswagen Haszonjárművek jövő év első felében a piacra érkező, új pickupja szintén ötcsillagos minősítésben részesült az Euro NCAP tesztszervezet részéről.

Amint az ID. Buzz esetében, itt is a robusztus karosszériaszerkezet, illetve a korszerű asszisztens- és vészfékrendszerek egész sorának kombinációja eredményezi e tekintélyes elismerést. A pickup térdlégzsákokkal is rendelkezik. Az Amarok frontális és oldalütközési tesztjeinek kiváló eredményeit a Volkswagen-specifikus gyerekülésekkel sikerült elérni.

Az Euro NCAP a balesetek megelőzését is magas pontszámokkal ismerte el. Az ID. Buzz és az új Amarok modellekben egyaránt számos - az alapkivitelhez tartozó és/vagy extraként rendelhető - asszisztens- és vészfékrendszer áll a vezető rendelkezésére, amelyek szintén meggyőzték a tesztelőket. A "Biztonsági segédrendszerek" ("Safety Assist") kategóriában ennek megfelelően a megszerezhető pontok 90 százalékát (ID. Buzz), illetve 84 százalékát (Amarok) sikerült begyűjteni.

A többi eredmény részletesen: www.euroncap.com

 

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata