Menü
Zárja be a menüt

2022.6.9 A Volkswagen két „Obi-Wan Kenobi” ihlette ID. Buzz típusú járművet mutatott be a Star Wars Celebration ünnepségen

Két igazán különleges „Obi-Wan Kenobi” ihlette Volkswagen ID. Buzz is látható volt az idei Star Wars Celebration rendezvényen a kaliforniai Anaheimben (május 26–29.), a Volkswagen márka és az új, május 27-én a Disney+ streaming platformon debütált sorozat jelenlegi együttműködésének részeként. Az ID. Buzz „Light Side Edition” és az ID. Buzz „Dark Side Edition” bemutatójárművek, az Erő világos és sötét oldalát testesítik meg a Star Wars rajongók számára izgalmas és szemet gyönyörködtető látványvilággal.

Mindkét ID. Buzz bemutatójármű látható volt a vörös szőnyegen az "Obi-Wan Kenobi" című sorozat premierjén. Meglepetésként érkeztek a rajongói rendezvényre, ahol a Volkswagen márkanagykövete és a sorozat sztárja, Ewan McGregor is jelen volt.

A Volkswagen és a Lucasfilm tervezőinek első közös munkája

A tervezők speciális ragasztófóliák segítségével olyan borítást készítettek az ID. Buzz járművek karosszériájára, amelyek az Erő két oldalát képviselik, inspirációt merítve
Obi-Wan Kenobiból és Darth Vaderből, a közelgő sorozat két ikonikus karakteréből. A Lucasfilm és a Volkswagen tervezői szorosan együttműködve dolgoztak a különleges projekten.

"A lehetőség, aminek köszönhetően felfedezhettük az "Obi-Wan Kenobi" és a Volkswagen márka járműben megtestesülő együttműködését, nagyon szórakoztató volt." A jó és a gonosz, a fény és a sötétség nem feltétlenül olyan fogalmak, amelyeket a járművekre alkalmazunk. Az ID. Buzz-együttműködés egyedülálló lehetőséget kínált arra, hogy a járművek két ikonikus karakter képi megjelenésévé váljanak" - mondta Doug Chaing, a Lucasfilm alelnöke és kreatív igazgatója.

"A Lucasfilmmel szoros együttműködésben az ID. Buzz időtlen és praktikus kialakítását ötvözzük Obi-Wan Kenobi lenyűgözően részletes világával" - magyarázta Jozef Kabaň, a Volkswagen vezető formatervezője. Ez a szemléletmód határozta meg a járművek hátulján található ID. Buzz feliratot is, amelyet a klasszikus Star Wars "Aurebesh" betűtípussal terveztek, a normál Volkswagen modellek betűtípusa helyett. A sorozat ihlette egyéb feliratok a sárvédőkön találhatók.

Világos oldal - ID. Buzz "Light Side Edition"

A "Light Side Edition" személyszállító változat alsó részének színe bézs, amelyet Obi-Wan Kenobi tunikájának árnyalata ihletett. A felső rész fényes krómja a Star Wars-univerzum űrhajóinak és droidjainak dizájnjára utal. Az oldalon végigfutó kék vonal, amely az ID. Buzz elején a fényszórókban és a fénycsíkban folytatódik, Obi-Wan kék fénykardját szimbolizálja. Az elektromos ID. Buzz üvegfelületeit átlátszó kék színben tervezték, amelyek tökéletesen harmonizálnak az alváz alatti világítással. A Lázadók Szövetségének logói az oldalablakokon, valamint a felnik középső részén láthatók. Az egyedi, 21 colos kerekeken is megmutatkozik az egész jármű egyedülálló arculata.

Sötét oldal - ID. Buzz "Dark Side Edition"

Az ID. Buzz Cargo szolgál a "Dark Side Edition" alapjaként. A fekete és a vörös baljós árnyalatain keresztül az ID. Buzz "Dark Side Edition" a sötét oldalt testesíti meg. A karosszéria alsó részén a fólia fényes fekete, míg a Buzz felső része matt fekete színű borítást kapott. Az oldalsó vonalak, a fényszórók, a fénycsíkok és az ablakfelületek piros árnyalatúak, Darth Vader fénykardjának ihletésére. A piros és a fekete kontrasztja a piros alváz alatti világításban folytatódik. Az egyedi tervezésű 21 colos felnik közepén és az ID. Buzz karosszériáján a Birodalom szimbóluma látható.

"Obi-Wan Kenobi" és a Volkswagen együttműködése

Ezeknek az egyedi bemutatójárműveknek a leleplezése a múlt heti bemutatót követő következő lépés a márka új sorozatának ünneplésében. "Ez két ikon egyesítéséről szól" - mondta Jozef Kabaň. "Az "Obi-Wan Kenobi" a Star Wars ikonikus karaktereinek visszatérését jelképezi, és biztosan világszerte generációkat fog összekötni - akárcsak a VW busz, amelynek mítosza az ID. Buzz-zal lép be az elektromobilitás új korszakába."

Az új partnerséggel a Volkswagen emellett a még több érzelemre összpontosít a márka pozicionálásakor, ami újabb lendületet ad a globális villamosítási stratégiájának. A széleskörű "Obi-Wan Kenobi" kampány saját reklámfilmmel indul, amely a Lucasfilm és az Industrial Light & Magic együttműködésében készült, és amiben az ID. Buzz a jól ismert Star Wars karakterek mellett szerepelt.

Az "Obi-Wan Kenobi" című új  Star Wars-sorozat első évada Magyarországon 2022. június 14-től elérhető a Disney+ streaming platformon. Az új ID. Buzz és ID. Buzz Cargo már rendelhető az európai piacokon.

 

A Disney+ szolgáltatásról 
A Disney+ streaming megszámlálhatatlan népszerű és világszerte keresett film és sorozat otthona, kínálatában Disney, Pixar, Marvel, Star Wars és National Geographic alkotások egyaránt megtalálhatóak, csakúgy, mint a legendás "A Simpson család" és számos további sikerprodukció - de a választéknak egyes országokban az új általános szórakoztató brand, a Star is a részét képezi. A Disney+ a The Walt Disney Company legfontosabb streaming szolgáltatása, mely a Disney Media & Entertainment Distribution üzleti szegmenshez tartozik. A szolgáltatást igénylők megtekinthetik a Disney+ folyamatosan gyarapodó tartalomkínálatát, köztük egész estés filmeket, dokumentumfilmeket, élőszereplős filmeket, animációs sorozatokat és rövid formátumú tartalmakat. Kivételes helyzetéből adódóan a Disney+ precedens nélküli hozzáféréssel bír a Disney lenyűgözően gazdag mozi- és televíziós archívumához, valamint a The Walt Disney Studios legújabb alkotásait is a magáénak tudhatja; a Star választéka pedig a 20th Century Studios, a Disney Television Studios, az FX, a Searchlight Pictures és más stúdiók legfrissebb filmjeit kínálja. További információk a disneyplus.com oldalon, valamint a legtöbb mobiltelefonon és tévékészüléken elérhető Disney+ applikáción olvashatók. 

Disney+ előfizetés szükséges. Az előfizetés csak 18 éven felüliek számára elérhető.

Obi-Wan Kenobi

Az "Obi-Wan Kenobi", a Lucasfilm új limitált sorozata kizárólag a Disney+ platformon debütált május 27-én. A sorozat főszereplője Ewan McGregor, aki újra az ikonikus Jedi-mester bőrébe bújik. A történet 10 évvel a "Star Wars: A Sith-ek bosszúja" drámai eseményei után kezdődik, azután, hogy Obi-Wan Kenobi szembesül legnagyobb vereségével, legjobb barátja és jedi tanítványa, Anakin Skywalker bukásával, aki Darth Vaderként, a gonosz Sith nagyúrként tért át a sötét oldalra. A sorozatban Hayden Christensen is visszatér Darth Vader szerepében. A szereplők között feltűnik Moses Ingram, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O'Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell és Benny Safdie is. Az "Obi-Wan Kenobi" rendezője Deborah Chow, gyártásvezetői Kathleen Kennedy, Michelle Rejwan, Chow, Ewan McGregor és Joby Harold.

Lucasfilm Ltd.

A Lucasfilm Ltd., a The Walt Disney Company százszázalékos tulajdonában lévő leányvállalat világelső a filmezésben, a televíziózásban és a digitális szórakoztatásban. A játékfilmek és sorozatok gyártása mellett a vállalat szolgáltatásai között szerepelnek a legmodernebb vizuális effektek és hanganyagok utómunkálatai, a digitális animáció, a magával ragadó történetmesélés, valamint szórakoztatóipari termékeik, mint például a legendás STAR WARS és INDIANA JONES franchise-ok globális merchandising tevékenységének irányítása. A Lucasfilm Ltd. központja Észak-Kaliforniában található. A Lucasfilm, a Lucasfilm logó, a STAR WARS és a kapcsolódó jellemzők a Lucasfilm Ltd. és/vagy leányvállalatai védjegyei és/vagy szerzői jogai az Egyesült Államokban és más országokban. © & TM 2022 Lucasfilm Ltd. Minden jog fenntartva.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata