Menü
Zárja be a menüt

2022.3.16 Az új Multivan mostantól TDI változatban is elérhető

A Volkswagen Haszonjárművek teljesen újratervezett Multivan modelljének sikeres januári bemutatkozását követően a modellpaletta tovább bővül. Mostantól elérhető ugyanis egy kimagasló nyomatékot és alacsony károsanyag-kibocsátást kínáló turbófeltöltésű dízel változat is.

Tavaly ősszel a Volkswagen Haszonjárművek márka egy igazán sokoldalú modellel jelentkezett a piacon: bemutatkozott az új Multivan. A belső tér nagyszerű variálhatósága mellett intelligens vezetéstámogató rendszereket és online szolgáltatások széles körét biztosította, kiemelkedő tulajdonságai között pedig ott szerepelt az utaskényelem és az innovatív hajtásrendszerek kínálata. A hajtásrendszerek palettáját pedig most tovább bővíti a Volkswagen Haszonjárművek egy modern kompressziós gyújtású erőforrás hozzáadásával. Az 1968 cm3 hengerűrtartalmú négyhengeres, közvetlen befecskendezésű motor az EA288evo sorozatból érkezik és legnagyobb nyomatéka eléri a 360 Nm-t (1 600 és  2 750 percenkénti fordulatszám között). A hálózatról tölthető (plug-in) hibrid vagy a benzines változathoz hasonlóan az elsőkerék meghajtású Multivan 2.0 TDI modellt is az alapfelszereltség részeként egy hétfokozatú kettős tengelykapcsolós DSG váltóval szerelték. Ez a modern dízel erőforrás rendelkezik az ún. kettős adagolással. A két SCR katalitikus átalakítóval és dupla AdBlue befecskendezéssel a nitrogén-oxid (NOx) emissziós szintje jelentősen, akár 80 százalékkal csökken. Ez a technológia csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást is és sokkal élénkebbé teszi a motort.

A modellsorozat minden változatához hasonlóan az új Multivan is teljesíti az új Euro 6D-ISC-IDM kibocsátási szabvány feltételeit. Alacsony, 0,30-as légellenállási együtthatója és az elődmodellhez viszonyított jelentős súlycsökkenése még tovább javítja a Multivan menetteljesítményét és csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. Legnagyobb sebessége például eléri a 190 km/órát, vegyes fogyasztása pedig 5,4 - 5,3 liter 100 kilométeren (szén-dioxid-kibocsátása 143 - 140 g/km, hatékonysági osztálya pedig A-A+). Mindez az 58 literes üzemanyag tartállyal kombinálva közel 1 000 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé tankolás nélkül. Az új Multivan TDI akár 2 000 kilogrammos utánfutót is vontathat, a járműszerelvény megengedett legnagyobb össztömege pedig 4 850 kg és akár 807 kilogrammnyi terhet is képes szállítani.

A Multivan most bemutatkozó, negyedik hajtásváltozata elérhető rövid és hosszított változatban is öt, hat vagy hét üléssel. Szintén újdonság, hogy öt, egymással szembefordítható egyes üléssel is felszerelhető az utastér. A már gyárilag széleskörű felszereltséget kínáló új Multivan TDI ára Magyarországon bruttó 15.825.850 Ft-tól indul, amelynél már a szériafelszereltség részét képezi a hétfokozatú kettős tengelykapcsolós DSG váltó ill. a LED főfényszórók.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata