Menü
Zárja be a menüt

2022.1.4 Járműbiztonság: A Caddy öt csillagos értékelést kapott

A Volkswagen Haszonjárművek családjába tartozó Caddy elérte a legmagasabb, öt csillagos minősítést az Euro NCAP legutóbbi töréstesztjén. A konzorcium tesztje alapján az új Caddy nemcsak érezhetően biztonságosabbá vált, hanem már a jelenleg legjobbra értékelt személygépjárművek közé tartozik, és több különböző baleseti helyzetben is kiemelkedően teljesített.

A legmagasabb minősítés: az Euro NCAP öt csillagot ítélt a legfrissebb, ötödik generációs Volkswagen Haszonjárművek családjába tartozó egyterűnek. Az új Caddy által elnyert értékelés a legmagasabb minősítés: egy csillaggal több, mint amit az előző generáció elért. A teszt konzorcium által szabott feltételek az évek során egyre nehezebbé és széleskörűbbé válnak.

A népszerű Caddy modellből eddig több mint hárommillió darabot gyártottak, és először a jelenlegi, ötödik generáció ért el öt csillagot a teszteken, így nem véletlen, hogy 2021-ben a legjobban értékelt személygépjárművek közé tartozik. A nehezített feltételek ellenére a Caddy személygépjármű változata egyértelműen megmutatta az előző modellhez képest bevezetett fejlesztéseket. Ezzel az A-szegmensben sokkal magasabbra állította a mércét minden riválisa számára.

Az Euro NCAP részletes tesztjelentése szerint a Caddy például 84 százalékos eredményt ért el az utasok védelmében a felnőttek, és 82 százalékot a gyermekek esetében. Mi több, a Caddy a járműbe épített biztonsági rendszereket illetően is magas pontszámot ért el, ami hozzájárult a legmagasabb, ötcsillagos értékeléshez. A passzív biztonság terén olyan újdonságok, mint a minden üléssorba épített fejvédő légzsákok (a 2, 5 és 7 üléses járművekben egyaránt), valamint az oldalsó ütközés esetén immár biztosított partnervédelem segítették hozzá a Caddyt az Euro NCAP specifikációk új szintjének teljesítéséhez. Vészhelyzetben a partnervédelmi rendszer felfújja az elöl utazók közötti légzsákot. Ezen kívül a vezeték nélküli átvitelnek köszönhetően a biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető, kábel nélküli funkció még a kivehető ülések esetében is működik, és elérhető a Caddyben.

A Volkswagen Haszonjárművek sokoldalú Caddy modellje a moduláris keresztmotoros platformon (MQB) alapul, amelyet a Golf modelleknél is használnak.

A Caddy modellekben számos új technológiai megoldás is megtalálható - ettől válnak még praktikusabbá, hatékonyabbá és kifinomultabbá.

Az Euro NCAP konzorcium (amely az európai autópálya-minisztériumokból, autós szövetségekből, biztosítótársaságok kereskedelmi testületeiből és kutatóintézetekből áll) e hónapban közölte az új személygépjármű modellek biztonságát vizsgáló tesztsorozat eredményét. Ezen a linken elérhető az Euro NCAP részletes tesztje a Caddyről: Hivatalos VW Caddy biztonsági besorolás - 2021 (euroncap.com)

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata