Menü
Zárja be a menüt

2020.4.17 A Volkswagen Haszongépjárművek márka április 27-től kezdi meg a gyártás fokozatos újraindítását

A Volkswagen Haszonjárművek márka gyárai Hannoverben és Lengyelországban, Poznańban és Wrześniaban április 27-én hétfőtől csökkentett kapacitási szinteken fokozatosan megkezdik a termelést, az addigra alig több mint öt hetes leállás után. A termelés újraindítási folyamata az alkatrészek elérhetőségén, a német kormány és az EU által meghatározott feltételeken, az értékesítési piacok fejlődésén, és az ennek megfelelő termelés operatív megközelítésén alapul. Ezektől a tényezőktől függetlenül a munkavállalók egészségének védelmét szolgáló átfogó intézkedések betartása mindig kiemelt prioritást élvez.

Josef Baumert, a Volkswagen Haszonjárművek termelési és logisztikai területekért felelős igazgatósági tagja elmondta: "Örülünk, hogy hamarosan újra elindíthatjuk termelési tevékenységünket, szakaszosan, lépésről lépésre haladva. A munkavállalók egészségének védelme abszolút prioritás ebben a folyamatban. Ehhez egy átfogó intézkedéscsomagot fejlesztettünk ki, és már kis csoportokban intenzíven dolgozunk az üzemek előkészítésén, például annak érdekében, hogy megfelelő távolságot tudjunk tartani, magasabb szintű higiéniai előírásokat alkalmazhassunk, és ahol szükséges, védőfelszerelést nyújthassunk. Ezzel egyidőben folyamatosan figyelemmel kísérjük a helyzetet. A csoporton belüli párbeszéd és hozzáállás, mint például a Robert Koch Intézet ajánlásainak megtartása továbbra is kulcsszerepet játszanak a továbblépésben."

"Jó jel a gazdaságnak és a lakosságnak, ha képesek vagyunk megmutatni a továbblépést a leállásból. Számunkra, csakúgy, mint az Üzemi Tanácsnak, a kollégák egészsége jelenti a fő hangsúly. Ezért kiemelten figyeljük a Covid-19-cel kapcsolatosan kialakult helyzet alakulását. A teljes Üzemi Tanács által jóváhagyott megállapodással jó keretet hoztunk létre a Hannoverben folyó termelés újraindításához, összehangolva a gazdasági érdekeket és a munkaerő védelmét" - mondta Bertina Murkovic, a Volkswagen Haszonjárművek márka Üzemi Tanácsának elnöke.

Az elmúlt néhány hétben a Volkswagen-csoporton belül 100 pontos terv készült, amelynek célja a munkavállalók egészségének teljes védelme mellett a gyártás folytatása. Minden intézkedés egyaránt vonatkozik a gyár telephelyén dolgozó külső vállalatokra és beszállítókra is. "A mai napig biztonságosan vezetjük közösen csapatunkat a koronavírus-válságban. A termelés leállítása és a rengeteg otthon elvégzett munka volt az egyedüli helyes döntés, és ennek az egyedülálló vállalkozásnak a végrehajtása nagyon jól működött. Most, az újraindítás során is nagyon szigorúan végrehajtjuk az átfogó biztonsági és higiéniai intézkedéseket" - magyarázza Thomas Edig, a Volkswagen Haszonjárművek márka igazgatóságának HR területért felelős tagja.

Az újraindítási folyamat részeként a társaság az egészségügyi hatóságok ajánlásainak alapján még nagyobb mértékben terjeszti ki az egészségügyi óvintézkedéseket. A termelési folyamatokat optimalizálják, és a szigorú minimális távolságok és a megnövekedett higiéniai előírások minden területen érvényesek. Az intézkedések listája tartalmazza a higiéniára és a távolságok megtartására vonatkozó konkrét szabályokat, a száj és az orr kötelező elfedését azokon a területeken, ahol nem lehetséges tartani a kötelező 1,5 méter távolságot. Mindezek mellett rendelkeztek a gyakoribb tisztításról, a műszakok kezdetének és végének a kapcsolat elkerülése érdekében történő megosztásáról, és arról, hogy az összes munkavállalót ösztönzzék a minden napi saját hőmérséklet mérésére a munka megkezdése előtt.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata