Üzemanyagtöltő állomások

Csak tankolja tele, kérem!1

Ki ne ismerné: Az üzemanyagjelző lassan eléri a piros sávot és ezzel egyidőben jelentkezik az idegesség, mert a következő töltőállomás még a látóhatáron sincs. Az "üzemanyagtöltő állomások" szolgáltatással egyszerűen megtalálja a legközelebbi töltőállomást és a legkedvezőbb üzemanyagárakat. A keresést a vezető manuálisan is elkezdheti vagy egy előre meghatározott üzemanyagszint elérésekor automatikusan elindul.

  • márkákat, helyadatokat, aktuális üzemanyagárakat és nyitvatartási időket jelenít meg
  • felismeri haszonjárműve üzemanyagtípusát
  • kérésének megfelelően ár vagy távolság alapján rangsorol
  • az útvonal keresését közvetlenül az eredménylista alapján indítja

A Car-Net szolgáltatások használatához Volkswagen ID felhasználói fiókra van szüksége, majd felhasználónévvel és jelszóval be kell jelentkeznie. Ezen felül egy külön szerződést kell kötnie a Volkswagen AG vállalattal online. Annak érdekében, hogy teljes időtartam alatt tudja használni a szolgáltatásokat, a jármű átadását követően 90 nap áll rendelkezésére a jármű portal.volkswagen-we.com oldalon történő regisztrációjára. Minél később regisztrál, annál rövidebb az ingyenes időszak. A Car-Net "Guide&Inform" mobil online szolgáltatások használata csak a Discover Media és Discover Plus extrafelszereltséggel lehetséges. Ezenkívül Önnek szüksége van egy mobil, internetvételre alkalmas készülékre (pl.: okostelefon), amely képes mobil WLAN-Hotspotként is működni. Az opcionálisan elérhető Car-Stick LTE és a Discover Media navigációs rendszer együtt képes arra, hogy mind a navigációs rendszer számára internetet, mind pedig egy WLAN-Hotspotot létesítsen a járműben. A Car-Net Szolgáltatások az Ön és a mobilszolgáltatója között meglévő vagy külön megkötendő mobilszolgáltatás előfizetői szerződéssel és csak az adott mobiltelefon-hálózati lefedettséggel érhetőek el. Internetes adatcsomagok fogadása nyomán, az Ön mobil adatcsomagjától függően, és különösen külföldi használat során többletköltség (pl. roamingdíj) merülhet fel. A Car-Net szolgáltatások használata által generált adatok mennyisége miatt erősen ajánlott adatátalánydíjas korlátlan tarifát választania a mobiltelefonszolgáltatójánál.

A Car-net szolgáltatások bizonyos funkcióhoz tartozó díjmentes We Connect okostelefon alkalmazás használatához egy iOS vagy Android operációs rendszerrel rendelkező okostelefon és adat-opciós SIM kártya szükséges, az Ön és a mobilszolgáltatója között meglévő vagy külön megkötendő mobilszolgáltatás előfizetői szerződéssel. A Car-Net szolgáltatások elérhetősége országonként eltérő. Ezek a szolgáltatások az egyes szerződésekben meghatározott időszakra állnak rendelkezésre, és a szerződés időtartama alatt tartalmilag módosíthatóak. További információt a portal.volkswagen-we.com portálon talál, valamint az Ön Volkswagen vagy Volkswagen Haszonjárművek értékesítőjénél; a mobilszolgáltatási tarifák feltételeit illetően mobilszolgáltatójánál kap információkat.

Az ábrázolt járművek egyes részleteikben eltérnek az aktuális modellektől. Az illusztráción feláras extra felszereltségek is láthatók.

Tájékoztató az üzemanyag-fogyasztásról és a szén-dioxid-kibocsátásról: a megadott értékeket a 715/2007/EK európai parlamenti és tanácsi rendelet (mindenkori érvényes szövegváltozata) által előírt mérési módszer szerint mérték.

 

2017. szeptember 1-jétől bizonyos új járművek típusjóváhagyása a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljárás (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure, WLTP) alapján történik, amely egy új, reálisabb vizsgálati eljárás az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás mérésére. 2018. szeptember 1-jétől a WLTP teljes mértékben felváltja az Új Európai Menetciklust (NEDC). A reálisabb vizsgálati körülmények miatt a WLTP keretében mért üzemanyag-fogyasztás és CO2- kibocsátás sok esetben magasabb az NEDC-ben mért értékeknél.

Az értékek a WLTP alapján kerültek meghatározásra, és az összehasonlíthatóság érdekében illetve a jogszabályi előírásoknak megfelelően az NEDC-re lettek visszaszámítva, azok az alapfelszereltségű EU-szériamodell esetén érvényesek. Az értékek nem egyes gépjárművekre vonatkoznak, nem részei az ajánlatnak, hanem a különböző járműtípusok összehasonlítására szolgálnak. Egy gépjármű üzemanyag-fogyasztását és a CO2-kibocsátását a vezetői szokások és egyéb, nem technikai jellegű tényezők (pl. környezeti feltételek) is befolyásolják.

Különösen az extrafelszereltségek és a tartozékok (pl. szélesebb gumiabroncsok, klímaberendezés, tetőcsomagtartó) megváltoztatják a gépjármű releváns jellemzőit, mint amilyen például a tömeg, a gördülési ellenállás valamint az aerodinamika, és ezáltal eltérést eredményeznek a konfigurált modell adataiban. Az üzemanyagfogyasztásra és a CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok a kiválasztott gumiabroncs formától és az optimális extrafelszereltségektől függő tartomány adatai mellett érvényesek. Az új személygépkocsi fajlagos üzemanyag-fogyasztási és széndioxid-kibocsátási adatai megtalálhatóak az üzemanyag-gazdaságossági ismertetőben, amely ingyenesen hozzáférhető minden eladási helyen és a fogyasztóvédelmi hatóságnál.

Különösen az extrafelszereltségek és a tartozékok (pl. szélesebb gumiabroncsok, klímaberendezés, tetőcsomagtartó) megváltoztatják a gépjármű releváns jellemzőit, mint amilyen például a tömeg, a gördülési ellenállás valamint az aerodinamika, és ezáltal eltérést eredményeznek a konfigurált modell adataiban. Az üzemanyagfogyasztásra és a CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok a kiválasztott gumiabroncs formától és az optimális extrafelszereltségektől függő tartomány adatai mellett érvényesek.Az új személygépkocsi fajlagos üzemanyag-fogyasztási és széndioxid-kibocsátási adatai megtalálhatóak az üzemanyag-gazdaságossági ismertetőben, amely ingyenesen hozzáférhető minden eladási helyen és a fogyasztóvédelmi hatóságnál.

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata