Multi-collision fék

A már alapkivitelben rendelkezésre álló másodlagos ütközésvédelem egy esetleges ütközés után fékezni kezd a további ütközések elkerülése érdekében1)). A Multi-collision fék akkor aktivizálódik, ha két, egymástól független szenzor érzékel balesetet. Ekkor rövid késleltetés után a jármű fokozatosan 10 km/h sebességre lassul, hogy a vezető ezalatt vissza tudja nyerni az uralmát a jármű fölött.

1) A rendszer határain belül.

Fékasszisztens

A szériafelszereltséget bővítő fékasszisztens érzékeli a fékpedál működtetésének sebességét, és reflexszerű vagy vészfékezéskor gyorsabban létrejön a féknyomás.

Fáradtságérzékelő funkció

Az extra felszereltségként rendelhető funkció jól látható és hallható figyelmeztetést ad, ha a vezető viselkedéséből fáradtságra lehet következtetni1).

1) A rendszer határain belül.

Gumiabroncs-nyomásellenőrző berendezés

A szériafelszereltséget bővítő gumiabroncs-nyomásellenőrző berendezés a kerekek légnyomásának eltéréseit érzékelve hívja fel a vezető figyelmét az abroncsnyomás-értékek mielőbbi ellenőrzésére1).

1) A rendszer határain belül.

További biztonsági rendszerek

Elektronikus stabilizálóprogram (ESP)
Az elektronikus stabilizálóprogram (ESP) megakadályozza az alul- és túlkormányzottságot és célirányosan fékezi az egyes kerekeket1).

Blokkolásgátló rendszer (ABS)
A blokkolásgátló rendszer (ABS) megakadályozza a kerekek blokkolását, hogy a jármű kormányozható maradjon1).

Kipörgésgátló (ASR)
A kipörgésgátló megakadályozza a kerekek kipörgését1).

Elektronikus differenciálzár (EDS)
Az elektronikus differenciálzár (EDS) kipörgés nélkül osztja el a kerekeken a hajtóerőt1).

1) A rendszer határain belül

Bezárás
Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés