Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Crafter Korszakváltás az áruszállításban

Mindent szállít. Leginkább értéket. A Crafternek egy 24 ország szakértőiből álló zsűri ítélte oda az „International Van of the Year 2017” díjat (Forrás: „Fleet Van & Utility“, www.van-of-the-year.com). A kitüntetés során a zsűri tagjai mindenekelőtt a vevőorientált formatervezést, a jármű kényelmét, valamint az innovatív vezetéssegítő és biztonsági rendszereket dicsérték.

Crafter reklámfilm

Fedezze fel a Craftert

Korszakváltás az áruszállításban.

Galéria

Ismerje meg a Crafter legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Ismerje meg a Crafter legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

A lehető legkiválóbb rakodhatóság és rakományrögzítés. A tolóajtó 1311 mm-es nyílási szélességével, az akár 2196 mm-es4 raktérmagassággal és 100 mm magas rakodóperemmel a Crafter kategóriájában a legkiválóbban rakodható járműnek számít. A raktér még nagyobb rugalmasságáról az opcionális univerzális padló és az alapfelszereltségként szekrényfelépítmények számára előkészített karosszéria gondoskodik.

A változatok sokszínűsége
Raktérkapacitás
Csomagtér
Rakománybiztonság
Külső megjelenés
Fellépők és vonóhorgok
Világítás
Felépítési és átalakítási megoldások

Rugalmasan az Ön igényeihez igazítva.

Teljesen mindegy, mire szeretné használni a dobozos kivitelű Craftert - két különböző tengelytávval, három hosszal, három tetőmagassággal és két üléscsomaggal olyan változatos, mint azok a feladatok, amelyeket el szeretne végezni vele.

Abszolút vonzó.

A Crafter nagy dolgokra termett: A 9,9 m³ és 18,4 m³ közötti raktérkapacitás négy vagy akár hat EUR raklap számára is elegendő helyet biztosít. A tolóajtó 1311 mm-es nyílási szélességének, 2196 mm-es rakodási magasságának1 és alacsony rakodóperemének köszönhetően még az XXL-es méretű rakományok is könnyedén elhelyezhetők.

1 Belső tér magassága elsőkerék-meghajtás esetén.

Mindene megvan.

A dobozos kivitelű Crafter kategóriájában az egyetlen olyan jármű, mely beépíthető polcok számára előkészített karosszériával rendelkezik alapfelszereltségként.

Kifogástalan biztonságban egészen a célig.

Mindegy, mit szeretne szállítani a Crafterben - az akár 14 padlóba süllyesztett rakományrögzítő szemmel, a rakományrögzítő sínek nagy választékával, valamint a mozgatható beltéri tetőtartóval bármilyen rakományt megfelelően rögzíthet a raktérben.

Felnő a feladataihoz.

Méghozzá a megfelelő tartozékokkal: az opcionális alaptartó, létratartó és futógörgők segítségével a rakomány akár az új dobozos kivitelű Crafter tetőjén szállítható.

Megkönnyíti mindennapjait.

A Crafter alapfelszereltségként egy, a tolóajtónál található közbenső lépcsőfokkal van felszerelve, amely megkönnyíti a nehéz csomagokkal történő be- és kiszállást. A be- és kirakodás még könnyebb lehet egy opcionális elektromos fellépővel. És a plusz rakomány szállítása céljából még egy opcionális vonóhorog is rendelkezésre áll.

Szinte mindent a megfelelő megvilágításba helyez.

A nappali menetfény, tompított és távolsági fény funkcióval rendelkező opcionális LED-es fényszórók optimálisan megvilágítják az úttestet. A még jobb látási viszonyok megteremtését szolgálja a menetfénykapcsolással, távfény-szabályzással és esőérzékelővel ellátott "Látni & látszani" csomag. A kiegészítő menetfény megvilágítja a jármű környezetét.

Mindenre felkészülve. Gyárilag.

Mindegyik iparág különböző és egészen különös igényeket támaszt a haszongépjárművekkel szemben. Mi felkészültünk erre. Gyári felépítmény és átalakíthatósági megoldásokkal. Ezenkívül professzionális felépítménygyártókkal dolgozunk együtt, akiknek még a legszokatlanabb vevői kívánságra is megvan a megfelelő megoldásuk.

Három meghajtás. Két váltó. Tökéletes kombinálhatóság. A Crafter versenytársai között az egyetlen, amely hat különböző sebességváltó/meghajtás variációval rendelhető: Az első-, hátsó- és a 4MOTION összkerékhajtást szabadon kombinálhatjuk a 8 fokozatú automata vagy a 6 fokozatú kézi sebességváltóval.

TDI-motorok
8 fokozatú, automata sebességváltó
Meghajtási módok

Rendkívül gazdaságos.

Az TDI-motorok külön egy haszongépjármű magas követelményeihez vannak tervezve. A Start-Stop rendszerrel alapfelszereltségként felszerelt motorok annyira hatékonyan működnek, hogy a fogyasztás lényegesen csekélyebb az elődmodellhez képest. Ezenfelül kategóriájában a Crafter rendelkezik a legalacsonyabb amortizációs, karbantartási és javítási költségekkel.

Automatikusan a megfelelő fokozatba.

A Crafter kategóriájának egyetlen 8 fokozatú, automata sebességváltóval rendelkező járműve, mely háromféle hajtásmóddal kombinálható. Mivel nem kell váltani, ezért főként a városon belüli araszoló forgalomban lehet egyszerre kényelmesen és fogyasztás szempontjából hatékonyan vezetni.

Rendkívül erős meghajtás.

Mindegy, hogy a nagyobb rakodási kapacitáshoz ideális elsőkerék-meghajtásról, a nehezebb áruk szállításához optimalizált hátsókerék-meghajtásról, vagy a járhatatlan terepen történő jobb haladáshoz való összkerékhajtásról van-e szó - a Crafternek szinte minden kihívásra megvan a megfelelő meghajtása.

A kényelem ott kezdődik, ahol a szokványos véget ér. Az opcionális hidraulikus csillapítású „ergoComfort” ülés, a jól átgondolt tárolási lehetőségek és a számos további extra a legkényelmesebb munkahellyé teszi a Crafter nagyméretű vezetőfülkéjét azok számára, akik sokat vannak úton.

Tárolók és csatlakozók
ergoComfort hidraulikus csillapítású ülés
Trendline csomag
Klímaberendezés és fűtőrendszerek
Infotainment

Egyedülálló rendszerezés.

Az igazi nagyság nem csak az átgondolt részletekben jelenik meg. A Crafterben az iratrendezőtől kezdve a kávéspoháron keresztül a colstokig mindennek megvan a helye, amit az ember a hétköznapi munka során használ. A vezetőülésnél lévő 230 V-os dugaszolóaljzaton keresztül a megbeszélések között feltölthető a laptop és a szerszámok akkumulátora is.

Optimálisan kíméli a hátat.

A Crafternek egyik feladat sem túl nehéz. Ahogy a sofőrjeinek sem. Megkönnyíti a munkát azok számára, akik nap mint nap mindent beleadnak. Az opcionális hidraulikus csillapítású ergoComfort ülés csillapítja az úttest okozta rázkódásokat, 20 állású ülésével gondoskodik az egyéni üléskomfortról, és kérésre akár fűtéssel és masszázsfunkcióval is kapható.

Abszolút divatos.

A Crafter ahelyett, hogy követné a trendeket, újakat teremt. Így például az opcionális Trendline csomaggal. Ez a csomag a vezetőfülkében a következőket foglalja magában: két, olvasólámpával felszerelt rekesz a tetőgalériában, egy "Memphis" kárpittal borított komfortülés a sofőr számára, egy zárható kesztyűtartó, két 12 V-os kiegészítő dugaszolóaljzat, egy fellépővilágítás, még nagyobb belső hangcsillapítás, valamint különböző króm alkatrészek. A csomag külső alkotóelemei: Ködfényszóró beépített kanyarfény funkcióval, a keréktárcsa közepét védő borítás króm "VW" emblémával, valamint jellegzetes krómcsíkok az első lökhárító védőrácsán.

Gondoskodik a munkahelyi klímáról.

A könnyen szabályozható klímaberendezésnek köszönhetően a Crafterben csak egy gombnyomás választja el az egyénileg beállított, ideális hőmérséklettől. Kérésre akár a kesztyűtartót is hűti, hogy a forró napokon is mindig kéznél legyen egy jó lehűtött üdítő. A hideg évszakokban az opcionális, programozható állóhelyzeti fűtés gondoskodik a meleg belső térről és a jégmentes ablaküvegekről.

Kiváló csatlakoztatás.

Az opcionális "Discover Media" navigációs rendszerrel9 a Crafterben kerülő utak nélkül éri el céljait, és az odavezető úton kedvenc zenéjét hallgathatja tökéletes hangminőségben. A kívánság szerint rendelhető multifunkciós kormánykerék9 segítségével nemcsak, hogy a célba kormányozhatja a járművet, hanem a navigációs eszközt és a rádiót is irányíthatja.

Együtt gondolkodik és előre gondoskodik A Crafterben lévő innovatív vezetői asszisztensrendszerek és intelligens biztonsági rendszerek előrelátóan megbirkóznak a veszélyes helyzetekkel. Pozitív mellékhatás: Alacsony javítási és karbantartási költségek, melyek lényegesen alacsonyabbak az elődmodellhez képest.

Legmodernebb biztonsági rendszerek

Biztosra megy alapfelszereltségként.

A Crafter szinte mindent elintéz. Eközben viszont mindig biztosra megy. Az alapfelszereltséghez tartozó biztonsági rendszerei - pl. másodlagos ütközésvédelem1 vagy az elektronikus menetstabilizáló program1 segítséget nyújtanak a járművezetőnek, így gondoskodnak a nagyobb biztonságról.1

1 A rendszer határain belül.

A Crafter. Mindene megvan. A legtöbb választható hajtásmód, a legmodernebb munkahely egy sofőr számára.

102-177 PSTeljesítmény
7.2-9.2 l/100kmátlagfogyasztás (l/100km)
189-240 g/kmCO2-kibocsátás
 • Normál méretű acél pótkerék
 • Jobb oldali duplaülés rakodórekesszel
 • "Composition Audio" rádió
 • Elektromos ablakemelők a vezetőtérben
 • Rádiótávirányítású központizár
 • Sebességfüggő szervókormány
 • Hegymenet asszisztens
 • Multi Collision fék

Felszereltség (széria)

"Composition Audio" rádió- "Composition Audio" rádió - TFT-monochrom kijelző - SD kártya olvasóval - CD-lejátszó nélkül - 2 db hangszóró - RDS rádió - MP3 funkcióval - mobiltelefon csatlakozás (Bluetooth)
ABS+ASR+ESP+BAS
Elektromos ablakemelők a vezetőtérben- komfort kapcsolással és akadály érzékelővel
Fejtámlák állítható magasságúak
Fényszóró magasságállítás, elektronikus
Gumipadló a vezetőtérben
Halogén főfényszórók
Hegymenet asszisztensA hegymenet asszisztens megakadályozza a jármű visszagurulását a fékpedál elengedése után 1 1/2 - 2 másodpercig. A fékpedál elengedése után fenntartja a féknyomást, ezáltal megkönnyíti az elindulást hegynek felfelé. A hegymenet asszisztens csak hegynek felfele működik, lefele nem!!!
Indításblokkoló, elektronikus
Indítókulcs (2db)- bicskakulcs - rádió-távirányítással
Jobb oldali duplaülés- rakodórekesszel - előredönthető támlába integrált asztallal
Kesztyűtartó fedéllel
Motor Start/Stop berendezésfékenergia visszanyeréssel
Multifunkciós kijelző "Plus"- krómgyűrű a két műszeregység körül (fordulatszámmérő, sebességmérő) megjelenítve: - külső hőmérséklet - sebesség figyelmeztetés - átlagfogyasztás - fékbetét kopásjelző - átlagsebesség - pillanatnyi fogyasztás - megtett távolság - hatótáv - menetidő - szervíz - váltó fokozat kijelzés - idő - digitális sebesség kijelzés - digitális olaj hőmérséklet kijelzés - beállítások: nyelv, téligumi, fények, állóhelyi fűtés stb.
Normál méretű acél pótkerék- hátul az autó alatt rögzítve
Oldalszél asszisztens
Pótféklámpa
Rakományrögzítő kapcsok
Raktér padlóborítás nélkül
Rádiótávirányítású központizár- a vezető és az utas/raktérben - belső kapcsolóval - 1 db bicskakulcs + 1 db normál kulcs
Szerszámkészlet és autóemelő
Szervokormány
Teljes válaszfal ablak nélkül
Tolóajtó a jobb oldalon a raktérbenvagy az utastérben közepes tengelytávnál szélesebb, magastetőnél szélesebb és magasabb kivitel
Vezetőoldali légzsák

Felszereltség (bizonyos modellváltozatokban széria)

Abroncsok 205/75 R 16 C 113/111- optimalizált gördülésű
Abroncsok 235/65 R 16 C 115/113 R- optimalizált gördülésű
Elsőkerék meghajtás
Hátsó ajtók 270-fokban nyílnak
Kerekek: 4 db acél keréktárcsa- ezüst színű - 6 1/2 J x 16 / 1.050 kg teherbírással
Kerekek: 4 db acél keréktárcsa- ezüst színű - 6 1/2 J x 16 / 1.200 kg teherbírással
Magastető az autó színében-fém
Összkerék meghajtás (4Motion)

Felszereltség (extrafelszereltség)

"Composition Media" rádió- 8"-os színes TFT érintőképernyő közelítés érzékelővel - AM/FM tuner - beszédvezérlés - CD/2 db SD kártya olvasó - AUX-In-/USB csatlakozó (1 db) (iPod, iPhone, iPad készülékekhez is) - megvilágított és zárható kesztyűtartó - 4 db hangszóró (2 db magas, 2 db mély) - multifunkciós kijelző "Plus" - mobiltelefon csatlakozás (Bluetooth) - Car-Net App-Connect
"Crafter Bronz" csomag 2019Az akció érvényességének feltétele a 2019. 12.31. előtti forgalomba helyezés és ügyfélnek történő átadás.
"Crafter Gold 2019" csomagAz akció érvényességének feltétele a 2019. 12.31. előtti forgalomba helyezés és ügyfélnek történő átadás.
"Crafter Gold" csomagAz akció érvényességének feltétele a 2019. 12.31. előtti forgalomba helyezés és ügyfélnek történő átadás.
"Crafter Silver" csomag
"Crafter Silver" csomag 2019Az akció érvényességének feltétele a 2019. 12.31. előtti forgalomba helyezés és ügyfélnek történő átadás.
"Front Assist" környezetfigyelő rendszervárosi vészfék funkcióval - a környezet figyelő rendszer "Front Assist" radarszenzorokkal érzékeli ha az előttnk haladó jármű és köztünk a távolság nagyon lecsökkenne. Ha veszélyes (ütközés) állapotot érzékelne, akkor arról figyelmezteti a sofőrt. Először optikai és akusztikus jelekkel figyelmezteti a sofőrt a hirtelen fékező vagy a lassan elénk kihajtó járművekre. Ezzel párhuzamosan a rendszer felkészül egy vészfékezésre: a fékbetéteket a tárcsákhoz nyomja anélkül, hogy fékezné az autót és a hidraulikus fékasszisztenst érzékenyre állítja. - Ha a sofőr ezután fékez, akkor egyből a maximális fékerő fog a legrövidebb időn belül a rendelkezésére állni. - Ha nem elég nagyot fékez a sofőr, akkor addig növeli a féknyomást amíg az ütközést nem tudja megakadályozni. Alacsonyabb sebességnél tovább késleltet a rendszer mint magasabb sebesség esetén. - A Városi vészfékasszisztens 4 és 30 km/h között aktív. A vészfékezés előzetes optikai/akusztikai figyelmeztetés vagy féknyomás növelés nélkül történik. Fokozatai: 1/ Egy esetleges ütközés elötti állapot felismerésekor a rendszer felkészül egy vészfékezésre: a fékbetéteket a tárcsákhoz nyomja anélkül, hogy fékezné az autót és a hidraulikus fékasszisztenst a legérzékenyebb fokozatra állítja 2/ Érzékelési köszöb a maximális fokozaton. 3/ Egy észlelt, elkerülhetetlen ütközés kockázatát minimalizálni vagy ha sofőr nem elegendően fékez a rendszer automatikusan fékezni fog. Eőnyei: a "Front Assist" a Városi vészfékasszisztenssel segít a ráfutásos balesetek számát csökkenteni, minimalizálni vagy akár teljesen elkerülni.
"Hűség akció 2019"Az akció érvényességének feltétele a 2019. 12.31. előtti forgalomba helyezés és ügyfélnek történő átadás.
"Hűség akció"- A részletekről érdeklődjenek a VW Haszonjármű márkakereskedésekben.
"Lane Assist" sávtartó rendszer BlindSpot szenzorokkal és kiparkolási asszisztenssel "Lane Assist" sávtartó rendszer - A "Lane Assist" segít a sofőrnek 65 km/h sebességtől korrigáló kormány mozdulatokkal a sávban tartani. A belső visszapillantó tükörnél található kamera figyeli a felfestéseket. A rendszer éjjel és akár ködben is működik, lényeg hogy legyen jól észlelhető felfestés. A rendszer inaktív marad ha pl. előzünk, de csak ha használjuk az indexet. Figyeli a kormány mozdulatokat folyamatosan, hogy megállapítsa a vezető fogja-e a kormányt vagy a rendszerrre bízta a működést. Ha a vezető a nem fogja a kormányt, akkor egy akusztikus jelzést ad a rendszer, amely a multifunkciós kijelzőn levő figyelmeztetéssel együtt figyelmezteti a sofőrt a kormányzásra. Ha ennek ellenére nem reagál, akkor a rendszer passzivvá válik. Ha ismét kormányoz a sofőr akkor ismét aktívvá válik a rendszer. A rendszer aktuális állapotáról egy két színű kontrollámpa ad tájékoztatást a műszerfalon: - nem világít semmi: a rendszer ki van kapcsolva - sárga: a rendszer passzív (pl.: hiányos felfestés esetén) - zöld: a rendszer működik és aktív (segíti a sofőrt a kormányzásban) Ha megszakad egy beavatkozás, akkor a kormányon ezt vibrációval jelzi a sofőrnek. Főleg autópályákra és nagyobb országutakra ajánlott, ahol jó a felfestés. Segít tehermentesíteni a sofőrt a hosszú utakon. Blind Spot szenzorok és kiparkolási asszisztens -A Blind Spot szenzor segíti a sofőrt sávváltáskor. A rendszer előre menetben automatikusan aktiválódik 15 km/h-tól. 10 km/h alatt passzív üzemmódba kapcsol.A hátsó radarszenzorok segítségével a jármű melletti hátsó 20 méteres részt figyeli. Minden olyan járművet észlel amelyek a sávváltás során a kritikus területen belül találhatók. (akár különböző sebességgel haladó járművek) A sofőr a külső visszapillantó tükrökön villogó lámpa által láthatja az esetleges veszélyt. Ha ennek ellenére indexel megnő a veszélyt jelző villogó LED villogási sebessége és fényereje. A műszerfal menűjében a funkció ki-/illetve bekapcsolható. A rendszer nem működik, ha pl. utánfutót akasztunk az autóra vagy a hátsó radar szenzor nem működik. A Blind Spot Sensor kiparkolási asszisztenssel együtt kapható, amely szintén a csomag része. A két szélső hátsó radar szenzor hátramenetben figyeli a mozgó objektumokat kb. 20 méteres távolságon belül. Az észlelést 3 csoportba sorolja: - Információ: közeledik egy jármű. A rendszer tájékoztatja róla a sofőrt a kijelzőn keresztül. - Figyelmeztetés: Tovább közeledik a jármű. A sofőr az optikai figyelmeztetés mellé akusztikus figyelmeztetést is kap. - Beavatkozás: Az ütközés elkerülhetetlen lenne beavatkozás nélkül. Ezért a rendszer vészfékez, így megakadályozva vagy minimálisra csökkentve a balesetet. - Előnye: A Blind Spot Sensor segíti a sofőrt a rendszer határain belül optikai figyelmeztetéssel a visszapillantó tükörben a holtteret kiküszöbölni illetve a sávváltást megkönnyíteni. A kiparkolási asszisztens segít a sofőrnek tolatáskor a láthatatlan veszélyeket elkerülni.
"Lane Assist" sávtartó rendszer- A "Lane Assist" segít a sofőrnek 65 km/h sebességtől korrigáló kormány mozdulatokkal a sávban tartani. A belső visszapillantó tükörnél található kamera figyeli a felfestéseket. A rendszer éjjel és akár ködben is működik, lényeg hogy legyen jól észlelhető felfestés. A rendszer inaktív marad ha pl. előzünk, de csak ha használjuk az indexet. Figyeli a kormány mozdulatokat folyamatosan, hogy megállapítsa a vezető fogja-e a kormányt vagy a rendszerrre bízta a működést. Ha a vezető a nem fogja a kormányt, akkor egy akusztikus jelzést ad a rendszer, amely a multifunkciós kijelzőn levő figyelmeztetéssel együtt figyelmezteti a sofőrt a kormányzásra. Ha ennek ellenére nem reagál, akkor a rendszer passzivvá válik. Ha ismét kormányoz a sofőr akkor ismét aktívvá válik a rendszer. A rendszer aktuális állapotáról egy két színű kontrollámpa ad tájékoztatást a műszerfalon: - nem világít semmi: a rendszer ki van kapcsolva - sárga: a rendszer passzív (pl.: hiányos felfestés esetén) - zöld: a rendszer működik és aktív (segíti a sofőrt a kormányzásban) Ha megszakad egy beavatkozás, akkor a kormányon ezt vibrációval jelzi a sofőrnek. Főleg autópályákra és nagyobb országutakra ajánlott, ahol jó a felfestés. Segít tehermentesíteni a sofőrt a hosszú utakon.
"Light Assist" fényszóró szabályozás- automatikus váltás a tompított és a reflektor között - Komfortot és biztonságot ad menet közben a sofőrnek. - A belső visszapillantó tükörnél egy kamera figyeli folyamatosan a közlekedést. 60 km/h- tól és teljes sötétség esetén kapcsolja be a Light Assist a reflektort automatikus. A rendszer felismeri az előttünk haladó és a szembe jövő járműveket és lekapcsolja automatikusan a távfényt mielőtt az vakítani kezdene. - Előnye: A sofőrnek nem kell a szembeforgalom miatt a fényszóró le illetve felkapcsolására figyelnie, hiszen ez a rendszer által automatikusan történik. Nő a komfort és a biztonságérzet. A automatikus tompított és reflektor kapcsolgatás által az út mindig a legoptimálisabban lesz kivilágítva.
"Porsche Bank bónusz"Részletekről érdeklődjön Volkswagen Haszonjármű értékesítőjénél illetve látogasson el a Porsche Bank honlapjára: https://www.porschebank.hu/porschebonusz /vwh
12 V-os csatlakozó a vezetőtérben (4 db)- 3 db a műszerfalon - 1 db a baloldali ülés aljánál - mindegyik 15 A illetve 180 W
2 db 12V-os csatlakozó a raktérben- 1 db a "C"- és 1 db a "D"-oszlopon - mindegyik max. 15A / 180 W - tolóajtók függvényében az alábbi helyekre illetve számban kerülnek a csatlakozók: - tolóajtó nélkül: 1 db a "D"-oszlopon a jobboldalon - jobboldali tolóajtóval: a "D"-oszlopon levőn felül kiegészítőleg 1 db a "C"- oszlopon a jobb oldalon - 2 db tolóajtóval: a "D"-oszlopon levőn felül kiegészítőleg 1-1 db a "C"- oszlopon a jobb- és a baloldalon
230-V-csatlakozó a vezetőülés alján ajobboldalon (a kézifékkar alatt) - 300 W / 30 A - a motor leállítása után még 10 precig működik az alábbi csatlakozókkal kompatibilis: - F-típusú csatlakozó (CEE7/4 és CEE7/7) - Euro csatlakozó (CEE7/16) - kontúr csatlakozó (CEE7/17) A 230 V-os csatlakozó és a 12V-os csatlakozó kizárják egymást! Beépített biztonsági védelem: - gyerek védelem (fedéllel védett, megakadályozza pl, hogy egy hegyes szerszámot dugjanak véletlenül bele) - túl hevülés elleni védelem - túlfeszültség elleni védelem - alacsony feszültség elleni védelem - Izolációs monitor (mint a háztartásban)
Abroncsok 235/65 R 16 C 115/113R- optimalizált gördülésű
Akkumulátor főkapcsolóAz akkumulátor főkapcsoló a lábtérben a vezető oldalon a jobboldalon a pedáloknál található. Ezzel lehet megszüntetni a a jármű akkumulátora(primér akkumulátor) és a karosszéria közötti kapcsolatot. Lekapcsolása után az összes elektromos fogyasztó inaktív lesz. Azért, hogy az elektromos fogyasztók egy esetleges károsodását megakadályozzák, ezért a kapcsoló csak a gyújtás kulcs 0 ( gyújtás kikapcsolva) állásában működik. pl.: hosszabb ideig álló járművek esetén ajánlott (hetek, hónapok)
Akusztikus tolatásjelző-a készülék figyelmezteti a közlekedés többi résztvevőjét a járművünk tolatására. - Hátramenetbe kapcsoláskor, bekapcsolt gyújtásnál egy akusztikus jelzés hallható. Ha kétszer kapcsoljuk a hátramenetet 3-4 másodpercen belül, akkor az ugynevezett éjszakai módba kapcsol csökkentett hangerővel. Ismételt hátramenetbe kapcsolásnál ismét visszaáll a normál hangerőre. -Dobozos modelleknél a hangszóró kívül a jármű padlólemezén balra középen a hátsó lökhárító mögött található. Alvázas és platós modelleknél a hangszóró a hátsó kereszttartóra van rögzítve.
Blind Spot szenzorok és kiparkolásiasszisztens -A Blind Spot szenzor segíti a sofőrt sávváltáskor. A rendszer előre menetben automatikusan aktiválódik 15 km/h-tól. 10 km/h alatt passzív üzemmódba kapcsol.A hátsó radarszenzorok segítségével a jármű melletti hátsó 20 méteres részt figyeli. Minden olyan járművet észlel amelyek a sávváltás során a kritikus területen belül találhatók. (akár különböző sebességgel haladó járművek) A sofőr a külső visszapillantó tükrökön villogó lámpa által láthatja az esetleges veszélyt. Ha ennek ellenére indexel megnő a veszélyt jelző villogó LED villogási sebessége és fényereje. A műszerfal menűjében a funkció ki-/illetve bekapcsolható. A rendszer nem működik, ha pl. utánfutót akasztunk az autóra vagy a hátsó radar szenzor nem működik. A Blind Spot Sensor kiparkolási asszisztenssel együtt kapható, amely szintén a csomag része. A két szélső hátsó radar szenzor hátramenetben figyeli a mozgó objektumokat kb. 20 méteres távolságon belül. Az észlelést 3 csoportba sorolja: - Információ: közeledik egy jármű. A rendszer tájékoztatja róla a sofőrt a kijelzőn keresztül. - Figyelmeztetés: Tovább közeledik a jármű. A sofőr az optikai figyelmeztetés mellé akusztikus figyelmeztetést is kap. - Beavatkozás: Az ütközés elkerülhetetlen lenne beavatkozás nélkül. Ezért a rendszer vészfékez, így megakadályozva vagy minimálisra csökkentve a balesetet. - Előnye: A Blind Spot Sensor segíti a sofőrt a rendszer határain belül optikai figyelmeztetéssel a visszapillantó tükörben a holtteret kiküszöbölni illetve a sávváltást megkönnyíteni. A kiparkolási asszisztens segít a sofőrnek tolatáskor a láthatatlan veszélyeket elkerülni.
Continental abroncsok
Differenciálzár
Digitális rádióvétel (DAB)- az analóg rádióadások mellett kiegészítőleg a sugárzott digitális rádióadók valamint közlekedési információk vétele - a vétel függ a helyi digitális hálózatok elérhetőségétől MEGJEGYZÉS: Megszűnik a TMS funkció (Traffic Information Memory)
Digitális tachográf (Smart TCO)- A 3,5 t megengedett össztömegnél nagyobb (járműszerelvény is) ill. buszoknál (9 személyesnél több) járműveket digitális tachográffal kell felszerelni!
Dohányzó kivitel- 12V-os csatlakozó szivargyújtóval - 4 db pohártartó - hamutartó
Elektromos elosztó az A-oszlopon ajobboldalon alul - vezérlő doboz 1 felépítménygyártói programozási lehetőséggel a műszerfalon a jobboldalon (a kesztyűtartó mögött) - az autó és a felépítmény közötti csatlakozási pont Vezérlő doboz 1.: programozhatóság és konfigurálás be és kimenetek: 16 db digitális bemenet, 8 db analóg bemenet, 24 db kimenet - ASIL-B Ready (funkcionális biztonság ISO26262) - további csatlakozási pontok: CIA447, J1939 Elektromos csatlakozó: - 8 kamrás erős áramú csatlakozó az ellendarabbal (4 x 30 max.25A / 4 x 15 max. 15A)a kárpit mögött az A-oszlopon jobbra alul beépítve - kiegészítőleg 6 db vakkapcsolónak hely(leendő felépítménygyártói kapcsolók)a lámpakapcsoló alatt beépítve - bővebb információk: www.umbauportal.de oldalon találhatók - felhasználási terület: - pl. kiegészítő külső világítás, - távolsági Motor Start-Stop vezérlés pl.mellékhajtáshoz - kiegészítő fogyasztókhoz pl.: hűtős autóknál Motor Start-Stop vezérléshez
Elektromos elosztó az A-oszlopon ajobboldalon alul - vezérlő doboz 1 telematikai előkészítéssel és felépítménygyártói programozási lehetőséggel a műszerfalon a jobboldalon (a kesztyűtartó mögött) - az autó és a felépítmény közötti csatlakozási pont Vezérlő doboz 1.: programozhatóság és konfigurálás be és kimenetek: 16 db digitális bemenet, 8 db analóg bemenet, 24 db kimenet - ASIL-B Ready (funkcionális biztonság ISO26262) - további csatlakozási pontok: CIA447, J1939 Elektromos csatlakozó: - 8 kamrás erős áramú csatlakozó az ellendarabbal (4 x 30 max.25A / 4 x 15 max. 15A)a kárpit mögött az A-oszlopon jobbra alul beépítve - kiegészítőleg 6 db vakkapcsolónak hely(leendő felépítménygyártói kapcsolók)a lámpakapcsoló alatt beépítve Telematikai előkészítés: A vezérlő dobozon keresztül lehet a telematikai előkészítés és a Flotta Management rendszerek (FMS csatlakozók) a CAN-BUS csatlakozókon keresztül hozzáférni. Így gyártótól független telematikai rendszerekhez való csatlakozáshoz juthatunk hozzá antennákon keresztül (rádió és GPS jelek). Kompatibilis minden ismert közepes és nagy flotákhoz való telematikai rendszerekhez. (ez eddig csak a nagy teherautók, kamionok számára volt elérhető) - bővebb információk: www.umbauportal.de oldalon találhatók - felhasználási terület: - pl. kiegészítő külső világítás, - távolsági Motor Start-Stop vezérlés pl. mellékhajtáshoz - kiegészítő fogyasztókhoz pl.: hűtős autóknál Motor Start-Stop vezérléshez - egyszerű csatlakozási lehetőség telematikai rendszerekhez - az FMS jel segítségével analizálhatók pl. a jármű menet adatai, elektronikus menetnapló, tervezhető következő szervíz látogatás stb. Flottapartnereknél jobban és gyorsabban koordinálható a járműpark.
Elektromos elosztó az A-oszlopon ajobboldalon alul - vezérlő doboz 2 felépítménygyártói programozási lehetőséggel a műszerfalon a jobboldalon (a kesztyűtartó mögött) - az autó és a felépítmény közötti csatlakozási pont Vezérlő doboz 2.: járműinformációk megjelenítése a rádió-/navigációs rendszer kijelzőjén keresztül, valamint további kiegészítő funkciók vezérlése Smart Device via WLAN, Bluetooth vagy USB keresztül. programozhatóság és konfigurálás be és kimenetek: 16 db digitális bemenet, 8 db analóg bemenet, 24 db kimenet - ASIL-B Ready (funkcionális biztonság ISO26262) - további csatlakozási pontok: CIA447, J1939 Elektromos csatlakozó: - 8 kamrás erős áramú csatlakozó az ellendarabbal (4 x 30 max.25A / 4 x 15 max. 15A)a kárpit mögött az A-oszlopon jobbra alul beépítve - kiegészítőleg 6 db vakkapcsolónak hely(leendő felépítménygyártói kapcsolók)a lámpakapcsoló alatt beépítve - bővebb információk: www.umbauportal.de oldalon találhatók - felhasználási terület: - egy mobil készülék csatlakoztathatósága WLAN, Bluetooth vagy USB keresztül. - felhasználási terület: - pl. kiegészítő külső világítás, - távolsági Motor Start-Stop vezérlés pl.mellékhajtáshoz - kiegészítő fogyasztókhoz pl.: hűtős autóknál Motor Start-Stop vezérléshez
Elektromos elosztó az A-oszlopon ajobboldalon alul - vezérlő doboz 2 telematikai előkészítéssel és felépítménygyártói programozási lehetőséggel a műszerfalon a jobboldalon (a kesztyűtartó mögött) - az autó és a felépítmény közötti csatlakozási pont Vezérlő doboz 2.: járműinformációk megjelenítése a rádió-/navigációs rendszer kijelzőjén keresztül, valamint további kiegészítő funkciók vezérlése Smart Device via WLAN, Bluetooth vagy USB keresztül. programozhatóság és konfigurálás be és kimenetek: 16 db digitális bemenet, 8 db analóg bemenet, 24 db kimenet - ASIL-B Ready (funkcionális biztonság ISO26262) - további csatlakozási pontok: CIA447, J1939 Elektromos csatlakozó: - 8 kamrás erős áramú csatlakozó az ellendarabbal (4 x 30 max.25A / 4 x 15 max. 15A)a kárpit mögött az A-oszlopon jobbra alul beépítve - kiegészítőleg 6 db vakkapcsolónak hely(leendő felépítménygyártói kapcsolók)a lámpakapcsoló alatt beépítve Telematikai előkészítés: A vezérlő dobozon keresztül lehet a telematikai előkészítés és a Flotta Management rendszerek (FMS csatlakozók) a CAN-BUS csatlakozókon keresztül hozzáférni. Így gyártótól független telematikai rendszerekhez való csatlakozáshoz juthatunk hozzá antennákon keresztül (rádió és GPS jelek). Kompatibilis minden ismert közepes és nagy flotákhoz való telematikai rendszerekhez. (ez eddig csak a nagy teherautók, kamionok számára volt elérhető) - bővebb információk: www.umbauportal.de oldalon találhatók - felhasználási terület: - egy mobil készülék csatlakoztathatósága WLAN, Bluetooth vagy USB keresztül. - pl. kiegészítő külső világítás, - távolsági Motor Start-Stop vezérlés pl. mellékhajtáshoz - kiegészítő fogyasztókhoz pl.: hűtős autóknál Motor Start-Stop vezérléshez - egyszerű csatlakozási lehetőség telematikai rendszerekhez - az FMS jel segítségével analizálhatók pl. a jármű menet adatai, elektronikus menetnapló, tervezhető következő szervíz látogatás stb. Flottapartnereknél jobban és gyorsabban koordinálható a járműpark.
Erősített akkumulátor 520 A / 92 Ah- a vezetőfülkében a vezetőoldalon a padlóban elhelyezve
Erősített első tengely (tengelyterhelés2.100 kg, ikerkerekes modelleknél 2.200 kg)
Erősített rugózás és csillapítás
Erősített rugózás, csillapítás ésstabilizátorok
Erősített rugózás, csillapítás ésstabilizátorok - erősített elsőtengely (tengelyterhelés 2.100 kg, ikerkerekes kivitel esetén 2.200 kg)
Erősített vezetőoldali ajtózsanér- ajánlott pl.: posta, kiszállítók stb.
Esőérzékelős ablaktörlők automatikusfényszóró kapcsolással - automatikus fényszóró kapcsolás - "Leaving home" és manuális "Coming home" funkció - fény és esőérzékelő
Fapadló a raktérben- kerékjárati ív borítás nélkül
Fapadló a raktérben- kerékjárati ív borításokkal
Fellépő hátul a jobb oldalon a jobboldali ajtószárny alatt - csúszásmentes - mélysége: 150 mm - szélessége: 550 mm - fellépő és az út közötti távolság (terhelés nélkül*) 405 mm - fellépő és a raktér padló közötti távolság 165 mm, magasabb padlók esetén 265 mm * az adat elsőkerekes KT autóra vonatkozik, ikerkerekes járművek esetén KT és HT 40 mm magasabb, HTL esetén +55 mm.
Fellépő hátul a jobb oldalon a jobboldali ajtószárny alatt - oldalsó pozíció lámpák - csúszásmentes - mélysége: 150 mm - szélessége: 550 mm - fellépő és az út közötti távolság (terhelés nélkül*) 405 mm - fellépő és a raktér padló közötti távolság 165 mm, magasabb padlók esetén 265 mm * az adat elsőkerekes KT autóra vonatkozik, ikerkerekes járművek esetén KT és HT 40 mm magasabb, HTL esetén +55 mm.
Fellépő hátul a jármű szélességében- csúszásgátló felület - mélysége 170 mm - fellépő és az út közötti távolság (terhelés nélkül*) 415 mm - fellépő és a raktér padló közötti távolság 155 mm * az adat elsőkerekes KT autóra vonatkozik, ikerkerekes járművek esetén KT és HT 40 mm magasabb, HTL esetén +55 mm.
Fellépő hátul a jármű szélességében- csúszásgátló felület - mélysége 170 mm - fellépő és az út közötti távolság (terhelés nélkül*) 415 mm - fellépő és a raktér padló közötti távolság 155 mm - oldalsó pozíciólámpák * az adat elsőkerekes KT autóra vonatkozik, ikerkerekes járművek esetén KT és HT 40 mm magasabb, HTL esetén +55 mm.
Fáradtság érzékelő- A fáradtság érzékelő rendszer egy komfort funkció, amely vezető támogatóan és baleset megelőzően hat. A kormánymozdulatokból ismeri fel a fáradtság állapotát. A rendszer figyelembe veszi természetesen az alábbiakat is.: - pedálok működtetése - bajúszkapcsolók működtetése - telefonálások - tempomat illetve ACC használata - a beállított menet profil - az álltalános menet szituációk: világosság, eső, menetidő - sofőr csere (tachográf esetén - A sofőr a műszerfalon optikai és akusztikus jelzéseket kap ha a rendszer szerint szünetet kéne tartatnia. - A fáradtság érzékelés 65 km/h és 200 km/h között aktív. - A vezető állapotát a rendszer 4 csoportba sorolja: - 1: a sofőr aktív, nem fáradt - 2: a sofőr kicsit fáradt - 3: a sofőr fáradt - 4: a sofőr nagyon fáradt A fáradtság érzékelő aktiválásával elkezdődik a sofőrről az adatgyűjtés. Ha 15 percig a fennt megadott sebességtartományban vezetünk, a rendszer kiértékel és a 4 csoportból valamelyikbe besorol. (1,2 vagy 3) - Az első szünet javaslat a 2-es fokozatból a 3-ba besorolásnál történik. 5 másodpercig egy optikai jelzés lesz látható. Ha nem állunk meg szünetre, akkor 15 perc után a rendszer automatikusan átsorol a 3-ból a 4-es kategóriába. Ekkor ismételten optikai és akusztikus jelzést is kapunk.
Fényszórómosó berendezés- ablakmosó-folyadékszint kijelzéssel - megnövelt ablakmosó folyadék tartállyal (7l)
Fűthető ablakmosó fúvókák
Fűthető első szélvédő- csak járó motor esetében működik - a műszerfalról kapcsolható - 20 C felett nem kapcsolható be - a szélvédő fényáteresztő képessége 75% - a szélvédő 1,8 m2, ebből 1,68 m2 fűthető - a szélvédő dőlésszöge 47,86 fok
Fűthető hátsó ablak- műszerfalról kapcsolható - 10 perc után magától is kikapcsol - 20 fok felett nem kapcsolható be
Fűthető ülések a vezetőfülkében- az első ülésekhez - a középkonzolról kapcsolható - a vezetőnek és az utasnak külön kapcsolható és szabályozható - 3 fokozatban állítható amelyeket sárga visszajelző LED fényekkel jeleznek. - max. fokozatra kapcsolva a kb.5 perc után a rendszer visszaveszi egy fokozattal - jobboldali osztott előredönthető támlájú duplaülés esetén csak a jobboldalon (az ajtó melletti) háttámla és ülőlaprész van fűtve!!! - jobboldali nem osztott támlájú duplaülés esetén csak a jobboldalon (az ajtó melletti) háttámla és az egész duplaülés ülőlaprész van fűtve!!!
Gumiabroncs légnyomás kontroll- tájékoztatja a sofőrt elindulás előtt illetve menet közben a gumiabroncsok esetleges nyomás változásairól - kerekenként(a pótkerék is)egy szenzorral van ellátva amely jelet küld a vezérlő egységnek amely a jármű hátuljában van elhelyezve. Minden egység küldi a saját elektromos jelét, így könnyen lokalizálható hogy melyik keréknél kevesebb a nyomás vagy hol van gyors nyomás vesztés. - A rendszer mind optikailag mind pedig akusztikusan is figyelmezteti a sofőrt egy esetlegesen fellépő gumiabroncs nyomás problémáról.
Hátsó ablaktörlő- és mosóberendezésfűthető ablakkal fűtés: - műszerfalról kapcsolható - 10 perc után magától is kikapcsol - 20 fok felett nem kapcsolható be ablaktörlő: - törlő és mosó funkcióval - intervallum kapcsolóval
Hátsó szárnyasajtó üveggel
Hővédő üvegezés a vezetőtérben éssötétített hővédő üvegezés a raktérben az oldalablakokon illetve a hátsó ajtókban lévő üvegeken. - a vezetőtér üvegezése enyhe zöld színezésű - a szélvédő fényáteresztő képessége: 75 % - a vezetőtér ajtók üvegezésének fényáteresztő képessége 70 % - A raktérben az oldal- és a hátsó ablakok sötétített Privacy- üvegezéssel vannak ellátva. A Privacy-üvegezés fényáteresztő képessége az oldalablakokon 18,4 % a hátsó ablakokon pedig 26,3 %. A hátsó szárnyasajtóban az üvegek mérete: 700 mm x 645 mm (sz x m).
Hűtőmaszk alja szürke csíkkal- nem színrefújt!!!
Indítókulcs (4db)- bicskakulcs - rádió-távirányítással
Jobb oldali duplaülés- előredönthető támla nélkül - rakodó rekesszel
Jobb oldali duplaülés- kapaszkodóval - rakodórekesszel
Jobb oldali duplaülés- kapaszkodóval - rakodórekesszel - előredönthető támlába integrált asztallal
Kapaszkodó a raktérben a hátsóoszlopokon a jobb- és a baloldalon
Kerekek: "Lismore" 4 db könnyűfémkeréktárcsa - ezüst színű - 6 1/2 J x 17 - 235/60 R 17 C 117/115 R - kerékőr - autóemelő és szerszám készlet - szükség pótkerék - autóemelő
Kerékőr
Kesztyűtartó: megvilágított, zárhatófedéllel
Kikapcsolható lépcsővilágítás elöl- a műszerfal aljába integrálva - ajtó nyitásra-zárásra kapcsol be vagy ki - a lépcsőfok megvilágításával megkönnyíti és biztonságosabbá tesz a a be- illetve kiszállást
Klímaberendezés "Air Care Climatronic"- 2-zónás hőmérséklet szabályozás - esőérzékelős ablaktörlő fény és eső szenzorral - "Coming Home" és Leaving Home"
Klímaberendezés "Climatic"- hűtőanyag: R134a
Komfort utasülés "Plus"állíthatóság: - hosszirányban: 250 mm - magasság állítás: 60 mm - támla dölés: 50 mm - 2 db kartámasz - 4 irányban állítható gerinctámasz - 2 személyes kivitel (1+1)
Komfort utasülésállíthatóság: - hosszirányban: 250 mm - magasság állítás: 60 mm - támla dölés: 50 mm - 1 db kartámasz a baloldalon - 2 irányban állítható gerinctámasz - 2 személyes kivitel (1+1)
Komfort vezetőülés "Plus"állíthatóság: - hosszirányban: 250 mm - magasság állítás: 60 mm - támla dölés: 50 mm - 2 db kartámasz - 4 irányban állítható gerinctámasz
Komfort vezetőülésállíthatóság: - hosszirányban: 250 mm - magasság állítás: 60 mm - támla dölés: 50 mm - 1 db kartámasz a jobboldalon - 2 irányban állítható gerinctámasz
Ködfényszóró kanyarfénnyel- a statikus kanyarfény jobban megvilágítja a az utat a kanyaradó járműnek. Így a sofőr gyorsabban tudja észlelni az esetleges személyeket, tárgyakat stb. - Automatikusan bekapcsol, ha a jármű 40 km/h alatt halad és a kormányelforgatják vagy az index bekapcsol. - Mindig az az oldali kanyarfény kapcsol be amerre az autó kanyarodni akar. Előnye: - A ködfényszóró javítja a látótávolságot nem csak köd esetén, hanem pl. erős esős időben vagy hóesés esetén. A kiegészítő kanyarfény funkció jobban megvilágítja a kanyar ívét, így a sofőr gyorsabban tud reagálni a kanyarodó jármű melletti esetleges emberekre, tárgyakra. - Így megnöveli a az aktív biztonságot és csökkenti az esetleges balesetveszélyt. - A ködfényszóró használatát a Kresz szabályozza!!!
Közlekedési tábla felismerő rendszer- feladata a sofőrt tájékoztatni az adott szakaszon érvényes közlekedési táblákról. - A rendszer információkat dolgoz fel kamera, járműadatok és navigációs adatok alapján. - Az érzékelő kamera a belső visszapillantó tükör lábánál található. - A rendszer a kamera által felismert közlekedési táblákat a navigációs rendszer szakaszadatai alapján az érvényességük és fontosságuk szerint vizsgálja. A közlekedési táblákat az érvényességük idejére a műszerfalon megjeleníti. A fontosabb jelzés a display bal oldalán jelenik meg, míg a kevésbé fontos tőle jobbra. Maximum 3 tábla jelzése jeleníthető meg egymás mellett. - pl. Ha az adott szakaszon levő sebességkorlátozást átlépjük, akkor akusztikus és vizuális jelzést is kapunk róla. (kikapcsolható ez a funkció) - A rendszer úgy konfigurálható, hogy megfeleljen az ország specifikus sebesség adatoknak. Vontatmány esetén vagy külföldi út esetén a megfelelő sebességadatok szintén konfigurálhatók. - A következő közlekedési táblákat ismeri, ismerheti fel a rendszer: - sebességhatár - előzési tilalom + esetleges kiegészítő tábla - autópálya / autóút kezdete-vége - lakó-pihenő övezet - stop tábla - elsőbbség adás tábla - veszély jelzés A felismerhető jelzések országonként eltérhetnek!!!
Külső tükrök: elektromosan behajthatóak- elektromosan állíthatóak - elektromosan fűthetőek
Külső tükrök: elektromosan állíthatóakés fűthetőek
LED fényszórók- LED fényszórók és nappali menetfény - automata, dinamikus fényszóró magasság állítás
Light & Vision csomag:- "Light Assist" fényszóró szabályozás - "Coming home" és "Leaving home" funkció - esőérzékelős ablaktörlő fény és eső szenzorral
Magastető az autó színében (L3H3)-fém
Multifunkciós bőrkormány (3 küllős)- fűthető - Sebesség szabályozó (Tempomat)
Multifunkciós bőrkormány, vezetőasszisztens csomagokhoz - (3 küllős) - fűthető - Multifunkciós "Plus" kijelző - Sebesség szabályozó (Tempomat)
Multifunkciós kormány
Második akkumulátor kapcsolórelével ésakkumulátor figyelővel - nedves akkumulátor - a motortérben a baloldalon elhelyezve - 95Ah/ 450 A ajánlott: kis energia igényű utólagos kiegészítőknél pl.: - telefon töltő - alacsony energia szükségletű utólagos belső világítás - álló motornál folyamatos, de alacsony energia szükségletű 12V-os fogyasztók esetén
Második akkumulátor kapcsolórelével ésakkumulátor figyelővel - zárt AGM (felitatott akkumulátor) - 92 Ah/520A a motortérben a baloldalon elhelyezve - Az AGM (Absorbent Glass Mat-ot) azaz nedvszívó üvegpaplant jelent. Ezekben az akkumulátorokban a lemezek közötti elektrolitot hajszálcsövességgel üvegszál-paplan szívja fel. A nagy érintkezési nyomás a szélsőségesen alacsony belső ellenállás következtében csökkenti az aktívanyag-veszteséget. Az akkumulátorsav és a lemez anyaga között lejátszódó gyorsabb reakció nagyobb energiamennyiség áthaladását teszi lehetővé akkor, amikor a gépjármű nagy megterhelésnek van kitéve. - ajánlott: nagy energia igényű utólagos beépítéseknél, átépítéseknél pl.: - mentő/ rendőrség - emelőhátfal - hűtős autók - lakóautók - valamint álló motornál sokáig használt nagy áramfelvételű 12V-os fogyasztók esetén pl. elektromos hűtőtáska
Második akkumulátor kapcsolórelével- nedves akkumulátor - a motortérben a baloldalon elhelyezve - 95Ah/ 450 A ajánlott: kis energia igényű utólagos kiegészítőknél pl.: - telefon töltő - alacsony energia szükségletű utólagos belső világítás - álló motornál folyamatos, de alacsony energia szükségletű 12V-os fogyasztók esetén
Második akkumulátor kapcsolórelével- zárt AGM (felitatott akkumulátor) - 92 Ah/520A a motortérben a baloldalon elhelyezve - Az AGM (Absorbent Glass Mat-ot) azaz nedvszívó üvegpaplant jelent. Ezekben az akkumulátorokban a lemezek közötti elektrolitot hajszálcsövességgel üvegszál-paplan szívja fel. A nagy érintkezési nyomás a szélsőségesen alacsony belső ellenállás következtében csökkenti az aktívanyag-veszteséget. Az akkumulátorsav és a lemez anyaga között lejátszódó gyorsabb reakció nagyobb energiamennyiség áthaladását teszi lehetővé akkor, amikor a gépjármű nagy megterhelésnek van kitéve. - ajánlott: nagy energia igényű utólagos beépítéseknél, átépítéseknél pl.: - mentő/ rendőrség - emelőhátfal - hűtős autók - lakóautók - valamint álló motornál sokáig használt nagy áramfelvételű 12V-os fogyasztók esetén pl. elektromos hűtőtáska
Navigációs rendszer "Discover Media"- 8"-os érintőképernyővel - magyar nyelv kiválasztása esetén a feliratok magyarul lesznek, a szöveg pedig angolul!!! - beszédvezérlés (magyar nyelven nem elérhető!!!) - 4 db hangszóró (2 magas, 2 mély) - AUX-IN bemenet - 1 db USB csatlakozó (iPhone, iPad, iPod készülékekhez is) - multifunkciós kijelző "Plus" - zárható, megvilágított fedeles kesztyűtartó - Bluetooth mobiltelefon csatlakozás - Car-Net Guide & Inform (3 évig ingyenes) - Nyugat-Európa térkép SD kártyán - beszédvezérlés - Volkswagen Media Control und App- Connect
Normál rugózás és csillapítás erősítettstabilizátorokkal
Oldalablak, a raktérben a bal oldalonelöl (fix)
Oldalablak, a raktérben a jobb oldalonelöl (fix)
Oldalborítás a raktérben- félmagas, üreges műanyag lapokból
Oldalborítás a raktérben-a tetőkeretig furnérlemezből
Oldallégzsák a vezetőfülkébenfüggönylégzsákkal
Park Assist - parkolást segítő rendszer- parkoló radar elöl/hátul, aktív oldalvédelemmel
Parkolóradar elöl-hátul
Parkolóradar elöl-hátul aktívoldalvédelemmel - elektromosan állítható, fűthető és behajtható külső visszapillantó tükrök - sávváltás asszisztens "Side Assist" - Multifunkciós kijelző "Plus"
Parkolóradar elöl/hátul, aktívoldalvédelemmel
Rakodórekesz a vezető és az utas felett- közöttük 2 db 1 DIN rekeszek - olvasólámpák
Rakodórekesz a vezetőfülke fölött-csak a raktérből elérhető
Rakományrögzítő nélkül
Rakományrögzítő sínek a raktérben:- a tetőíven hosszirányban - "C"-sín (Airline profil 25 mm) - max. terhelhetőség 2 rögzítési pont között 50 daN - max. terhelhetőség sínenként 75 daN - csak a sínrendszer a csomag része, a rakományrögzítő csövekről, hevederekről stb. érdeklődjenek a VW Haszonjármű márkakereskedésekben
Rakományrögzítő sínek a raktérben:- a tetőíven hossziányban - a válaszfalon - "C"-sín (Airline profil 25 mm) - max. terhelhetősége a síneknek: a válaszfalon 250 daN a tetőíven hosszirányban 50 daN - csak a sínrendszer a csomag része, a rakományrögzítő csövekről, hevederekről stb. érdeklődjenek a VW Haszonjármű márkakereskedésekben
Rakományrögzítő sínek a raktérben:- az oldalfalakon - "C"-sín (Airline profil 25 mm) - max. terhelhetősége a síneknek: 150daN - csak a sínrendszer a csomag része, a rakományrögzítő csövekről, hevederekről stb. érdeklődjenek a VW Haszonjármű márkakereskedésekben
Rakományrögzítő sínek a raktérben:- az oldalfalakon - a tetőíven hosszírányban - "C"-sín (Airline profil 25 mm) - max. terhelhetősége a síneknek: a tetőíven hosszirányban 50 daN az oldalfalon alul 250 daN az oldalfalon felül 150 daN - csak a sínrendszer a csomag része, a rakományrögzítő csövekről, hevederekről stb. érdeklődjenek a VW Haszonjármű márkakereskedésekben
Rakományrögzítő sínek a raktérben:- az oldalfalakon - a válaszfalon - "C"-sín(Airline profil 25 mm) - max. terhelhetősége a síneknek: az oldalfalon alul 250 daN az oldalfalon felül 150 daN a válaszfalon 250 daN - csak a sínrendszer a csomag része, a rakományrögzítő csövekről, hevederekről stb. érdeklődjenek a VW Haszonjármű márkakereskedésekben
Rakományrögzítő sínek a raktérben:- az oldalfalakon - a válaszfalon - a tetőíven hosszirányban - "C"-sín (Airline profil 25 mm) - max. terhelhetősége a síneknek: a válaszfalon 250 daN a tetőíven hosszirányban 50 daN az oldalfalon alul 250 daN az oldalfalon felül 150 daN - csak a sínrendszer a csomag része, a rakományrögzítő csövekről, hevederekről stb. érdeklődjenek a VW Haszonjármű márkakereskedésekben
Riasztóberendezés belsőtér védelemmela vezetőtérben - emelésérzékelővel, ultrahangos - olvasólámpa - 2 db 1-DIN rekesz
Riasztóberendezés belsőtér védelemmela vezetőtérben (válaszfalhoz) - emelésérzékelővel, ultrahangos - olvasólámpa
Rásegítő fűtés- ez egy diesel üzemanyaggal működő vizes kiegészítő fűtés - fűtőteljesítmény 5 KW - csak járó motor esetén működik - a normál fűtésre rásegít, így gyorsabban felfűt az autó illetve segít a beállított hőmérséklet szintentartásában - a hűtővíz gyorsabban eléri az üzemi hőfokot amely így a motort is kíméli
Sebességszabályzó (Tempomat)
Szupermagas tető az autó színérefényezve kívülről - műanyag - rakodórekesz a vezetőtér felett (a raktérből pakolható) - rakodórekesz a vezető és az utas felett (a vezetőtérből pakolható) - közöttük 2 db 1 DIN rekeszek - olvasólámpák - L4H4 - 16,1 m3 vagy L5H4 - 18,4 m3 - tetőterhelhetőség: max. 50 kg - raktérben belső magasság: 2196 mm - tolóajtó nyílás magassága: 1822 mm - hátsó szárnyasajtó nyílás magassága: 1840 mm
Szupermagas tető- cukorfehér / műanyag - rakodórekesz a vezetőtér felett (a raktérből pakolható) - rakodórekesz a vezető és az utas felett (a vezetőtérből pakolható) - közöttük 2 db 1 DIN rekeszek - olvasólámpák - L4H4 - 16,1 m3 vagy L5H4 - 18,4 m3 - tetőterhelhetőség: max. 50 kg - raktérben belső magasság: 2196 mm - tolóajtó nyílás magassága: 1822 mm - hátsó szárnyasajtó nyílás magassága: 1840 mm
Sárfogó gumi elöl-hátul
Teljes dísztárcsa 16"- 23565 R16 C 115/113R optimalizált gördülésű abroncsok - 4 db acél keréktárcsa 6,5J x 16 1050 kg teherbírással (fekete színben)
Teljes válaszfal ablakkal és a vezetőfülke felöl burkolattal - visszapillantótükör - 649 mm x 257 mm - védőrács
Teljes válaszfal ablakkal- visszapillantótükör - 649 mm x 257 mm - védőrács
Teljes válaszfal tolóablakkal és avezető fülke felöl burkolattal - visszapillantótükör
Teljes válaszfal tolóablakkal- visszapillantótükör
Teljes válaszfal, a vezető fülke felölburkolattal
Tetőcsomagtartó előkészítés: C-sín- C-sínek a tetőcsatornákban - terhelhetőség normáltető: 300 kg - terhelhetőség magastető: 150 kg
Tolatókamera- a 3. féklámpa fölött elhelyezve - statikus segédvonalakkal 2 méterig - hátra menetbe kapcsolva automatikusan vagy gombbal manuálisan aktiválható. - előre menetben kikapcsol: kb. 9 másodperc után és 15 km/h alatt
Tolóablak a raktér bal oldalán elöl
Tolóablak a raktér jobb oldalán elöl
Tolóajtó a bal oldalon a raktérbenvagy az utastérben
Trailer Assist vontatmányirányítótolatási rendszer
Trailer Assist vontatmányirányítótolatási rendszer - Park Assist- parkolást segítő rendszer - parkoló radar elöl/hátul, aktív oldalvédelemmel
Trailer Assist vontatmányirányítótolatási rendszer - elektromosan állítható és fűthető külső visszapillantó tükrök - "Plus" multifunkciós kijelző - Parkolóradar elöl-hátul
Trailer Assist vontatmányirányítótolatási rendszer - parkoló radar elöl/hátul, aktív oldalvédelemmel
Trendline csomag:- 4 db 12V-os csatlakozó a vezetőfülkében (3 db a műszerfalon és 1 db az ülés bal oldalán) - rakodócsomag 2: 2 db 1 DIN rekesz felül középen, 1-1 db rakodórekesz a vezető és az utasülés felett, olvasólámpa - krómcsomag - kerékagy borítás króm emblémával - prémium belső zajcsillapítás - zárható és megvilágítt kesztyűtartó - hűtőmaszk fényezett, 3 króm csíkkal - ködfényszóró kanyarfénnyel - kikapcsolható lépcsőmegvilágítás elöl
Téli csomag- fűthető első szélvédő - elektromos kiegészítő fűtés (levegős - 1400 W) - ablakmosó folyadékszint kijelzés (növelt tartállyal 7 l) - fényszóró mosó berendezés - fűthető első ablakmosó fúvókák
Univerzális fapadló a raktérben 3.- rakományrögzítő sínek hosszirányban "Airline" profillal - kompozit anyagból készült bükk funérlemez - 10 mm vastag - rakományrögzítők (L3=10db / L4=12 db) -előkészítés polc és szekrényrendszerekhez (lezárható nyílásokkal) pl.: Sortimo, Bott, Würth, Aluca, Modulsystem, Flexmo - kerékdob borítás nélkül
Univerzális fapadló a raktérben 4.- rakományrögzítő sínek keresztben "Airline" profillal - kompozit anyagból készült bükk funérlemez - 10 mm vastag - rakományrögzítők (L3=10db / L4=12 db) -előkészítés polc és szekrényrendszerekhez (lezárható nyílásokkal) pl.: Sortimo, Bott, Würth, Aluca, Modulsystem, Flexmo - kerékdob borítás nélkül
Utasoldali légzsák- az utasoldali légzsák kikapcsolható - elektromos övfeszítő mindkét oldalon - állítható magasságú, 3- pontos automata biztonsági övek - a vezető oldali légzsák széria!
Utasülés gerinctámasszalhidraulikus csillapítású "ergoActive" - kétüléses kivitel (1+1) - testsúlyra pontosan beállítható hidraulikus csillapítás - gerinctámasz állítás 4 irányban elektromosan - maszírozó funkció - üléshossz állítás (250 mm*) - ülésmagasság állítás (60 mm) - ülés mélység állítás (comb támasz) - támladölés állítás (max. 45°) - üléspárna dőlés állítás +/- 2,5° - fokozatmentesen állítható kartámasz az ülés két oldalán - állítható magasságú fejtámasz * válaszfal esetén nem tudja elérni a maximális értéket
Utasülés gerinctámasszalhidraulikus csillapítású "ergoComfort" - kétüléses kivitel (1+1) - testsúlyra pontosan beállítható hidraulikus csillapítás - gerinctámasz állítás 4 irányban elektromosan - üléshossz állítás (250 mm*) - ülésmagasság állítás (60 mm) - ülés mélység állítás (comb támasz) - támladölés állítás (max. 45°) - üléspárna dőlés állítás +/- 2,5° - fokozatmentesen állítható kartámasz az ülés két oldalán - állítható magasságú fejtámasz * válaszfal esetén nem tudja elérni a maximális értéket
Vezetőasszisztens csomag I.- Multifunciós kormány (3 küllős) - "Side Assist" sávváltást segítő rendszer - sebességszabályozó berendezés sebességkorlátozó funkcióval (Tempomat) - "Plus" multifunkciós kijelző - Fáradtság érzékelő 2017/22 hetétől gyártott autók esetén!!!
Vezetőasszisztens csomag II.- Multifunkciós kormány (3 küllős) - "Front Assist" környezetfigyelő rendszer városi vészfék funkcióval - "ACC" távolságtartó automatika (160 km/h-ig) - "Lane Assist" sávtartó rendszer (aktív) - "Plus" multifunkciós kijelző - Fáradtság érzékelő 2017/22 hetétől gyártott autók esetén!!!
Vezetőasszisztens csomag III.- „RearView” tolatókamera - Multifunciós kormány (3 küllős) - "Front Assist" környezetfigyelő rendszer városi vészfék funkcióval + "ACC" távolságtartó automatika 160 km/h-ig - elektromosan állítható, fűthető és behajtható külső visszapillantó tükrök - "Lane Assist" sávtartó rendszer (aktív) - "Side Assist" sávváltást segítő rendszer - "Light Assist" fényszóró szabályozás - "Coming home" és "Leaving home" funkciók - esőérzékelős ablaktörlő fény és eső szenzorral - "Plus" multifunkciós kijelző - „Trailer Assist” vontatmányirányító tolatási rendszer + „Park Assist” parkolássegítő rendszer aktív szenzoros oldalvédelemmel
Vezetőülés "ergoActive"hidraulikus csillapítású, gerinctámasszal - testsúlyra pontosan beállítható hidraulikus csillapítás - gerinctámasz állítás 4 irányban elektromosan - maszírozó funkció - üléshossz állítás (250 mm*) - ülésmagasság állítás (60 mm) - ülés mélység állítás (comb támasz) - támladölés állítás (max. 45°) - üléspárna dőlés állítás +/- 2,5° - fokozatmentesen állítható kartámasz az ülés két oldalán - állítható magasságú fejtámasz * válaszfal esetén nem tudja elérni a maximális értéket
Vezetőülés "ergoComfort"hidraulikus csillapítású, gerinctámasszal - testsúlyra pontosan beállítható hidraulikus csillapítás - gerinctámasz állítás 4 irányban elektromosan - üléshossz állítás (250 mm*) - ülésmagasság állítás (60 mm) - ülés mélység állítás (comb támasz) - támladölés állítás (max. 45°) - üléspárna dőlés állítás +/- 2,5° - fokozatmentesen állítható kartámasz az ülés két oldalán - állítható magasságú fejtámasz * válaszfal esetén nem tudja elérni a maximális értéket
Világítás a raktérben: 4 db LED Spot
Vizes kiegészítő fűtés programozhatóállóhelyi funkcióval és rádió távirányítással - programozható - rádió távirányítással - a jármű üzemaanyagát használja - kapcsolóórával a tetőgalériában középen) - fűtési teljesítmény 5 KW - a távirányító hatótávolsága: min. 2 méter - max. pár száz méter (tereptárgyaktól függően)
Vonóhorog
Vonóhorog előkészítés- kábel, csatlakozó, vezérlő - vontatmány stabilizátor funkció
Vonóhorog levehető fejjel- lezárható
Vonószem: 1 db elöl és 1 db hátul
Állítható létratartó a raktérben- 2 db állítható U-profil - teherbírás max. 50 kg - eltolható , állítható a tetőkeretre szerelt sínrendszeren
Állóhelyzeti fűtés(levegős)- programozható - rádió távirányítással - a jármű üzemaanyagát használja - kapcsolóórával a műszerfalon - fűtési teljesítmény 3,5 KW - max. fűtési időtartam: 48 óra - befúvás az ülések között a padlón a kézifékkar mellett a vezetőtérbe és az ülés mögött a raktérbe - a távirányító hatótávolsága: min. 2 méter - max. pár száz méter (tereptárgyaktól függően)
Állóhelyzeti fűtés(levegős)- programozható - rádió távirányítással - kiegészítő rásegítő fűtéssel - a jármű üzemaanyagát használja - kapcsolóórával a műszerfalon - fűtési teljesítmény 3,5 KW - max. fűtési időtartam: 48 óra - befúvás az ülések között a padlón a kézifékkar mellett a vezetőtérbe és az ülés mögött a raktérbe - az állóhelyzeti fűtés egy a jármű üzemanyagáról működő kiegészítő fűtéssel (5 KW) is el van látva - a rásegítő fűtés a rádió/navigációs rendszer (Composition Media / Discover Media)érintő kijelzőjén keresztül kapcsolható ki illetve be. Csak járó motor esetén működik - a távirányító hatótávolsága: min. 2 méter - max. pár száz méter (tereptárgyaktól függően)
Állóhelyzeti fűtés(levegős)és kiegészítőfűtés (vizes) - programozható - rádió távirányítással - kiegészítő rásegítő fűtéssel - a jármű üzemaanyagát használja - kapcsolóórával a műszerfalon - fűtési teljesítmény 3,5 KW - max. fűtési időtartam: 48 óra - befúvás az ülések között a padlón a kézifékkar mellett a vezetőtérbe és az ülés mögött a raktérbe - az állóhelyzeti fűtés egy a jármű üzemanyagáról működő kiegészítő vizes fűtéssel(5 KW) is el van látva amely rásegítő és állóhelyi funkciókkal rendelkezik. - a vizes rásegítő fűtés egy távirányítón keresztül kapcsolható ki-be illetve programozható. - a távirányító hatótávolsága: min. 2 méter - max. pár száz méter (tereptárgyaktól függően)
Övkontroll- elektromos kontakt az övcsatban a vezető- és a kísérőüléshez
Útellenőr csomagMegrendelés előtt előzetes egyeztetés szükséges!!!
Üléshuzat "Robust"- nagy szakítószilárdságú - kopásálló
Üléshuzat Műbőr
Üléshuzat szövet "Austin"(széria kárpit)
Üveggyapot betétes (AGM) akkumulátor(92 Ah,520 A) és generátor kapacitás (250 A) - közel kétszeres, háromszoros éllettartam a normál akkumulátorokhoz képest - Abszorbeáló üvegszálas (AGM) ólmos- savas akkumulátor (Absorbent Glass Mat) - A speciális AGM ólmos-savas technológia felszívja az akkumulátorban található összes savat és ezzel nagy ciklusállóságot biztosít. Ez lehetővé teszi az akkumulátor gyakori feltöltését és kisütését a legkisebb teljesítményveszteség nélkül.

Technikai adatok

  Üzemanyag Teljesítmény Hajtás Ajtók átlagfogyasztás (l/100km) CO2-kibocsátás
Crafter 35 dobozos KT SCR 2.0 TDI (L3H2) Dízel 75/102 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 7.4 l/100km 192 g/km
Crafter 35 dobozos HT SCR 2.0 TDI (L4H3) Dízel 75/102 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 7.4 l/100km 192 g/km
Crafter 35 dobozos HTL SCR 2.0 TDI (L5H3 Dízel 75/102 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 7.5 l/100km 195 g/km
Crafter 35 dobozos KT SCR 2.0 TDI (L3H2) Dízel 103/140 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 7.2 l/100km 189 g/km
Crafter 35 dobozos KT 2.0 TDI (L3H2)WLTP Dízel 103/140 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 7.7 l/100km 202 g/km
Crafter 35 dobozos KT 4Mot (L3H2) WLTP Dízel 103/140 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 9.1 l/100km 240 g/km
Crafter 35 dobozos HT SCR 2.0 TDI (L4H3) Dízel 103/140 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 7.6 l/100km 198 g/km
Crafter 35 dobozos HT 2.0 TDI (L4H3)WLTP Dízel 103/140 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 7.8 l/100km 205 g/km
Crafter 35 dobozos HT 4Motion (L4H3)WLTP Dízel 103/140 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 9.1 l/100km 240 g/km
Crafter 35 dobozos HTL SCR 2.0 TDI (L5H3 Dízel 103/140 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 7.6 l/100km 198 g/km
Crafter 35 dob. HTL 4M 2.0TDI (L5H3)WLTP Dízel 103/140 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 9.2 l/100km 240 g/km
Crafter 35 dobozos KT Aut.2.0 TDI (L3H2) Dízel 103/140 kW/PS Tiptronic 8 fokozatú 3 7.4 l/100km 192 g/km
Crafter 35 dobozos HT aut. 2.0TDI (L4H3) Dízel 103/140 kW/PS Tiptronic 8 fokozatú 3 7.6 l/100km 198 g/km
Crafter 35 dobozos HTL aut. 2.0TDI(L5H3) Dízel 103/140 kW/PS Tiptronic 8 fokozatú 3 7.6 l/100km 198 g/km
Crafter 35 dobozos KT SCR 2.0 TDI (L3H2) Dízel 130/177 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 7.4 l/100km 194 g/km
Crafter 35 dobozos KT 2.0 TDI (L3H2)WLTP Dízel 130/177 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 7.9 l/100km 208 g/km
Crafter 35 dobozos KT 4Motion (L3H2)WLTP Dízel 130/177 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 9 l/100km 236 g/km
Crafter 35 dobozos HT SCR 2.0 TDI (L4H3) Dízel 130/177 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 7.8 l/100km 203 g/km
Crafter 35 dobozos HT 2.0 TDI (L4H3)WLTP Dízel 130/177 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 8 l/100km 210 g/km
Crafter 35 dobozos HT 4Motion (L4H3)WLTP Dízel 130/177 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 9 l/100km 236 g/km
Crafter 35 dobozos HTL SCR 2.0 TDI (L5H3 Dízel 130/177 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 7.8 l/100km 203 g/km
Crafter 35 dobozos HTL 2.0TDI (L5H3)WLTP Dízel 130/177 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 8 l/100km 210 g/km
Crafter 35 dob.HTL 4M 2.0 TDI (L5H3)WLTP Dízel 130/177 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 9.1 l/100km 238 g/km
Crafter 35 dobozos KT Aut.2.0 TDI (L3H2) Dízel 130/177 kW/PS Tiptronic 8 fokozatú 3 7.5 l/100km 197 g/km
Crafter 35 dob KT Aut.2.0 TDI (L3H2)WLTP Dízel 130/177 kW/PS Tiptronic 8 fokozatú 3 7.7 l/100km 203 g/km
Crafter 35 dobozos HT aut. 2.0TDI (L4H3) Dízel 130/177 kW/PS Tiptronic 8 fokozatú 3 7.8 l/100km 203 g/km
Crafter 35 dob HT aut. 2.0TDI (L4H3)WLTP Dízel 130/177 kW/PS Tiptronic 8 fokozatú 3 8 l/100km 209 g/km
Crafter 35 dobozos HTL aut. 2.0TDI(L5H3) Dízel 130/177 kW/PS Tiptronic 8 fokozatú 3 7.8 l/100km 203 g/km

122-177 PSTeljesítmény
8.4-8.8 l/100kmátlagfogyasztás (l/100km)
219-231 g/kmCO2-kibocsátás
 • Normál méretű acél pótkerék
 • Jobb oldali duplaülés rakodórekesszel
 • "Composition Audio" rádió
 • Elektromos ablakemelők a vezetőtérben
 • Rádiótávirányítású központizár
 • Sebességfüggő szervókormány
 • Hegymenet asszisztens
 • Multi Collision fék
 • Ikerkerekek hátul

Felszereltség (széria)

"Composition Audio" rádió- "Composition Audio" rádió - TFT-monochrom kijelző - SD kártya olvasóval - CD-lejátszó nélkül - 2 db hangszóró - RDS rádió - MP3 funkcióval - mobiltelefon csatlakozás (Bluetooth)
"Front Assist" környezetfigyelő rendszervárosi vészfék funkcióval - a környezet figyelő rendszer "Front Assist" radarszenzorokkal érzékeli ha az előttnk haladó jármű és köztünk a távolság nagyon lecsökkenne. Ha veszélyes (ütközés) állapotot érzékelne, akkor arról figyelmezteti a sofőrt. Először optikai és akusztikus jelekkel figyelmezteti a sofőrt a hirtelen fékező vagy a lassan elénk kihajtó járművekre. Ezzel párhuzamosan a rendszer felkészül egy vészfékezésre: a fékbetéteket a tárcsákhoz nyomja anélkül, hogy fékezné az autót és a hidraulikus fékasszisztenst érzékenyre állítja. - Ha a sofőr ezután fékez, akkor egyből a maximális fékerő fog a legrövidebb időn belül a rendelkezésére állni. - Ha nem elég nagyot fékez a sofőr, akkor addig növeli a féknyomást amíg az ütközést nem tudja megakadályozni. Alacsonyabb sebességnél tovább késleltet a rendszer mint magasabb sebesség esetén. - A Városi vészfékasszisztens 4 és 30 km/h között aktív. A vészfékezés előzetes optikai/akusztikai figyelmeztetés vagy féknyomás növelés nélkül történik. Fokozatai: 1/ Egy esetleges ütközés elötti állapot felismerésekor a rendszer felkészül egy vészfékezésre: a fékbetéteket a tárcsákhoz nyomja anélkül, hogy fékezné az autót és a hidraulikus fékasszisztenst a legérzékenyebb fokozatra állítja 2/ Érzékelési köszöb a maximális fokozaton. 3/ Egy észlelt, elkerülhetetlen ütközés kockázatát minimalizálni vagy ha sofőr nem elegendően fékez a rendszer automatikusan fékezni fog. Eőnyei: a "Front Assist" a Városi vészfékasszisztenssel segít a ráfutásos balesetek számát csökkenteni, minimalizálni vagy akár teljesen elkerülni.
"Lane Assist" sávtartó rendszer- A "Lane Assist" segít a sofőrnek 65 km/h sebességtől korrigáló kormány mozdulatokkal a sávban tartani. A belső visszapillantó tükörnél található kamera figyeli a felfestéseket. A rendszer éjjel és akár ködben is működik, lényeg hogy legyen jól észlelhető felfestés. A rendszer inaktív marad ha pl. előzünk, de csak ha használjuk az indexet. Figyeli a kormány mozdulatokat folyamatosan, hogy megállapítsa a vezető fogja-e a kormányt vagy a rendszerrre bízta a működést. Ha a vezető a nem fogja a kormányt, akkor egy akusztikus jelzést ad a rendszer, amely a multifunkciós kijelzőn levő figyelmeztetéssel együtt figyelmezteti a sofőrt a kormányzásra. Ha ennek ellenére nem reagál, akkor a rendszer passzivvá válik. Ha ismét kormányoz a sofőr akkor ismét aktívvá válik a rendszer. A rendszer aktuális állapotáról egy két színű kontrollámpa ad tájékoztatást a műszerfalon: - nem világít semmi: a rendszer ki van kapcsolva - sárga: a rendszer passzív (pl.: hiányos felfestés esetén) - zöld: a rendszer működik és aktív (segíti a sofőrt a kormányzásban) Ha megszakad egy beavatkozás, akkor a kormányon ezt vibrációval jelzi a sofőrnek. Főleg autópályákra és nagyobb országutakra ajánlott, ahol jó a felfestés. Segít tehermentesíteni a sofőrt a hosszú utakon.
ABS+ASR+ESP+BAS
Abroncsok 205/75 R 16 C 113/111- optimalizált gördülésű
Akusztikus tolatásjelző-a készülék figyelmezteti a közlekedés többi résztvevőjét a járművünk tolatására. - Hátramenetbe kapcsoláskor, bekapcsolt gyújtásnál egy akusztikus jelzés hallható. Ha kétszer kapcsoljuk a hátramenetet 3-4 másodpercen belül, akkor az ugynevezett éjszakai módba kapcsol csökkentett hangerővel. Ismételt hátramenetbe kapcsolásnál ismét visszaáll a normál hangerőre. -Dobozos modelleknél a hangszóró kívül a jármű padlólemezén balra középen a hátsó lökhárító mögött található. Alvázas és platós modelleknél a hangszóró a hátsó kereszttartóra van rögzítve.
Digitális tachográf (Smart TCO)- A 3,5 t megengedett össztömegnél nagyobb (járműszerelvény is) ill. buszoknál (9 személyesnél több) járműveket digitális tachográffal kell felszerelni!
Digitális tachográf- A 3,5 t megengedett össztömegnél nagyobb (járműszerelvény is) ill. buszoknál (9 személyesnél több) járműveket digitális tachográffal kell felszerelni!
Elektromos ablakemelők a vezetőtérben- komfort kapcsolással és akadály érzékelővel
Erősített első tengely (tengelyterhelés2.100 kg, ikerkerekes modelleknél 2.200 kg)
Fejtámlák állítható magasságúak
Fényszóró magasságállítás, elektronikus
Gumipadló a vezetőtérben
Halogén főfényszórók
Hegymenet asszisztensA hegymenet asszisztens megakadályozza a jármű visszagurulását a fékpedál elengedése után 1 1/2 - 2 másodpercig. A fékpedál elengedése után fenntartja a féknyomást, ezáltal megkönnyíti az elindulást hegynek felfelé. A hegymenet asszisztens csak hegynek felfele működik, lefele nem!!!
Hátsókerék meghajtás
Indításblokkoló, elektronikus
Indítókulcs (2db)- bicskakulcs - rádió-távirányítással
Jobb oldali duplaülés- rakodórekesszel - előredönthető támlába integrált asztallal
Kerekek: 6 db acél keréktárcsa- ezüst színű - 5 1/2 J x 16 / hátul ikerkerék
Kesztyűtartó fedéllel
Motor Start/Stop berendezésfékenergia visszanyeréssel
Multifunkciós kijelző "Plus"- krómgyűrű a két műszeregység körül (fordulatszámmérő, sebességmérő) megjelenítve: - külső hőmérséklet - sebesség figyelmeztetés - átlagfogyasztás - fékbetét kopásjelző - átlagsebesség - pillanatnyi fogyasztás - megtett távolság - hatótáv - menetidő - szervíz - váltó fokozat kijelzés - idő - digitális sebesség kijelzés - digitális olaj hőmérséklet kijelzés - beállítások: nyelv, téligumi, fények, állóhelyi fűtés stb.
Normál méretű acél pótkerék- hátul az autó alatt rögzítve
Oldalszél asszisztens
Pótféklámpa
Rakományrögzítő kapcsok
Raktér padlóborítás nélkül
Rádiótávirányítású központizár- a vezető és az utas/raktérben - belső kapcsolóval - 1 db bicskakulcs + 1 db normál kulcs
Szerszámkészlet és autóemelő
Szervokormány
Teljes válaszfal ablak nélkül
Tolóajtó a jobb oldalon a raktérbenvagy az utastérben közepes tengelytávnál szélesebb, magastetőnél szélesebb és magasabb kivitel
Vezetőoldali légzsák

Felszereltség (bizonyos modellváltozatokban széria)

Magastető az autó színében-fém

Felszereltség (extrafelszereltség)

"Composition Media" rádió- 8"-os színes TFT érintőképernyő közelítés érzékelővel - AM/FM tuner - beszédvezérlés - CD/2 db SD kártya olvasó - AUX-In-/USB csatlakozó (1 db) (iPod, iPhone, iPad készülékekhez is) - megvilágított és zárható kesztyűtartó - 4 db hangszóró (2 db magas, 2 db mély) - multifunkciós kijelző "Plus" - mobiltelefon csatlakozás (Bluetooth) - Car-Net App-Connect
"Lane Assist" sávtartó rendszer BlindSpot szenzorokkal és kiparkolási asszisztenssel "Lane Assist" sávtartó rendszer - A "Lane Assist" segít a sofőrnek 65 km/h sebességtől korrigáló kormány mozdulatokkal a sávban tartani. A belső visszapillantó tükörnél található kamera figyeli a felfestéseket. A rendszer éjjel és akár ködben is működik, lényeg hogy legyen jól észlelhető felfestés. A rendszer inaktív marad ha pl. előzünk, de csak ha használjuk az indexet. Figyeli a kormány mozdulatokat folyamatosan, hogy megállapítsa a vezető fogja-e a kormányt vagy a rendszerrre bízta a működést. Ha a vezető a nem fogja a kormányt, akkor egy akusztikus jelzést ad a rendszer, amely a multifunkciós kijelzőn levő figyelmeztetéssel együtt figyelmezteti a sofőrt a kormányzásra. Ha ennek ellenére nem reagál, akkor a rendszer passzivvá válik. Ha ismét kormányoz a sofőr akkor ismét aktívvá válik a rendszer. A rendszer aktuális állapotáról egy két színű kontrollámpa ad tájékoztatást a műszerfalon: - nem világít semmi: a rendszer ki van kapcsolva - sárga: a rendszer passzív (pl.: hiányos felfestés esetén) - zöld: a rendszer működik és aktív (segíti a sofőrt a kormányzásban) Ha megszakad egy beavatkozás, akkor a kormányon ezt vibrációval jelzi a sofőrnek. Főleg autópályákra és nagyobb országutakra ajánlott, ahol jó a felfestés. Segít tehermentesíteni a sofőrt a hosszú utakon. Blind Spot szenzorok és kiparkolási asszisztens -A Blind Spot szenzor segíti a sofőrt sávváltáskor. A rendszer előre menetben automatikusan aktiválódik 15 km/h-tól. 10 km/h alatt passzív üzemmódba kapcsol.A hátsó radarszenzorok segítségével a jármű melletti hátsó 20 méteres részt figyeli. Minden olyan járművet észlel amelyek a sávváltás során a kritikus területen belül találhatók. (akár különböző sebességgel haladó járművek) A sofőr a külső visszapillantó tükrökön villogó lámpa által láthatja az esetleges veszélyt. Ha ennek ellenére indexel megnő a veszélyt jelző villogó LED villogási sebessége és fényereje. A műszerfal menűjében a funkció ki-/illetve bekapcsolható. A rendszer nem működik, ha pl. utánfutót akasztunk az autóra vagy a hátsó radar szenzor nem működik. A Blind Spot Sensor kiparkolási asszisztenssel együtt kapható, amely szintén a csomag része. A két szélső hátsó radar szenzor hátramenetben figyeli a mozgó objektumokat kb. 20 méteres távolságon belül. Az észlelést 3 csoportba sorolja: - Információ: közeledik egy jármű. A rendszer tájékoztatja róla a sofőrt a kijelzőn keresztül. - Figyelmeztetés: Tovább közeledik a jármű. A sofőr az optikai figyelmeztetés mellé akusztikus figyelmeztetést is kap. - Beavatkozás: Az ütközés elkerülhetetlen lenne beavatkozás nélkül. Ezért a rendszer vészfékez, így megakadályozva vagy minimálisra csökkentve a balesetet. - Előnye: A Blind Spot Sensor segíti a sofőrt a rendszer határain belül optikai figyelmeztetéssel a visszapillantó tükörben a holtteret kiküszöbölni illetve a sávváltást megkönnyíteni. A kiparkolási asszisztens segít a sofőrnek tolatáskor a láthatatlan veszélyeket elkerülni.
"Light Assist" fényszóró szabályozás- automatikus váltás a tompított és a reflektor között - Komfortot és biztonságot ad menet közben a sofőrnek. - A belső visszapillantó tükörnél egy kamera figyeli folyamatosan a közlekedést. 60 km/h- tól és teljes sötétség esetén kapcsolja be a Light Assist a reflektort automatikus. A rendszer felismeri az előttünk haladó és a szembe jövő járműveket és lekapcsolja automatikusan a távfényt mielőtt az vakítani kezdene. - Előnye: A sofőrnek nem kell a szembeforgalom miatt a fényszóró le illetve felkapcsolására figyelnie, hiszen ez a rendszer által automatikusan történik. Nő a komfort és a biztonságérzet. A automatikus tompított és reflektor kapcsolgatás által az út mindig a legoptimálisabban lesz kivilágítva.
"Porsche Bank bónusz"Részletekről érdeklődjön Volkswagen Haszonjármű értékesítőjénél illetve látogasson el a Porsche Bank honlapjára: https://www.porschebank.hu/porschebonusz /vwh
12 V-os csatlakozó a vezetőtérben (4 db)- 3 db a műszerfalon - 1 db a baloldali ülés aljánál - mindegyik 15 A illetve 180 W
2 db 12V-os csatlakozó a raktérben- 1 db a "C"- és 1 db a "D"-oszlopon - mindegyik max. 15A / 180 W - tolóajtók függvényében az alábbi helyekre illetve számban kerülnek a csatlakozók: - tolóajtó nélkül: 1 db a "D"-oszlopon a jobboldalon - jobboldali tolóajtóval: a "D"-oszlopon levőn felül kiegészítőleg 1 db a "C"- oszlopon a jobb oldalon - 2 db tolóajtóval: a "D"-oszlopon levőn felül kiegészítőleg 1-1 db a "C"- oszlopon a jobb- és a baloldalon
230-V-csatlakozó a vezetőülés alján ajobboldalon (a kézifékkar alatt) - 300 W / 30 A - a motor leállítása után még 10 precig működik az alábbi csatlakozókkal kompatibilis: - F-típusú csatlakozó (CEE7/4 és CEE7/7) - Euro csatlakozó (CEE7/16) - kontúr csatlakozó (CEE7/17) A 230 V-os csatlakozó és a 12V-os csatlakozó kizárják egymást! Beépített biztonsági védelem: - gyerek védelem (fedéllel védett, megakadályozza pl, hogy egy hegyes szerszámot dugjanak véletlenül bele) - túl hevülés elleni védelem - túlfeszültség elleni védelem - alacsony feszültség elleni védelem - Izolációs monitor (mint a háztartásban)
Ablakcsomag a raktérhez- oldalablakok a raktérben körben - belső visszapillantó tükör - hátsó ablak (nem fűthető)
Ablakcsomag előkészítés a raktérhez- oldalablakok előkészítése a raktérben (oldalüveg és ablaklemez nélkül!!!) - belső visszapillantó tükör - hátsó ablak nélkül - sebességhatároló berendezés 100 km/h - csak busz kivitelekhez rendelhető (M2)!!! - utólagos hőszigetelt üvegezéshez ajánlott!!! - rendelése előtt felépítménygyártói engedély és egyeztetés szükséges!!!
Akkumulátor főkapcsolóAz akkumulátor főkapcsoló a lábtérben a vezető oldalon a jobboldalon a pedáloknál található. Ezzel lehet megszüntetni a a jármű akkumulátora(primér akkumulátor) és a karosszéria közötti kapcsolatot. Lekapcsolása után az összes elektromos fogyasztó inaktív lesz. Azért, hogy az elektromos fogyasztók egy esetleges károsodását megakadályozzák, ezért a kapcsoló csak a gyújtás kulcs 0 ( gyújtás kikapcsolva) állásában működik. pl.: hosszabb ideig álló járművek esetén ajánlott (hetek, hónapok)
Blind Spot szenzorok és kiparkolásiasszisztens -A Blind Spot szenzor segíti a sofőrt sávváltáskor. A rendszer előre menetben automatikusan aktiválódik 15 km/h-tól. 10 km/h alatt passzív üzemmódba kapcsol.A hátsó radarszenzorok segítségével a jármű melletti hátsó 20 méteres részt figyeli. Minden olyan járművet észlel amelyek a sávváltás során a kritikus területen belül találhatók. (akár különböző sebességgel haladó járművek) A sofőr a külső visszapillantó tükrökön villogó lámpa által láthatja az esetleges veszélyt. Ha ennek ellenére indexel megnő a veszélyt jelző villogó LED villogási sebessége és fényereje. A műszerfal menűjében a funkció ki-/illetve bekapcsolható. A rendszer nem működik, ha pl. utánfutót akasztunk az autóra vagy a hátsó radar szenzor nem működik. A Blind Spot Sensor kiparkolási asszisztenssel együtt kapható, amely szintén a csomag része. A két szélső hátsó radar szenzor hátramenetben figyeli a mozgó objektumokat kb. 20 méteres távolságon belül. Az észlelést 3 csoportba sorolja: - Információ: közeledik egy jármű. A rendszer tájékoztatja róla a sofőrt a kijelzőn keresztül. - Figyelmeztetés: Tovább közeledik a jármű. A sofőr az optikai figyelmeztetés mellé akusztikus figyelmeztetést is kap. - Beavatkozás: Az ütközés elkerülhetetlen lenne beavatkozás nélkül. Ezért a rendszer vészfékez, így megakadályozva vagy minimálisra csökkentve a balesetet. - Előnye: A Blind Spot Sensor segíti a sofőrt a rendszer határain belül optikai figyelmeztetéssel a visszapillantó tükörben a holtteret kiküszöbölni illetve a sávváltást megkönnyíteni. A kiparkolási asszisztens segít a sofőrnek tolatáskor a láthatatlan veszélyeket elkerülni.
Busz alapcsomag- válaszfal nélkül - gyerekzár a raktérben - kapaszkodó nélkül a B-oszlopon a raktérben - csak busz átépítésekhez rendelhető (M2)!!!
Continental abroncsok
Digitális rádióvétel (DAB)- az analóg rádióadások mellett kiegészítőleg a sugárzott digitális rádióadók valamint közlekedési információk vétele - a vétel függ a helyi digitális hálózatok elérhetőségétől MEGJEGYZÉS: Megszűnik a TMS funkció (Traffic Information Memory)
Dohányzó kivitel- 12V-os csatlakozó szivargyújtóval - 4 db pohártartó - hamutartó
Elektromos elosztó az A-oszlopon ajobboldalon alul - vezérlő doboz 1 felépítménygyártói programozási lehetőséggel a műszerfalon a jobboldalon (a kesztyűtartó mögött) - az autó és a felépítmény közötti csatlakozási pont Vezérlő doboz 1.: programozhatóság és konfigurálás be és kimenetek: 16 db digitális bemenet, 8 db analóg bemenet, 24 db kimenet - ASIL-B Ready (funkcionális biztonság ISO26262) - további csatlakozási pontok: CIA447, J1939 Elektromos csatlakozó: - 8 kamrás erős áramú csatlakozó az ellendarabbal (4 x 30 max.25A / 4 x 15 max. 15A)a kárpit mögött az A-oszlopon jobbra alul beépítve - kiegészítőleg 6 db vakkapcsolónak hely(leendő felépítménygyártói kapcsolók)a lámpakapcsoló alatt beépítve - bővebb információk: www.umbauportal.de oldalon találhatók - felhasználási terület: - pl. kiegészítő külső világítás, - távolsági Motor Start-Stop vezérlés pl.mellékhajtáshoz - kiegészítő fogyasztókhoz pl.: hűtős autóknál Motor Start-Stop vezérléshez
Elektromos elosztó az A-oszlopon ajobboldalon alul - vezérlő doboz 1 telematikai előkészítéssel és felépítménygyártói programozási lehetőséggel a műszerfalon a jobboldalon (a kesztyűtartó mögött) - az autó és a felépítmény közötti csatlakozási pont Vezérlő doboz 1.: programozhatóság és konfigurálás be és kimenetek: 16 db digitális bemenet, 8 db analóg bemenet, 24 db kimenet - ASIL-B Ready (funkcionális biztonság ISO26262) - további csatlakozási pontok: CIA447, J1939 Elektromos csatlakozó: - 8 kamrás erős áramú csatlakozó az ellendarabbal (4 x 30 max.25A / 4 x 15 max. 15A)a kárpit mögött az A-oszlopon jobbra alul beépítve - kiegészítőleg 6 db vakkapcsolónak hely(leendő felépítménygyártói kapcsolók)a lámpakapcsoló alatt beépítve Telematikai előkészítés: A vezérlő dobozon keresztül lehet a telematikai előkészítés és a Flotta Management rendszerek (FMS csatlakozók) a CAN-BUS csatlakozókon keresztül hozzáférni. Így gyártótól független telematikai rendszerekhez való csatlakozáshoz juthatunk hozzá antennákon keresztül (rádió és GPS jelek). Kompatibilis minden ismert közepes és nagy flotákhoz való telematikai rendszerekhez. (ez eddig csak a nagy teherautók, kamionok számára volt elérhető) - bővebb információk: www.umbauportal.de oldalon találhatók - felhasználási terület: - pl. kiegészítő külső világítás, - távolsági Motor Start-Stop vezérlés pl. mellékhajtáshoz - kiegészítő fogyasztókhoz pl.: hűtős autóknál Motor Start-Stop vezérléshez - egyszerű csatlakozási lehetőség telematikai rendszerekhez - az FMS jel segítségével analizálhatók pl. a jármű menet adatai, elektronikus menetnapló, tervezhető következő szervíz látogatás stb. Flottapartnereknél jobban és gyorsabban koordinálható a járműpark.
Elektromos elosztó az A-oszlopon ajobboldalon alul - vezérlő doboz 2 felépítménygyártói programozási lehetőséggel a műszerfalon a jobboldalon (a kesztyűtartó mögött) - az autó és a felépítmény közötti csatlakozási pont Vezérlő doboz 2.: járműinformációk megjelenítése a rádió-/navigációs rendszer kijelzőjén keresztül, valamint további kiegészítő funkciók vezérlése Smart Device via WLAN, Bluetooth vagy USB keresztül. programozhatóság és konfigurálás be és kimenetek: 16 db digitális bemenet, 8 db analóg bemenet, 24 db kimenet - ASIL-B Ready (funkcionális biztonság ISO26262) - további csatlakozási pontok: CIA447, J1939 Elektromos csatlakozó: - 8 kamrás erős áramú csatlakozó az ellendarabbal (4 x 30 max.25A / 4 x 15 max. 15A)a kárpit mögött az A-oszlopon jobbra alul beépítve - kiegészítőleg 6 db vakkapcsolónak hely(leendő felépítménygyártói kapcsolók)a lámpakapcsoló alatt beépítve - bővebb információk: www.umbauportal.de oldalon találhatók - felhasználási terület: - egy mobil készülék csatlakoztathatósága WLAN, Bluetooth vagy USB keresztül. - felhasználási terület: - pl. kiegészítő külső világítás, - távolsági Motor Start-Stop vezérlés pl.mellékhajtáshoz - kiegészítő fogyasztókhoz pl.: hűtős autóknál Motor Start-Stop vezérléshez
Elektromos elosztó az A-oszlopon ajobboldalon alul - vezérlő doboz 2 telematikai előkészítéssel és felépítménygyártói programozási lehetőséggel a műszerfalon a jobboldalon (a kesztyűtartó mögött) - az autó és a felépítmény közötti csatlakozási pont Vezérlő doboz 2.: járműinformációk megjelenítése a rádió-/navigációs rendszer kijelzőjén keresztül, valamint további kiegészítő funkciók vezérlése Smart Device via WLAN, Bluetooth vagy USB keresztül. programozhatóság és konfigurálás be és kimenetek: 16 db digitális bemenet, 8 db analóg bemenet, 24 db kimenet - ASIL-B Ready (funkcionális biztonság ISO26262) - további csatlakozási pontok: CIA447, J1939 Elektromos csatlakozó: - 8 kamrás erős áramú csatlakozó az ellendarabbal (4 x 30 max.25A / 4 x 15 max. 15A)a kárpit mögött az A-oszlopon jobbra alul beépítve - kiegészítőleg 6 db vakkapcsolónak hely(leendő felépítménygyártói kapcsolók)a lámpakapcsoló alatt beépítve Telematikai előkészítés: A vezérlő dobozon keresztül lehet a telematikai előkészítés és a Flotta Management rendszerek (FMS csatlakozók) a CAN-BUS csatlakozókon keresztül hozzáférni. Így gyártótól független telematikai rendszerekhez való csatlakozáshoz juthatunk hozzá antennákon keresztül (rádió és GPS jelek). Kompatibilis minden ismert közepes és nagy flotákhoz való telematikai rendszerekhez. (ez eddig csak a nagy teherautók, kamionok számára volt elérhető) - bővebb információk: www.umbauportal.de oldalon találhatók - felhasználási terület: - egy mobil készülék csatlakoztathatósága WLAN, Bluetooth vagy USB keresztül. - pl. kiegészítő külső világítás, - távolsági Motor Start-Stop vezérlés pl. mellékhajtáshoz - kiegészítő fogyasztókhoz pl.: hűtős autóknál Motor Start-Stop vezérléshez - egyszerű csatlakozási lehetőség telematikai rendszerekhez - az FMS jel segítségével analizálhatók pl. a jármű menet adatai, elektronikus menetnapló, tervezhető következő szervíz látogatás stb. Flottapartnereknél jobban és gyorsabban koordinálható a járműpark.
Erősített akkumulátor 520 A / 92 Ah- a vezetőfülkében a vezetőoldalon a padlóban elhelyezve
Erősített rugózás, csillapítás ésstabilizátorok
Erősített vezetőoldali ajtózsanér- ajánlott pl.: posta, kiszállítók stb.
Esőérzékelős ablaktörlők automatikusfényszóró kapcsolással - automatikus fényszóró kapcsolás - "Leaving home" és manuális "Coming home" funkció - fény és esőérzékelő
Fapadló a raktérben- kerékjárati ív borítás nélkül
Fapadló a raktérben- kerékjárati ív borításokkal
Fellépő hátul a jobb oldalon a jobboldali ajtószárny alatt - csúszásmentes - mélysége: 150 mm - szélessége: 550 mm - fellépő és az út közötti távolság (terhelés nélkül*) 405 mm - fellépő és a raktér padló közötti távolság 165 mm, magasabb padlók esetén 265 mm * az adat elsőkerekes KT autóra vonatkozik, ikerkerekes járművek esetén KT és HT 40 mm magasabb, HTL esetén +55 mm.
Fáradtság érzékelő- A fáradtság érzékelő rendszer egy komfort funkció, amely vezető támogatóan és baleset megelőzően hat. A kormánymozdulatokból ismeri fel a fáradtság állapotát. A rendszer figyelembe veszi természetesen az alábbiakat is.: - pedálok működtetése - bajúszkapcsolók működtetése - telefonálások - tempomat illetve ACC használata - a beállított menet profil - az álltalános menet szituációk: világosság, eső, menetidő - sofőr csere (tachográf esetén - A sofőr a műszerfalon optikai és akusztikus jelzéseket kap ha a rendszer szerint szünetet kéne tartatnia. - A fáradtság érzékelés 65 km/h és 200 km/h között aktív. - A vezető állapotát a rendszer 4 csoportba sorolja: - 1: a sofőr aktív, nem fáradt - 2: a sofőr kicsit fáradt - 3: a sofőr fáradt - 4: a sofőr nagyon fáradt A fáradtság érzékelő aktiválásával elkezdődik a sofőrről az adatgyűjtés. Ha 15 percig a fennt megadott sebességtartományban vezetünk, a rendszer kiértékel és a 4 csoportból valamelyikbe besorol. (1,2 vagy 3) - Az első szünet javaslat a 2-es fokozatból a 3-ba besorolásnál történik. 5 másodpercig egy optikai jelzés lesz látható. Ha nem állunk meg szünetre, akkor 15 perc után a rendszer automatikusan átsorol a 3-ból a 4-es kategóriába. Ekkor ismételten optikai és akusztikus jelzést is kapunk.
Fényszórómosó berendezés- ablakmosó-folyadékszint kijelzéssel - megnövelt ablakmosó folyadék tartállyal (7l)
Fűthető ablakmosó fúvókák
Fűthető első szélvédő- csak járó motor esetében működik - a műszerfalról kapcsolható - 20 C felett nem kapcsolható be - a szélvédő fényáteresztő képessége 75% - a szélvédő 1,8 m2, ebből 1,68 m2 fűthető - a szélvédő dőlésszöge 47,86 fok
Fűthető hátsó ablak- műszerfalról kapcsolható - 10 perc után magától is kikapcsol - 20 fok felett nem kapcsolható be
Fűthető ülések a vezetőfülkében- az első ülésekhez - a középkonzolról kapcsolható - a vezetőnek és az utasnak külön kapcsolható és szabályozható - 3 fokozatban állítható amelyeket sárga visszajelző LED fényekkel jeleznek. - max. fokozatra kapcsolva a kb.5 perc után a rendszer visszaveszi egy fokozattal - jobboldali osztott előredönthető támlájú duplaülés esetén csak a jobboldalon (az ajtó melletti) háttámla és ülőlaprész van fűtve!!! - jobboldali nem osztott támlájú duplaülés esetén csak a jobboldalon (az ajtó melletti) háttámla és az egész duplaülés ülőlaprész van fűtve!!!
Hátsó ablaktörlő- és mosóberendezésfűthető ablakkal fűtés: - műszerfalról kapcsolható - 10 perc után magától is kikapcsol - 20 fok felett nem kapcsolható be ablaktörlő: - törlő és mosó funkcióval - intervallum kapcsolóval
Hátsó ajtók 270-fokban nyílnak
Hátsó szárnyasajtó üveggel
Hővédő üvegezés a vezetőtérben éssötétített hővédő üvegezés a raktérben az oldalablakokon illetve a hátsó ajtókban lévő üvegeken. - a vezetőtér üvegezése enyhe zöld színezésű - a szélvédő fényáteresztő képessége: 75 % - a vezetőtér ajtók üvegezésének fényáteresztő képessége 70 % - A raktérben az oldal- és a hátsó ablakok sötétített Privacy- üvegezéssel vannak ellátva. A Privacy-üvegezés fényáteresztő képessége az oldalablakokon 18,4 % a hátsó ablakokon pedig 26,3 %. A hátsó szárnyasajtóban az üvegek mérete: 700 mm x 645 mm (sz x m).
Hűtőmaszk alja szürke csíkkal- nem színrefújt!!!
Indítókulcs (4db)- bicskakulcs - rádió-távirányítással
Jobb oldali duplaülés- előredönthető támla nélkül - rakodó rekesszel
Jobb oldali duplaülés- kapaszkodóval - rakodórekesszel
Jobb oldali duplaülés- kapaszkodóval - rakodórekesszel - előredönthető támlába integrált asztallal
Kapaszkodó a raktérben a hátsóoszlopokon a jobb- és a baloldalon
Kerékőr
Kesztyűtartó: megvilágított, zárhatófedéllel
Kikapcsolható lépcsővilágítás elöl- a műszerfal aljába integrálva - ajtó nyitásra-zárásra kapcsol be vagy ki - a lépcsőfok megvilágításával megkönnyíti és biztonságosabbá tesz a a be- illetve kiszállást
Klíma kompresszor (2.)- tartó és módosított szíjhajtás (Poly-V-szíj/tárcsa) - klímakompresszor(független a jármű klíma berendezésétől) - hőmérséklet tartomány: > 0° C - a szállítás miatt szárazon érkezik, tehát olaj nélkül!!! felhasználási terület: pl.: zöldség szállítás, gyógyszerszállítás, buszok klimatizálása
Klímaberendezés "Air Care Climatronic"- 2-zónás hőmérséklet szabályozás - esőérzékelős ablaktörlő fény és eső szenzorral - "Coming Home" és Leaving Home"
Klímaberendezés "Climatic"- hűtőanyag: R134a
Komfort utasülés "Plus"állíthatóság: - hosszirányban: 250 mm - magasság állítás: 60 mm - támla dölés: 50 mm - 2 db kartámasz - 4 irányban állítható gerinctámasz - 2 személyes kivitel (1+1)
Komfort utasülésállíthatóság: - hosszirányban: 250 mm - magasság állítás: 60 mm - támla dölés: 50 mm - 1 db kartámasz a baloldalon - 2 irányban állítható gerinctámasz - 2 személyes kivitel (1+1)
Komfort vezetőülés "Plus"állíthatóság: - hosszirányban: 250 mm - magasság állítás: 60 mm - támla dölés: 50 mm - 2 db kartámasz - 4 irányban állítható gerinctámasz
Komfort vezetőülésállíthatóság: - hosszirányban: 250 mm - magasság állítás: 60 mm - támla dölés: 50 mm - 1 db kartámasz a jobboldalon - 2 irányban állítható gerinctámasz
Ködfényszóró kanyarfénnyel- a statikus kanyarfény jobban megvilágítja a az utat a kanyaradó járműnek. Így a sofőr gyorsabban tudja észlelni az esetleges személyeket, tárgyakat stb. - Automatikusan bekapcsol, ha a jármű 40 km/h alatt halad és a kormányelforgatják vagy az index bekapcsol. - Mindig az az oldali kanyarfény kapcsol be amerre az autó kanyarodni akar. Előnye: - A ködfényszóró javítja a látótávolságot nem csak köd esetén, hanem pl. erős esős időben vagy hóesés esetén. A kiegészítő kanyarfény funkció jobban megvilágítja a kanyar ívét, így a sofőr gyorsabban tud reagálni a kanyarodó jármű melletti esetleges emberekre, tárgyakra. - Így megnöveli a az aktív biztonságot és csökkenti az esetleges balesetveszélyt. - A ködfényszóró használatát a Kresz szabályozza!!!
Közlekedési tábla felismerő rendszer- feladata a sofőrt tájékoztatni az adott szakaszon érvényes közlekedési táblákról. - A rendszer információkat dolgoz fel kamera, járműadatok és navigációs adatok alapján. - Az érzékelő kamera a belső visszapillantó tükör lábánál található. - A rendszer a kamera által felismert közlekedési táblákat a navigációs rendszer szakaszadatai alapján az érvényességük és fontosságuk szerint vizsgálja. A közlekedési táblákat az érvényességük idejére a műszerfalon megjeleníti. A fontosabb jelzés a display bal oldalán jelenik meg, míg a kevésbé fontos tőle jobbra. Maximum 3 tábla jelzése jeleníthető meg egymás mellett. - pl. Ha az adott szakaszon levő sebességkorlátozást átlépjük, akkor akusztikus és vizuális jelzést is kapunk róla. (kikapcsolható ez a funkció) - A rendszer úgy konfigurálható, hogy megfeleljen az ország specifikus sebesség adatoknak. Vontatmány esetén vagy külföldi út esetén a megfelelő sebességadatok szintén konfigurálhatók. - A következő közlekedési táblákat ismeri, ismerheti fel a rendszer: - sebességhatár - előzési tilalom + esetleges kiegészítő tábla - autópálya / autóút kezdete-vége - lakó-pihenő övezet - stop tábla - elsőbbség adás tábla - veszély jelzés A felismerhető jelzések országonként eltérhetnek!!!
Külső tükrök: elektromosan behajthatóak- elektromosan állíthatóak - elektromosan fűthetőek
Külső tükrök: elektromosan állíthatóakés fűthetőek
LED fényszórók- LED fényszórók és nappali menetfény - automata, dinamikus fényszóró magasság állítás
Light & Vision csomag:- "Light Assist" fényszóró szabályozás - "Coming home" és "Leaving home" funkció - esőérzékelős ablaktörlő fény és eső szenzorral
M+S abroncsok
Magastető az autó színében (L3H3)-fém
Menekülő nyílás a tetőn a raktérben- csak busz átépítésekhez rendelhető (M2)!!!
Multifunkciós bőrkormány (3 küllős)- fűthető - Sebesség szabályozó (Tempomat)
Multifunkciós bőrkormány, vezetőasszisztens csomagokhoz - (3 küllős) - fűthető - Multifunkciós "Plus" kijelző - Sebesség szabályozó (Tempomat)
Multifunkciós kormány
Második akkumulátor kapcsolórelével ésakkumulátor figyelővel - nedves akkumulátor - a motortérben a baloldalon elhelyezve - 95Ah/ 450 A ajánlott: kis energia igényű utólagos kiegészítőknél pl.: - telefon töltő - alacsony energia szükségletű utólagos belső világítás - álló motornál folyamatos, de alacsony energia szükségletű 12V-os fogyasztók esetén
Második akkumulátor kapcsolórelével ésakkumulátor figyelővel - zárt AGM (felitatott akkumulátor) - 92 Ah/520A a motortérben a baloldalon elhelyezve - Az AGM (Absorbent Glass Mat-ot) azaz nedvszívó üvegpaplant jelent. Ezekben az akkumulátorokban a lemezek közötti elektrolitot hajszálcsövességgel üvegszál-paplan szívja fel. A nagy érintkezési nyomás a szélsőségesen alacsony belső ellenállás következtében csökkenti az aktívanyag-veszteséget. Az akkumulátorsav és a lemez anyaga között lejátszódó gyorsabb reakció nagyobb energiamennyiség áthaladását teszi lehetővé akkor, amikor a gépjármű nagy megterhelésnek van kitéve. - ajánlott: nagy energia igényű utólagos beépítéseknél, átépítéseknél pl.: - mentő/ rendőrség - emelőhátfal - hűtős autók - lakóautók - valamint álló motornál sokáig használt nagy áramfelvételű 12V-os fogyasztók esetén pl. elektromos hűtőtáska
Második akkumulátor kapcsolórelével- nedves akkumulátor - a motortérben a baloldalon elhelyezve - 95Ah/ 450 A ajánlott: kis energia igényű utólagos kiegészítőknél pl.: - telefon töltő - alacsony energia szükségletű utólagos belső világítás - álló motornál folyamatos, de alacsony energia szükségletű 12V-os fogyasztók esetén
Második akkumulátor kapcsolórelével- zárt AGM (felitatott akkumulátor) - 92 Ah/520A a motortérben a baloldalon elhelyezve - Az AGM (Absorbent Glass Mat-ot) azaz nedvszívó üvegpaplant jelent. Ezekben az akkumulátorokban a lemezek közötti elektrolitot hajszálcsövességgel üvegszál-paplan szívja fel. A nagy érintkezési nyomás a szélsőségesen alacsony belső ellenállás következtében csökkenti az aktívanyag-veszteséget. Az akkumulátorsav és a lemez anyaga között lejátszódó gyorsabb reakció nagyobb energiamennyiség áthaladását teszi lehetővé akkor, amikor a gépjármű nagy megterhelésnek van kitéve. - ajánlott: nagy energia igényű utólagos beépítéseknél, átépítéseknél pl.: - mentő/ rendőrség - emelőhátfal - hűtős autók - lakóautók - valamint álló motornál sokáig használt nagy áramfelvételű 12V-os fogyasztók esetén pl. elektromos hűtőtáska
Navigációs rendszer "Discover Media"- 8"-os érintőképernyővel - magyar nyelv kiválasztása esetén a feliratok magyarul lesznek, a szöveg pedig angolul!!! - beszédvezérlés (magyar nyelven nem elérhető!!!) - 4 db hangszóró (2 magas, 2 mély) - AUX-IN bemenet - 1 db USB csatlakozó (iPhone, iPad, iPod készülékekhez is) - multifunkciós kijelző "Plus" - zárható, megvilágított fedeles kesztyűtartó - Bluetooth mobiltelefon csatlakozás - Car-Net Guide & Inform (3 évig ingyenes) - Nyugat-Európa térkép SD kártyán - beszédvezérlés - Volkswagen Media Control und App- Connect
Normál rugózás és csillapítás erősítettstabilizátorokkal
Négyévszakos abroncsok
Oldalablak, a raktérben a bal oldalonelöl (fix)
Oldalablak, a raktérben a jobb oldalonelöl (fix)
Oldalborítás a raktérben-a tetőkeretig furnérlemezből
Oldallégzsák a vezetőfülkébenfüggönylégzsákkal
Park Assist - parkolást segítő rendszer- parkoló radar elöl/hátul, aktív oldalvédelemmel
Parkolóradar elöl-hátul
Parkolóradar elöl-hátul aktívoldalvédelemmel - elektromosan állítható, fűthető és behajtható külső visszapillantó tükrök - sávváltás asszisztens "Side Assist" - Multifunkciós kijelző "Plus"
Parkolóradar elöl/hátul, aktívoldalvédelemmel
Rakodórekesz a vezető és az utas felett- közöttük 2 db 1 DIN rekeszek - olvasólámpák
Rakodórekesz a vezetőfülke fölött-csak a raktérből elérhető
Rakományrögzítő nélkül
Rakományrögzítő sínek a raktérben:- a tetőíven hosszirányban - "C"-sín (Airline profil 25 mm) - max. terhelhetőség 2 rögzítési pont között 50 daN - max. terhelhetőség sínenként 75 daN - csak a sínrendszer a csomag része, a rakományrögzítő csövekről, hevederekről stb. érdeklődjenek a VW Haszonjármű márkakereskedésekben
Rakományrögzítő sínek a raktérben:- a tetőíven hossziányban - a válaszfalon - "C"-sín (Airline profil 25 mm) - max. terhelhetősége a síneknek: a válaszfalon 250 daN a tetőíven hosszirányban 50 daN - csak a sínrendszer a csomag része, a rakományrögzítő csövekről, hevederekről stb. érdeklődjenek a VW Haszonjármű márkakereskedésekben
Rakományrögzítő sínek a raktérben:- az oldalfalakon - "C"-sín (Airline profil 25 mm) - max. terhelhetősége a síneknek: 150daN - csak a sínrendszer a csomag része, a rakományrögzítő csövekről, hevederekről stb. érdeklődjenek a VW Haszonjármű márkakereskedésekben
Rakományrögzítő sínek a raktérben:- az oldalfalakon - a tetőíven hosszírányban - "C"-sín (Airline profil 25 mm) - max. terhelhetősége a síneknek: a tetőíven hosszirányban 50 daN az oldalfalon alul 250 daN az oldalfalon felül 150 daN - csak a sínrendszer a csomag része, a rakományrögzítő csövekről, hevederekről stb. érdeklődjenek a VW Haszonjármű márkakereskedésekben
Rakományrögzítő sínek a raktérben:- az oldalfalakon - a válaszfalon - "C"-sín(Airline profil 25 mm) - max. terhelhetősége a síneknek: az oldalfalon alul 250 daN az oldalfalon felül 150 daN a válaszfalon 250 daN - csak a sínrendszer a csomag része, a rakományrögzítő csövekről, hevederekről stb. érdeklődjenek a VW Haszonjármű márkakereskedésekben
Rakományrögzítő sínek a raktérben:- az oldalfalakon - a válaszfalon - a tetőíven hosszirányban - "C"-sín (Airline profil 25 mm) - max. terhelhetősége a síneknek: a válaszfalon 250 daN a tetőíven hosszirányban 50 daN az oldalfalon alul 250 daN az oldalfalon felül 150 daN - csak a sínrendszer a csomag része, a rakományrögzítő csövekről, hevederekről stb. érdeklődjenek a VW Haszonjármű márkakereskedésekben
Riasztóberendezés belsőtér védelemmela vezetőtérben - emelésérzékelővel, ultrahangos - olvasólámpa - 2 db 1-DIN rekesz
Riasztóberendezés belsőtér védelemmela vezetőtérben (válaszfalhoz) - emelésérzékelővel, ultrahangos - olvasólámpa
Rádió előkészítésgyári rádió és mobiltelefon csatlakozás (Bluetooth) nélkül
Rásegítő fűtés- ez egy diesel üzemanyaggal működő vizes kiegészítő fűtés - fűtőteljesítmény 5 KW - csak járó motor esetén működik - a normál fűtésre rásegít, így gyorsabban felfűt az autó illetve segít a beállított hőmérséklet szintentartásában - a hűtővíz gyorsabban eléri az üzemi hőfokot amely így a motort is kíméli
Sebességhatároló berendezés 100 km/h-ig(csak buszokhoz)
Sebességszabályzó (Tempomat)
Szupermagas tető- cukorfehér / műanyag - rakodórekesz a vezetőtér felett (a raktérből pakolható) - rakodórekesz a vezető és az utas felett (a vezetőtérből pakolható) - közöttük 2 db 1 DIN rekeszek - olvasólámpák - L4H4 - 16,1 m3 vagy L5H4 - 18,4 m3 - tetőterhelhetőség: max. 50 kg - raktérben belső magasság: 2196 mm - tolóajtó nyílás magassága: 1822 mm - hátsó szárnyasajtó nyílás magassága: 1840 mm
Sárfogó gumi elöl-hátul
Teljes válaszfal ablakkal és a vezetőfülke felöl burkolattal - visszapillantótükör - 649 mm x 257 mm - védőrács
Teljes válaszfal ablakkal- visszapillantótükör - 649 mm x 257 mm - védőrács
Teljes válaszfal tolóablakkal és avezető fülke felöl burkolattal - visszapillantótükör
Teljes válaszfal tolóablakkal- visszapillantótükör
Teljes válaszfal, a vezető fülke felölburkolattal
Tetőcsomagtartó előkészítés: C-sín- C-sínek a tetőcsatornákban - terhelhetőség normáltető: 300 kg - terhelhetőség magastető: 150 kg
Tolatókamera- a 3. féklámpa fölött elhelyezve - statikus segédvonalakkal 2 méterig - hátra menetbe kapcsolva automatikusan vagy gombbal manuálisan aktiválható. - előre menetben kikapcsol: kb. 9 másodperc után és 15 km/h alatt
Tolóablak a raktér bal oldalán elöl
Tolóablak a raktér jobb oldalán elöl
Tolóajtó a bal oldalon a raktérbenvagy az utastérben
Tolóajtó a jobb oldalon a raktérbenvagy az utastérben közepes tengelytávnál szélesebb, magastetőnél szélesebb és magasabb kivitel - köztes állásban rögzíthető
Trailer Assist vontatmányirányítótolatási rendszer
Trailer Assist vontatmányirányítótolatási rendszer - Park Assist- parkolást segítő rendszer - parkoló radar elöl/hátul, aktív oldalvédelemmel
Trailer Assist vontatmányirányítótolatási rendszer - elektromosan állítható és fűthető külső visszapillantó tükrök - "Plus" multifunkciós kijelző - Parkolóradar elöl-hátul
Trailer Assist vontatmányirányítótolatási rendszer - parkoló radar elöl/hátul, aktív oldalvédelemmel
Trendline csomag:- 4 db 12V-os csatlakozó a vezetőfülkében (3 db a műszerfalon és 1 db az ülés bal oldalán) - rakodócsomag 2: 2 db 1 DIN rekesz felül középen, 1-1 db rakodórekesz a vezető és az utasülés felett, olvasólámpa - krómcsomag - kerékagy borítás króm emblémával - prémium belső zajcsillapítás - zárható és megvilágítt kesztyűtartó - hűtőmaszk fényezett, 3 króm csíkkal - ködfényszóró kanyarfénnyel - kikapcsolható lépcsőmegvilágítás elöl
Téli csomag- fűthető első szélvédő - elektromos kiegészítő fűtés (levegős - 1400 W) - ablakmosó folyadékszint kijelzés (növelt tartállyal 7 l) - fényszóró mosó berendezés - fűthető első ablakmosó fúvókák
Univerzális fapadló a raktérben 3.- rakományrögzítő sínek hosszirányban "Airline" profillal - kompozit anyagból készült bükk funérlemez - 10 mm vastag - rakományrögzítők (L3=10db / L4=12 db) -előkészítés polc és szekrényrendszerekhez (lezárható nyílásokkal) pl.: Sortimo, Bott, Würth, Aluca, Modulsystem, Flexmo - kerékdob borítás nélkül
Univerzális fapadló a raktérben 4.- rakományrögzítő sínek keresztben "Airline" profillal - kompozit anyagból készült bükk funérlemez - 10 mm vastag - rakományrögzítők (L3=10db / L4=12 db) -előkészítés polc és szekrényrendszerekhez (lezárható nyílásokkal) pl.: Sortimo, Bott, Würth, Aluca, Modulsystem, Flexmo - kerékdob borítás nélkül
Utasoldali légzsák- az utasoldali légzsák kikapcsolható - elektromos övfeszítő mindkét oldalon - állítható magasságú, 3- pontos automata biztonsági övek - a vezető oldali légzsák széria!
Utasülés gerinctámasszalhidraulikus csillapítású "ergoActive" - kétüléses kivitel (1+1) - testsúlyra pontosan beállítható hidraulikus csillapítás - gerinctámasz állítás 4 irányban elektromosan - maszírozó funkció - üléshossz állítás (250 mm*) - ülésmagasság állítás (60 mm) - ülés mélység állítás (comb támasz) - támladölés állítás (max. 45°) - üléspárna dőlés állítás +/- 2,5° - fokozatmentesen állítható kartámasz az ülés két oldalán - állítható magasságú fejtámasz * válaszfal esetén nem tudja elérni a maximális értéket
Utasülés gerinctámasszalhidraulikus csillapítású "ergoComfort" - kétüléses kivitel (1+1) - testsúlyra pontosan beállítható hidraulikus csillapítás - gerinctámasz állítás 4 irányban elektromosan - üléshossz állítás (250 mm*) - ülésmagasság állítás (60 mm) - ülés mélység állítás (comb támasz) - támladölés állítás (max. 45°) - üléspárna dőlés állítás +/- 2,5° - fokozatmentesen állítható kartámasz az ülés két oldalán - állítható magasságú fejtámasz * válaszfal esetén nem tudja elérni a maximális értéket
Vezetőasszisztens csomag I.- Multifunciós kormány (3 küllős) - "Side Assist" sávváltást segítő rendszer - sebességszabályozó berendezés sebességkorlátozó funkcióval (Tempomat) - "Plus" multifunkciós kijelző - Fáradtság érzékelő 2017/22 hetétől gyártott autók esetén!!!
Vezetőasszisztens csomag II.- Multifunkciós kormány (3 küllős) - "Front Assist" környezetfigyelő rendszer városi vészfék funkcióval - "ACC" távolságtartó automatika (160 km/h-ig) - "Lane Assist" sávtartó rendszer (aktív) - "Plus" multifunkciós kijelző - Fáradtság érzékelő 2017/22 hetétől gyártott autók esetén!!!
Vezetőasszisztens csomag III.- „RearView” tolatókamera - Multifunciós kormány (3 küllős) - "Front Assist" környezetfigyelő rendszer városi vészfék funkcióval + "ACC" távolságtartó automatika 160 km/h-ig - elektromosan állítható, fűthető és behajtható külső visszapillantó tükrök - "Lane Assist" sávtartó rendszer (aktív) - "Side Assist" sávváltást segítő rendszer - "Light Assist" fényszóró szabályozás - "Coming home" és "Leaving home" funkciók - esőérzékelős ablaktörlő fény és eső szenzorral - "Plus" multifunkciós kijelző - „Trailer Assist” vontatmányirányító tolatási rendszer + „Park Assist” parkolássegítő rendszer aktív szenzoros oldalvédelemmel
Vezetőülés "ergoActive"hidraulikus csillapítású, gerinctámasszal - testsúlyra pontosan beállítható hidraulikus csillapítás - gerinctámasz állítás 4 irányban elektromosan - maszírozó funkció - üléshossz állítás (250 mm*) - ülésmagasság állítás (60 mm) - ülés mélység állítás (comb támasz) - támladölés állítás (max. 45°) - üléspárna dőlés állítás +/- 2,5° - fokozatmentesen állítható kartámasz az ülés két oldalán - állítható magasságú fejtámasz * válaszfal esetén nem tudja elérni a maximális értéket
Vezetőülés "ergoComfort"hidraulikus csillapítású, gerinctámasszal - testsúlyra pontosan beállítható hidraulikus csillapítás - gerinctámasz állítás 4 irányban elektromosan - üléshossz állítás (250 mm*) - ülésmagasság állítás (60 mm) - ülés mélység állítás (comb támasz) - támladölés állítás (max. 45°) - üléspárna dőlés állítás +/- 2,5° - fokozatmentesen állítható kartámasz az ülés két oldalán - állítható magasságú fejtámasz * válaszfal esetén nem tudja elérni a maximális értéket
Világítás a raktérben: 4 db LED Spot
Vizes kiegészítő fűtés programozhatóállóhelyi funkcióval és rádió távirányítással - programozható - rádió távirányítással - a jármű üzemaanyagát használja - kapcsolóórával a tetőgalériában középen) - fűtési teljesítmény 5 KW - a távirányító hatótávolsága: min. 2 méter - max. pár száz méter (tereptárgyaktól függően)
Vonóhorog
Vonóhorog előkészítés- kábel, csatlakozó, vezérlő - vontatmány stabilizátor funkció
Vonóhorog levehető fejjel- lezárható
Vonószem: 1 db elöl és 1 db hátul
Válaszfal nélkül / kapaszkodó nélkül- Csak busz átépítésekhez rendelhető!!!
Állóhelyzeti fűtés(levegős)- programozható - rádió távirányítással - a jármű üzemaanyagát használja - kapcsolóórával a műszerfalon - fűtési teljesítmény 3,5 KW - max. fűtési időtartam: 48 óra - befúvás az ülések között a padlón a kézifékkar mellett a vezetőtérbe és az ülés mögött a raktérbe - a távirányító hatótávolsága: min. 2 méter - max. pár száz méter (tereptárgyaktól függően)
Állóhelyzeti fűtés(levegős)- programozható - rádió távirányítással - kiegészítő rásegítő fűtéssel - a jármű üzemaanyagát használja - kapcsolóórával a műszerfalon - fűtési teljesítmény 3,5 KW - max. fűtési időtartam: 48 óra - befúvás az ülések között a padlón a kézifékkar mellett a vezetőtérbe és az ülés mögött a raktérbe - az állóhelyzeti fűtés egy a jármű üzemanyagáról működő kiegészítő fűtéssel (5 KW) is el van látva - a rásegítő fűtés a rádió/navigációs rendszer (Composition Media / Discover Media)érintő kijelzőjén keresztül kapcsolható ki illetve be. Csak járó motor esetén működik - a távirányító hatótávolsága: min. 2 méter - max. pár száz méter (tereptárgyaktól függően)
Állóhelyzeti fűtés(levegős)és kiegészítőfűtés (vizes) - programozható - rádió távirányítással - kiegészítő rásegítő fűtéssel - a jármű üzemaanyagát használja - kapcsolóórával a műszerfalon - fűtési teljesítmény 3,5 KW - max. fűtési időtartam: 48 óra - befúvás az ülések között a padlón a kézifékkar mellett a vezetőtérbe és az ülés mögött a raktérbe - az állóhelyzeti fűtés egy a jármű üzemanyagáról működő kiegészítő vizes fűtéssel(5 KW) is el van látva amely rásegítő és állóhelyi funkciókkal rendelkezik. - a vizes rásegítő fűtés egy távirányítón keresztül kapcsolható ki-be illetve programozható. - a távirányító hatótávolsága: min. 2 méter - max. pár száz méter (tereptárgyaktól függően)
Övkontroll- elektromos kontakt az övcsatban a vezető- és a kísérőüléshez
Üléshuzat "Robust"- nagy szakítószilárdságú - kopásálló
Üléshuzat Műbőr
Üléshuzat szövet "Austin"(széria kárpit)
Üveggyapot betétes (AGM) akkumulátor(92 Ah,520 A) és generátor kapacitás (250 A) - közel kétszeres, háromszoros éllettartam a normál akkumulátorokhoz képest - Abszorbeáló üvegszálas (AGM) ólmos- savas akkumulátor (Absorbent Glass Mat) - A speciális AGM ólmos-savas technológia felszívja az akkumulátorban található összes savat és ezzel nagy ciklusállóságot biztosít. Ez lehetővé teszi az akkumulátor gyakori feltöltését és kisütését a legkisebb teljesítményveszteség nélkül.

Technikai adatok

  Üzemanyag Teljesítmény Hajtás Ajtók átlagfogyasztás (l/100km) CO2-kibocsátás
Crafter 50 dobozos KT SCR 2.0 TDI (L3H2) Dízel 90/122 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 8.7 l/100km 228 g/km
Crafter 50 dobozos HT SCR 2.0 TDI (L4H3) Dízel 90/122 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 8.7 l/100km 228 g/km
Crafter 50 dobozos HTL 2.0 TDI (L5H3) Dízel 90/122 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 8.8 l/100km 231 g/km
Crafter 50 dobozos KT SCR 2.0 TDI (L3H2) Dízel 130/177 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 8.7 l/100km 228 g/km
Crafter 50 dobozos HT SCR 2.0 TDI (L4H3) Dízel 130/177 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 8.7 l/100km 228 g/km
Crafter 50 dobozos HTL 2.0 TDI (L5H3) Dízel 130/177 kW/PS Kézi 6 fokozatú 3 8.8 l/100km 231 g/km
Crafter 50 dobozos KT Aut.2.0 TDI (L3H2) Dízel 130/177 kW/PS Tiptronic 8 fokozatú 3 8.4 l/100km 219 g/km
Crafter 50 dobozos HT aut. 2.0TDI (L4H3) Dízel 130/177 kW/PS Tiptronic 8 fokozatú 3 8.5 l/100km 222 g/km
Crafter 50 dobozos HTL aut. TDI (L5H3) Dízel 130/177 kW/PS Tiptronic 8 fokozatú 3 8.5 l/100km 222 g/km

Katalógusok & további lehetőségek