Menü
Zárja be a menüt

Környezetvédelem és technika Üzemanyagfogyasztás optimalizálása

Tippek az üzemanyag megtakarításhoz

Az utolsó másfél évben Európában mintegy 15%-kal emelkedtek az üzemanyagárak. Ez az átlagos vezetők számára, akik évente kb. 15.000 km-t tesznek meg, 150 euróval növeli az üzemanyagszámlát.

A következő hat aranyszabály betartásával jelentős mennyiségű üzemanyag takarítható meg:

  • A motort csak azután indítsa be, hogy bekötötte magát, beállította az ülést és a külső tükröt és a CD lejátszóba betette a kedvenc CD lemezét. Ne melegítse a motort. Gondoljon arra, hogy a klímaberendezés is energiát igényel.
  • Az üzemanyag megtakarítás legegyszerűbb módját a következő magasabb fokozatba való gyors felkapcsolás jelenti. 50 km/h sebességnél egy középkategóriás autó motorja a második fokozatban kétszer annyi üzemanyagot igényel, mint a negyedik fokozatban, és háromszor annyit, mint az ötödik fokozatban. A korszerű motorok nagyon alacsony fordulatszámon, percenként akár 1.500 fordulat alatt is üzemeltethetők.
  • A lehető legmagasabb fokozatban és kiegyensúlyozott vezetési stílusban való vezetés jelentősen csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. A hirtelen gyorsítások és a gyakori fékezések jelentősen növelhetik a fogyasztást.
  • Az egész évre a tetőre szerelt tetőcsomagtartó már kevesebb kilométer megtétele mellett is akár 100 euróval növelheti éves szinten az üzemanyagköltségeket. A kerékpártartó vagy a tetőbox 40%-kal növelheti a fogyasztást.
  • Az autó rendszeres karbantartása is hozzájárulhat a hatékony üzemanyag-fogyasztáshoz.
  • A gumiabroncsok levegőnyomását pontosan be kell állítani. A túl alacsony nyomás növeli a gördülési ellenállást, ezáltal az üzemanyag-fogyasztást, és az abroncsok rendellenes kopását idézheti elő. Tipp: az üzemeltetési útmutatóban megadott értéknél 0,2 bar-ral nagyobb gumiabroncs nyomás anélkül csökkenti a gördülési ellenállást, hogy rontaná az abroncsok futásteljesítményét vagy az autó menetteljesítményét.

Szüksége van szervizidőpontra, kérdése van?

Töltse ki az alábbi regisztrációs adatlapot és márkakereskedőnk hamarosan felkeresi Önt.

Itt megtalálhatja az Önhöz közeli Volkswagen Haszonjárművek márkaszervizeket.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata