Menü
Zárja be a menüt

2024.4.24 A 4MOTION összkerékhajtással ellátott új ID. Buzz GTX világpremierje

A Volkswagen bemutatja az új ID. Buzz GTX modellt: A nagy teljesítményű hajtáslánccal ellátott elektromos Bulli kétféle tengelytávval, kétféle akkumulátormérettel és öt-, hat- vagy hétüléses változatban is rendelkezésre áll majd a jövőben. Továbbá alapfelszerelésként 4MOTION összkerékhajtást kínál majd a minden menethelyzetben optimális vontatási képesség és vonóerő-átadás érdekében. Ezenkívül mindkét GTX modell egyedi dizájnt kap. Az ID. Buzz GTX előértékesítése idén nyáron kezdődik. A Volkswagen idén ismét bővíti a sportos GTX modelljeinek kínálatát az ID.3, ID.4, ID.5 és ID. 7 Tourer mellett.

Az új ID. Buzz GTX – minden idők legerősebb Bulli modellje.

 

 Elektromos összkerékhajtás: Az új ID. Buzz GTX két villanymotorral rendelkezik - a kettő együtt eredményezi az összkerékhajtást. A GTX modellek legnagyobb sebességét elektronikusan 160 km/h-ra korlátozzák. A villanymotorokat kétféle méretű akkumulátorok látják el energiával, amelyek 26 perc alatt tölthetők fel 10-ről 80 százalékosra egyenáramú gyorstöltő állomásokon legfeljebb 185 kW vagy 200 kW maximális töltőteljesítmény mellett.

 

GTX vontatási kapacitás: A nagy teljesítménynek és a 4MOTION hajtásrendszernek köszönhetően az ID. Buzz GTX nagyobb megengedett vontatmánytömeget kínál: a normál tengelytávú változat könnyedén vontathat akár 1800 kg-ot is (fékezett utánfutó, 8 százalékos emelkedő), míg a hosszú tengelytávú ID. Buzz GTX legnagyobb vontatási kapacitása 1600 kg. Ezáltal 800 kg-mal, illetve 600 kg-mal nőtt a legnagyobb megengedett vontatmánytömeg. A 4MOTION rendszer kiváló vonóerő-átadási képessége különösen előnyös, amikor nedves vagy laza talajon kell utánfutót vontatni. Az új ID. Buzz GTX ezért ideális vontatójármű - például csónak- vagy motorszállító utánfutókhoz, amelyeket gyakran mozgatnak csúszós útfelületen.

 

GTX külső megjelenés: Az ID. Buzz GTX modellt egyedi orrkialakítás jellemzi. A fekete, méhsejt mintázatú levegőbeömlő ráccsal ellátott, GTX stílusú lökhárító és az új oldalsó légterelő elemek szintén hozzájárulnak a dinamikus és jellegzetes megjelenéshez. Az új nappali menetfényeket a lökhárítóba építették. Minden fekete karosszériaelem, mint például az új levegőbeömlő rács, a légterelők, a GTX felirat és a külső tükörházak, magasfényű fekete kivitelűek. Emellett a Solna 20 colos könnyűfém keréktárcsák is az ID. Buzz GTX modell alapfelszerelései. A GTX kínálatát két új feláras 21 colos könnyűfém keréktárcsa egészíti ki5. Minden esetben alapfelszerelés az IQ.LIGHT LED-Matrix fényszóró. Az új cseresznye piros fényezés kizárólag az ID. Buzz GTX modell kínálatában szerepel. Ez a szín önálló fényezésként és opcionálisan a Mono Silver ezüstmetál színnel együtt kétszínű fényezésként is rendelhető5 (Bicolor)

 

GTX belsőtér: A Volkswagen a belsőtér felszereltségét is egyedivé tette. A sötét árnyalatok a legerősebb ID. Buzz sportos karakterét hangsúlyozzák. Például a típus kínálatában egyedül a két ID. Buzz GTX változat kap fekete tetőkárpitot. Az ülések szintén a jellegzetes GTX dizájnt képviselik. Az első sorban elektromosan állítható, memóriafunkciós komfortülések találhatók. Az üléskárpitok fekete ArtVelours Eco mikropolár anyagból, új gyémánt rácsos mintázattal, piros kontrasztvarrással és piros szegéllyel készülnek. A multifunkciós kormánykerék jellegzetessége a piros keresztöltés, amelyet a középső küllőn piros betétek és egy krómozott GTX felirat varázsol még kifinomultabbá.

 

GTX utastér: A normál tengelytávú ID. Buzz GTX ötüléses kivitelében 40:60 arányban osztható a háromszemélyes üléspad a második sorban (2/3), míg a hatüléses változatában a második és a harmadik sorban is két-két különálló ülés található (2/2/2). A hosszú tengelytávú ID. Buzz GTX szintén készül ötülésesként háromszemélyes üléspaddal (2/3) és hatülésesként5 (2/2/2). Ám ez a változat hétülésesként is elérhető lesz egy háromszemélyes üléspaddal a második sorban és két különálló üléssel a harmadik sorban (2/3/2). Modelltől függően a második sor ülései hosszirányban 150 milliméteres (normál tengelytáv) vagy 200 milliméteres tartományban (hosszú tengelytáv) állíthatók.

 

GTX csomagtér: Az ID. Buzz GTX (normál tengelytáv) csomagterének térfogata ötülésesként 1121 liter (a hátsó üléstámlák felső pereméig rakodva) és 2123 liter (hátsó üléspad ledöntve, az első üléstámlák felső pereméig rakodva) között változik. A nyújtott ID. Buzz GTX még tágasabb: a második üléssor háttámláinak felső pereméig rakodva 1340 literes befogadóképességet kínál. Ha a hosszú ID. Buzz GTX modellt az első üléssorig rakodják, akkor a csomagtér térfogata 2469 literre nő. Ha heten utaznak a járműben, még akkor is 306 liternyi poggyásztér áll rendelkezésre a harmadik üléssor mögött a hosszú GTX esetében. Üléselrendezéstől függően mindkét ID. Buzz GTX modell felszerelhető hosszú vagy rövid Multiflexboardl (két összehajtható rekeszt is tartalmaz). A Multiflex board egy második rakszintet, a hátsó ülések ledöntésével pedig sík rakodófelületet hoz létre.

 

Új hardver és szoftver, plusz ChatGPT: A GTX modellekkel együtt egy jelentős hardveres és szoftveres frissítés is megjelenik a típus kínálatában. Újdonság a Head-up display, vagyis szélvédőre vetített kijelzés (extrafelszerelés), valamint az új generációs információs és szórakoztatórendszer (alapfelszerelés) új gyorsabb menürendszerrel és grafikával. A rendszer érintőképernyője 12,0 col helyett mostantól 12,9 col méretű (33 cm képátló 30 cm helyett). Szintén újdonság a megvilágított érintősáv a hőmérséklet- és a hangerőszabályzáshoz. Az új IDA hangvezérlés természetes hangutasításokkal működtethető. (jelenleg magyarul még nem tud a rendszer) Ez nemcsak számos járműfunkció vezérlését teszi lehetővé, hanem általános ismeretekkel kapcsolatos kérdésekre is választ ad az olyan adatbázisokhoz való hozzáféréssel az online kapcsolat segítségével, mint a Wikipedia. Az innovatív IDA hangvezérlés további jellemzője a ChatGPT integrálása (MI/mesterséges intelligencia). (későbbi időponttól elérhető) További újdonság a Wellness alkalmazás, amely előre beállított programok használatával állít be számos járműfunkciót vezetés vagy töltés közben a közérzet javítására. (zene, fények stb.) Szintén új a kiszálláskor figyelmeztető rendszer, amely az ajtó kinyitásakor figyelmeztet a hátulról közeledő gépjárművekre, illetve kerékpárosokra.

 

Új idők Samba Bus modellje: Mostantól a hosszú tengelytávú ID. Buzz extrafelszerelésként elektro kromatikus panorámatetővel is elérhető lesz. A többrétegű "okosüveg" beépített folyadékkristályos fóliával készül, így elektronikusan kapcsolható, hogy átlátszó vagy csak áttetsző legyen. A Volkswagen járművekben valaha használt legnagyobb panorámatető a legendás Samba Bus emlékeit éleszti fel és a veterán jármű jellegzetes tetőablakait a jelenbe ülteti át.

 

GTX koncepció: A teljesen elektromos ID. sorozat legsportosabb modelljei 2021 óta a GTX emblémát viselik - a VW GTI, GTD vagy GTE jelöléssel ellátott dinamikus modelljei alapján. Az új ID. Buzz GTX modellel együtt hamarosan már összesen öt ID. modellt tartalmaz a GTX-kínálat.

 

További tájékoztatás és képanyagok a következő weboldalon találhatók: www.vwn-presse.de

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata