Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Crafter Alváz

Tökéletes alap egyedi felépítményekhez. Az egyediség ott kezdődik, ahol a hétköznapiság véget ér. Ha saját ötleteit szeretné megvalósítani, teherbíró alapra lesz szüksége. A Crafter alvázas kivitele a megfelelő választás, ha személyre szabott szállítási megoldást keres.

Mindent szállít. Leginkább értéket. A platós kivitelű Crafternek egy 24 ország szakértőiből álló zsűri ítélte oda az „International Van of the Year 2017” díjat (Forrás: „Fleet Van & Utility“, www.van-of-the-year.com). A kitüntetés során a zsűri tagjai mindenekelőtt a vevőorientált formatervezést, a jármű kényelmét, valamint az innovatív vezetéssegítő és biztonsági rendszereket dicsérték.

Galéria

Ismerje meg a Crafter legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Ismerje meg a Crafter legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Olyan sokrétű, mint az Ön tervei. Teljesen mindegy, mire szeretné használni a Crafter alváz kivitelét – az olyan sokszínű megoldásokat biztosít, mint a feladatok, melyekkel meg szeretne birkózni. Akár billenőplatós kivitel, hűtőkocsi vagy autómentő tréler – a Crafter az Ön igényeinek megfelelően segíti a munkája során.

A változatok sokszínűsége
Átalakítási megoldások
Tulajdonságok
Világítás

Az egyedi felépítményekért.

Alacsony össztömege miatt a Crafter tökéletes alapot biztosít nehéz felépítményekhez. Három különböző járműhosszúság közül választhat, melyek szimpla vagy dupla fülkével kombinálhatók. Az ergonomikus kialakítású vezetőfülkében változattól függően három vagy akár hét kolléga is elfér. Az átgondolt tároló koncepció és a nagyszerű tárolási lehetőségek kényelmes munkahellyé varázsolják a fülkét azok számára, akik sokat vannak úton.

A legkülönbözőbb szakterületekhez fejlesztve. A munkájához igazítva.

Mindegyik iparág különféle igényeket támaszt a haszongépjárművekkel szemben. Mi a gyakorlatban is felkészültünk erre. Eredeti gyári átalakítási megoldásokkal, melyek mindegyike eltér a hétköznapi változatoktól. Szükség esetén professzionális felépítménygyártókkal dolgozunk együtt, akik a Crafter alvázas változatból egyedi igényekre szabott haszongépjárművet csinálnak

Átgondolt részletek.

Ha olyan felépítményt választ, melynél nagy teljesítményre vagy hűtési megoldásra van szükség, akkor gyári Crafter alvázas kivitel felszerelhető kiegészítő áramfejlesztőkkel vagy klímakompresszorokkal. Ha felépítményeit kényelmesen az okostelefonjával szeretne vezérelni, akkor haszonjárművét ügyfélközpontú funkcióvezérlő-egységgel szereljük fel.

Szinte mindent a megfelelő megvilágításba helyez.

A nappali menetfény, tompított és távolsági fény funkcióval rendelkező opcionális LED-es fényszórók optimálisan megvilágítják az úttestet. A még jobb látási viszonyok megteremtését szolgálja a menetfénykapcsolással, távfény-szabályzással és esőérzékelővel ellátott "Látni & látszani" csomag. A kiegészítő menetfény megvilágítja a jármű környezetét.

Három meghajtás. Két váltó. Tökéletes kombinálhatóság. A Crafter versenytársai között az egyetlen, amely hat különböző sebességváltó/meghajtás variációval rendelhető: Az első-, hátsó- és a 4MOTION összkerékhajtást szabadon kombinálhatjuk a 8 fokozatú automata³ vagy a 6 fokozatú kézi sebességváltóval.

8 fokozatú, automata sebességváltó

Automatikusan a megfelelő fokozatba.

A Crafter kategóriájának egyetlen 8 fokozatú, automata sebességváltóval rendelkező járműve, mely háromféle hajtásmóddal kombinálható.³ Mivel nem kell váltani, ezért főként a városon belüli araszoló forgalomban lehet egyszerre kényelmesen és fogyasztás szempontjából hatékonyan vezetni.

3. Ez az opció későbbi időpontban rendelhető a 4MOTION összkerékhajtással együtt.

Meghajtási módok

Rendkívül erős meghajtás.

Mindegy, hogy a nagyobb rakodási kapacitáshoz ideális elsőkerék-meghajtásról, a nehezebb áruk szállításához optimalizált hátsókerék-meghajtásról, vagy a járhatatlan terepen történő jobb haladáshoz való összkerékhajtásról van-e szó - a Crafternek szinte minden kihívásra megvan a megfelelő meghajtása.

A kényelem nálunk ott kezdődik, ahol az átlagos haszonjárműben véget ér. Az opcionális hidraulikus csillapítású „ergoActive” ülés⁴, a jól átgondolt tárolási lehetőségek és a számos további extra a legkényelmesebb munkahellyé teszik a Crafter nagyméretű vezetőfülkéjét azok számára, akik sokat vannak úton.

Tárolók és csatlakozók
ergoActive hidraulikus csillapítású ülés⁵
Trendline csomag⁵
Klímaberendezés és fűtőrendszerek
Infotainment

Egyedülálló rendszerezés.

Az igazi nagyság nem csak az átgondolt részletekben jelenik meg. A Crafterben az iratrendezőtől kezdve a kávéspoháron keresztül a colstokig mindennek meg van a helye, amit az ember a hétköznapi munka során használ. A vezetőülésnél lévő 230 V-os dugaszolóaljzaton keresztül a megbeszélések között feltölthető a laptop és a szerszámok akkumulátora is.

Optimálisan kíméli a hátat.

A Crafternek egyetlen feladat sem kihívás. Ahogy a sofőrjeinek sem. Megkönnyíti a munkát azok számára, akik nap mint nap keményen mindent beleadnak. Az opcionális hidraulikus csillapítású ergoActive ülés csillapítja az úttest okozta rázkódásokat, 20 állású ülésével gondoskodik az egyéni üléskomfortról, és kérésre akár fűtéssel és masszázsfunkcióval is kapható.

⁵Felár ellenében rendelhető extra felszereltség.

Abszolút divatos.

A Crafter ahelyett, hogy követné a trendeket, újakat teremt. Így például az opcionális Trendline csomaggal. Ez a csomag a vezetőfülkében a következőket foglalja magában: két, olvasólámpával felszerelt rekesz a tetőgalériában, egy "Memphis" kárpittal borított komfortülés a sofőr számára, egy zárható kesztyűtartó, két 12 V-os kiegészítő dugaszolóaljzat, egy fellépő világítás, még nagyobb belső hangcsillapítás, valamint különböző króm alkatrészek. A csomag külső alkotóelemei: Ködfényszóró beépített kanyarfény funkcióval, a keréktárcsa közepét védő borítás króm "VW" emblémával, valamint jellegzetes krómcsíkok az első lökhárító védőrácsán.

⁵Felár ellenében rendelhető extra felszereltség.

Gondoskodik a munkahelyi klímáról.

A könnyen szabályozható klímaberendezésnek köszönhetően a Crafterben csak egy gombnyomás választja el az egyénileg beállított, ideális hőmérséklettől. Kérésre akár a kesztyűtartót is hűti, hogy a forró napokon is mindig kéznél legyen egy jó lehűtött üdítő. A hideg évszakokban az opcionális, programozható állófűtés gondoskodik a meleg belső térről és a jégmentes ablaküvegekről.

Kiváló csatlakoztatás.

Az opcionális "Discover Media" navigációs rendszerrel4 a Crafterben kerülő utak nélkül éri el céljait, és az odavezető úton kedvenc zenéjét hallgathatja tökéletes hangminőségben. A kérésre rendelhető multifunkciós kormánykerék4 segítségével nemcsak, hogy a célba kormányozhatja a járművet, hanem a navigációs eszközt és a rádiót is irányíthatja.

Katalógusok & további lehetőségek