Másodlagos ütközésvédelem

Az alapfelszereltség részét képező másodlagos ütközésvédelem ütközés esetén fékezni kezd a további ütközések elkerülése érdekében¹. A másodlagos ütközésvédelem akkor aktiválódik, ha két, egymástól független szenzor balesetet érzékel. Ekkor rövid késleltetés után a jármű fokozatosan 10 km/h sebességre lassul, hogy a vezető ezalatt vissza tudja nyerni az uralmát a jármű fölött.

¹ A rendszer kínálta lehetőségeken belül.

Fékasszisztens

Az alapfelszereltség részét képező fékasszisztens érzékeli a fékpedál működtetésének sebességét. Így reflexszerű vagy vészfékezés esetén gyorsabban létrejön a teljes féknyomás.

Hegymenet asszisztens

Az alapfelszereltség részét képező hegymenetasszisztens emelkedőn megakadályozza a jármű visszagurulását, induláskor pedig egyszerűbbé teszi a jármű kezelését.

Gumiabroncsnyomás-ellenőrző lámpa

Az opcionális gumiabroncsnyomás-ellenőrző lámpa figyelmezteti a vezetőt az abroncsnyomás mielőbbi ellenőrzésére, ha bármelyik gumiabroncs nyomása eltér a többiétől¹.

Felár ellenében rendelhető extra felszereltség.
¹ A rendszer kínálta lehetőségeken belül.

További biztonsági felszereltségek

Elektronikus menetstabilizáló program¹
A program az egyes kerekek célzott lefékezésével megakadályozza az alul- vagy túlkormányzást.

Blokkolásgátló rendszer (ABS)
Megakadályozza a kerekek blokkolását, így a jármű kormányozható marad.

Kipörgésgátló (ASR)
Megakadályozza a kerekek kipörgését.

Elektronikus differenciálzár (EDS)
Kipörgés nélkül osztja el a hajtóerőt a kerekek közt.

Légzsákok
A lehető legkiválóbb védelmet nyújtják frontális és oldalütközés esetén. A kísérőoldali légzsák a jármű kulcsával kikapcsolható.

Biztonsági öv bekapcsolására figyelmeztető funkció
A motor indításakor ez a funkció vizuális módon, elinduláskor pedig hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt a biztonsági öv bekapcsolására.

¹ A rendszer kínálta lehetőségeken belül.

Bezárás
Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés