Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Mobilitásgarancia

Szolgáltatások leírása

 

Értékhatárok
A feltüntetett értékhatárok magyar forintban érvényesek és nem tartalmazzák az általános forgalmi adót. Az igénybe vett szolgáltatás költségének fentiekben felsorolt értékhatárt meghaladó része a kedvezményezettet terheli.

Helyszíni segítségnyújtás
A menetkészség helyszíni térítésmentes helyre állítása, amennyiben jogi korlátozás nem áll fenn, és műszakilag lehetséges. A Kedvezményezettet terheli az átvett üzemanyag ára, valamint a jótállás körébe nem tartozó meghibásodás esetén, vagy nem garanciális meghibásodásnál az alkatrész ára.

Szállítás
Ha a jogosultsága fenn áll: beszállítás autómentővel vagy vontatás a következő márkaszervizig, akár nehezített mentéssel is. Nehezített mentés esetén maximum 192 000Ft értékig.

További szolgáltatások
Ha a Jármű nem tehető megfelelően üzemképessé a meghibásodás napján, akkor a kedvezményezett a *­gal jelölt szolgáltatásokat - a Mobilitásgarancia Segélyhívó Központtal előre egyeztetve, összességében legfeljebb 106 500Ft­ig ­, Multivan modellek esetén 145 000Ft értékig veheti igénybe. Lemerült akkumulátor meghibásodásra kizárólag helyszíni segítségnyújtás, vagy beszállítás szolgáltatás biztosítható Mobilitás Garancia keretén belül, További szolgáltatások (pl. csereautó) nem. Nem mindig a csereautó a legjobb megoldás: A csereautó helyett, választhatnak más értékarányos alternatívát, mint busz, vonat, taxi vagy hozom, viszem szolgáltatás, ami a garantált mobilitást fenntarthatja. Ha a szolgáltatás költsége kisebb, mint a kölcsöngépkocsié, csak akkor kerülhet térítésre az összeg. A csereautó igénybevételével azonos időben, ­esetnél nem adható a jogosultnak a *­al jelzett szolgáltatások.

Csereautó*

  • A platós, busz, hűtő felépítményes, vámzáras és egyéb speciális kivitelű járműveknél a kedvezményezettek "normál dobozos" csereautóra, illetve annak megfelelő térítésre jogosultak.
  • A javítás időtartamára, de legfeljebb 5 munkanapra (továbbá a csatlakozó hétvégi­ vagy ünnepnapokra) csereautó km korlátozás nélkül, lehetőség szerint a Járművel megegyező kategóriában.
  • A csereautó­szolgáltatást a bejelentéstől számított 72 órán belül meg kell kezdeni, különben az ügyfél elveszíti azt a jogosultságát, hogy élhessen ezzel a szolgáltatással. A szolgáltató nem kötelezhető azonos márkájú, kategóriájú gépjármű biztosítására. A szolgáltatásnál emellett elsődleges szempont a jogosult mobilitásának biztosítása. Amint a meghibásodott gépjármű kijavítását a márkaszervizben befejezték, a jogosult nem tarthat igényt továbbra is a Mobilitás garanciában kiadott bérautó használatára. Tovább használat esetén a költségek az ügyfelet terhelik. Felhívjuk figyelmüket, hogy a csereautó szolgáltatásunkra, a bérautó kiadás általános feltételei vonatkoznak. Ezek a feltételek pedig a bérautót biztosító cégek különbözősége és a területenként változó lehetőségek miatt, eltérhetnek egymástól. Ilyenek lehetnek például, de nem kizárólag: Casco biztosítási önrész különbségei vagy a kaució szükségessége, amely ha szükséges, általában 30 000 Ft­os nagyságrendet jelent.

Szállás*
A javítás időtartamára, de legfeljebb 3 éjszakára a vezető és utasa részére reggelivel. Csereautó­szolgáltatás ezzel a szolgáltatással nem kombinálható.

Utazás*
Továbbutazás vagy hazautazás a Járműért repülővel vagy vonattal. A csereautó szolgáltatás ezzel a szolgáltatással nem kombinálható.

Taxi vagy busz*
Egyedi kiegészítő értékhatár: 20 000 Ft. Taxi vagy busz esetén a két határérték közül mindig az adott esetben előforduló alacsonyabb értéket kell figyelembe venni. Csereautó­szolgáltatás ezzel a szolgáltatással nem kombinálható.

A Jármű visszavezetése*
A kijavított gépjármű sofőrrel történő visszajuttatása, vagy a visszavezetés költségeinek térítése. Csereautószolgáltatás ezzel a szolgáltatással nem kombinálható.

A Jármű visszaszállítása külföldről
Ha hiba felvételezés után a várható javítási időszükséglet több mint 3 munkanap, akkor 20% ügyfél­önrészszel, maximum 300 000 Ft értékben.

Alkatrész-utánküldés
Hiányzó és a Mobilitásgarancia Segélyhívó Központ által átvett alkatrész kiszállítása a külföldi márka szervizbe, beleértve a belföldi elvámoltatási és a postaköltségeket is, maximum 106 500 Ft értékig. Kizárólag műszaki hiba esetén vehető igénybe szolgáltatás olyan alkatrészre, ami a jármű üzemképességéhez nélkülözhetetlen. Az alkatrész árát az ügyfélnek kell kifizetnie (kivéve a garanciális javítást).

Egyéb költségek
Az esettel közvetlen összefüggésben álló egyéb költségek megfizetése számla ellenében, maximum 6 600 Ft értékben.

* A korlátozásokat és kizárásokat lásd a 10. oldalon. Jelen füzet Mobilitásgarancia ingyenes szolgáltatásai kizárólag a jogosult (ak) mobilitását biztosítják, a meghibásodott gépjármű kijavításának költségeire és a javítással kapcsolatos teendők elvégzésére nem vonatkozik. Mobilitásgarancia ≠ Gépjármű garancia.
A Mobilitásgrancia alapszolgáltatások leírását lásd 9. oldalon.