Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Kipufogódob

Volkswagen Eredeti Kipufogódobok

Minden kipufogó berendezést optimálisan illesztenek az adott motorhoz. Ez nagy teljesítményt eredményez alacsony zajkibocsátás mellett.
A kipufogó berendezés minősége döntőfontosságú az élettartam szempontjából. Ha a nagy értékű terméket választja, megtakarítja
a gyakori cserét.

A kipufogó magas hőmérsékletnek van kitéve és emellett igen nagy mechanikai terhelésnek is ellen kell állnia. Gondoljon azokra a lengésekre, melyek a motorból indulnak ki, a kőfelverődésekre, a rossz utakra és a téli útsózásra. Egyébként a tüzelőanyagok égésfolyamata során hasonló savas kondenzátum csapódik le a kipufogóban.

A Volkswagen Haszonjárművek olyan kipufogó berendezéseket fejlesztett ki, melyek az alapanyaguk miatt nagymértékben korrózióállóak.
Az optimális konstrukció a kondenzátum gyors távozását ill. száradását eredményezi.

Volkswagen Economy Kipufogódob ismertető