Zárja be a menüt

Amennyiben a gyártó által előírt ellenőrző szervizt külföldi márkaszervizben végezték el, és az ott megkötött Mobilitásgarancia még él, a kedvezményezett műszaki meghibásodás esetén és csak a Mobilitásgarancia alapszolgáltatásaira jogosult. A jogosultság megléte esetén kiegészítőileg igénybe vehető a helyszíni segítségnyújtás, vagy a beszállítás alapszolgáltatás az alábbi nem műszaki meghibásodás eseteknél is: lemerült akkumulátor, gumiabroncs­defekt, rágcsálókár. A 10. oldalon felsorolt kizáró okokon kívül az alábbi kizárások érvényesek kiegészítőileg: Nem adható alapszolgáltatás, ha

 • A keletkezett hiba külső behatás, kopás, túlterhelés, önhiba, szakszerűtlen kezelés (pl. kezelési útmutatóban leírtak figyelmen kívül hagyása), természetes kopás következménye.
 • A hiba nem gyári alkatrész meghibásodásból keletkezett.
 • A meghibásodott jármű nem beszállítással kerül a javítást végreható szervizbe.
 • A meghibásodás kijavítását akció keretén belül kell végrehajtani.
 • Csereautó szolgáltatás nem vehető igénybe, ha azt hiányzó alkatrész miatt kell biztosítani.
 • Csereautó szolgáltatás nem adható, ha előre láthatóan a szerviz 3 órás várakozási időn belül vissza tudja adni a kijavított gépkocsit.
 • Egy esethez tartozóan vagy helyszíni segítségnyújtás, vagy beszállítás szolgáltatás adható.

Műszaki meghibásodás
Akkor beszélünk műszaki meghibásodásról, ha hirtelen, előre nem látott hiba keletkezik, ami miatt a gépkocsit szállítani kell, vagy a gyártó a továbbhaladást műszaki okokra hivatkozva megtiltja. Akkor tiltja meg a gyártó a továbbhaladást, ha a műszeregységen egy piros ellenőrzőlámpa felvillan a következő területeken fellépő hibákból adódóan:

 • fékberendezés, rögzítő fék
 • motor hűtőrendszer
 • olajnyomáskör
 • kormányzás
 • gyújtáskapcsoló

A műszerfali ellenőrzőlámpák továbbhaladást tiltó piros jelzésének magyarázatát lásd a fedélzeti irodalomban, a "Kezelési tudnivalók, figyelmeztető és ellenőrző lámpák" fejezetben. Az olyan műveletek azonban, mint a karbantartás - akár időszakosan, akár másként -, a Jármű vizsgálata vagy az előre tervezett szervizlátogatás nem tekintendő üzemzavarnak, továbbá a karbantartáshoz, javításhoz szükséges pótalkatrészének hiánya sem.

 

A Mobilitásgarancia-alapszolgáltatások leírása

Értékhatárok
A feltüntetett értékhatárok magyar forintban érvényesek, és nem tartalmazzák az általános forgalmi adót. Az igénybe vett szolgáltatás költségének fentiekben felsorolt értékhatárt meghaladó része a kedvezményezettet terheli.

Helyszíni segítségnyújtás
A menetkészség helyszíni térítésmentes helyreállítása, amennyiben jogi korlátozás nem áll fenn, és műszakilag lehetséges. A Kedvezményezettet terheli nem garanciális meghibásodás esetén az alkatrész ára.

Szállítás
Ha a jogosultsága fenn áll, beszállítás autómentővel, vagy vontatás a következő márkaszervizig.

További szolgáltatások
Ha a Jármű nem tehető megfelelően üzemképessé a meghibásodás napján, akkor a kedvezményezett a *­gal jelölt szolgál tatásokat - a Mobilitásgarancia Segélyhívó Központtal előre egyeztetve, összességében legfeljebb 106 500Ft­ig ­, Multivan modellek esetén 145 000Ft értékig veheti igénybe. Nem mindig a csereautó a legjobb megoldás: A csereautó helyett, választhatnak más értékarányos alternatívát, mint busz, vonat, taxi, ami a garantált mobilitást fenntarthatja. Ha a szolgáltatás költsége kisebb, mint a kölcsön gépkocsié, csak akkor kerülhet térítésre az összeg. A csereautó igénybevételével azonos időben, ­esetnél nem adható a jogosultnak a *­al jelzett szolgáltatások.

Csereautó*
Javítás időtartamára max. 3 napra, km korlátozás nélkül A meghibásodott haszonjármű helyett elsődlegesen haszonjárművet kell biztosítani.

Szállás*
Javítás időtartamára, max. 1 éjszakára a vezető és utasai részére reggelivel. Csereautó­ szolgáltatás ezzel a szolgáltatással nem kombinálható.

A Jármű visszavezetése*
A kijavított gépkocsi (elakadt jármű) visszavezetése, ha az ügyfél lakóhelye több mint 100 km-re van a javítást végző márkaszerviztől (2 éven belüli gk. max.1000 EUR). (Csereautó-szolgáltatás ezzel a szolgáltatással nem kombinálható.).

Taxi vagy busz*
Ha kedvezőbb, mint a csereautó. Egyedi kiegészítő értékhatár: 20 000 Ft. Csereautó­szolgáltatás ezzel a szolgáltatással nem kombinálható.

*További információk: 10. oldal "Korlátozások és Kizárások"

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata