TDI motorok

Mindegyik aggregátot különösen kedvező üzemanyag-fogyasztás jellemzi, mégpedig az élvezetes vezetés kárára kötött kompromisszumok nélkül. Az átlagfogyasztás 100 kilométerenként akár mindössze 6,0 liter, kilométerenként átlagosan 155 gramm szén-dioxid kibocsátása mellett. Az új TDI motorok természetesen megfelelnek az Euro 6 kipufogógáz-szabvány előírásainak. Különösen erős, egyben üzemanyag-takarékos konstrukció a 2,0 literes, 150 kW/204 LE teljesítményű TDI erőforrás, a továbbiak egy későbbi időpontban érkeznek.

A legújabb motorgeneráció minden tagjára különösen alacsony üzemanyag-fogyasztás jellemző - anélkül, hogy ez a vezetési élményt csökkentené. A kedvező 5,7 l/100 km-es, átlagfogyasztás 149 g/km-es, átlagos CO2-kibocsátással párosul. Az új TDI-motorok természetesen megfelelnek az Euro 6 szabványnak. Különösen nagy teljesítményű és egyben alacsony fogyasztású a 150 kW-os, 2,0 l-es TDI-motor. További motorok bevezetésére későbbi időpontban kerül sor.

Ezúton tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a T6 személyautó modellek CO2 kibocsátási és üzemanyag fogyasztási értékei felülvizsgálat alatt állnak és eltérhetnek a korábbiakban közzétett ill. jelenleg a honlapon szereplő értékektől. Köszönjük megértésüket.

BueMotion Technológia

A BlueMotion technológia jelentősen hozzájárul az új Multivan alacsony fogyasztási és kibocsátási értékeihez, hogy ezáltal új mércét állíthasson fel a fenntartható mobilitás terén. Az Euro 6 szabványnak megfelelő új generációs TDI motorokhoz szériafelszereltségként jár a BlueMotion technológia. A felszereltség részei: fékenergia-visszanyerő funkció, optimalizált gördülési ellenállású gumiabroncsok és start-stop rendszer.

Start-stop rendszer: Üres fokozatban és felengedett tengelykapcsoló-pedál mellett automatikusan kikapcsolja a motort, például piros lámpánál. Indításhoz elég lenyomni a tengelykapcsoló-pedált, és a motor újra indul.
Fékenergia-visszanyerés: A fékezéskor és a motorféküzemben történő akkumulátor-újratöltés tehermentesíti a motort, így csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.
Optimalizált gördülési ellenállású gumiabroncsok: Az új Multivan optimalizált gördülési ellenállású gumiabroncsokkal van kapcsolatban az útfelülettel. A csekély gördülési ellenállás révén tovább csökken az üzemanyag-fogyasztása, és így a CO2-kibocsátása is.

Ezúton tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a T6 személyautó modellek CO2 kibocsátási és üzemanyag fogyasztási értékei felülvizsgálat alatt állnak és eltérhetnek a korábbiakban közzétett ill. jelenleg a honlapon szereplő értékektől. Köszönjük megértésüket.

Bezárás
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés