Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Jó ereményeket ért el a Volkswagen Haszonjárművek márka az első 3 hónapban

06.05.2019

Jól alakultak a Volkswagen-csoport eredményei a folyó pénzügyi év első 3 hónapjában, melyen belül a Volkswagen Haszonjárművek márka is jól kezdte az idei évet. A márka értékesítésből származó árbevétele 3,3 milliárd euró (2,9 milliárd) volt, ami 11,8 százalékkal múlta felül 2018 első negyedévét. Elsősorban a nagyobb mennyiségek, valamint a modellek közötti jobb eloszlás és a kedvező árfolyam hatások vezettek ahhoz, hogy a működési eredmény 29,9 százalékkal, 291 millió euróra nőtt.

A Volkswagen-csoport kiszállításai az ügyfeleinek várhatóan a 2019-es évben a továbbra is kihívásokat jelentő piaci körülmények között enyhén felülmúlják a tavalyi eredményeket, így a haszonjármű-üzletág esetében 6,0-7,0 százalékos árbevétel-arányos nyereséggel számol a Volkswagen-csoport. A piaci eredmények elérésével szemben kihívásokat támaszt annak a gazdasági környezet, az egyre növekvő intenzitású verseny, az erősen ingadozó árfolyamok, valamint a szigorított WLTP-követelmények.