Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Élen jár – A Volkswagen Amarok nyerte el a 2018-as „Nemzetközi Év Pickup Díjat”

01.12.2017

A Volkswagen Haszonjárművek Amarok családja nyerte a 2018-as "Nemzetközi Év Pickup Díjat" ("International Pick-up Award 2018"; IPUA 2018). Akárcsak elődje 2010-ben, a nyomatékgazdag V6-os motorokkal szerelt Amarok szintén sikerrel győzte meg a haszonjárműves újságírókból álló zsűrit.

"Nagy örömmel tölt el minket az IPUA 2018 elismerése és ugyancsak nagy megtiszteltetés a nemzetközi szakértőkből álló zsűri döntése. Új Amarokkal ismét igyekeztünk figyelembe venni ügyfeleink kívánságait, még nagyobb teljesítményt és forgatónyomatékot, illetve még kedvezőbb terep képességeket kínálva számukra. E modell több, mint csupán luxus és lifestyle" - emelte ki a 2018-as "Nemzetközi Év Pickup Díj" lyoni átadóján Dr. Eckhard Scholz, a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának elnöke. "Ígérem, hogy továbbra is a lehető legjobb megoldásokat kínáljuk ügyfeleinknek, hogy megkönnyítsük napi munkájukat és életüket" - folytatta Dr. Scholz.

A zsűri szerint az Amarok hű megtestesítője a pickupok piaci szegmense "work hard, play hard" mottójának, s "kiváló képességű igáslóként" jellemezte. Letisztult formavilágát, illetve kiemelkedő minőségérzetét és kidolgozását szintén döntése kulcsfontosságú tényezőiként emelte ki a testület. Az akár öt személy számára is elegendő helyet kínáló dupla fülke - amely méreteivel ugyancsak mércéül szolgálhat e piaci szegmensben - modern formavilágával is meggyőzőnek bizonyult. A vezető és az első utas egyaránt a német Egészséges Hátért Egyesület (AGR) logójával ellátott ergoComfort ülését szintén kedvezően értékelte a zsűri, amely a nyolcfokozatú automata sebességváltót és a V6-os motorok e piaci szegmensben figyelemreméltó kínálatát is kiemelte.

A zsűri tagjait különösen is meggyőzték az új V6-os Amarok utcai és terepes képességei "E motor kifinomultsága és rugalmassága új mércéül szolgálhat a piaci szegmensben." Amint döntésük indoklásában szerepelt: "A teljesítmény aligha jelenthet problémát a V6-os Volkswagen Amarok számára. Háromliteres TDI motorjainak széles, a 120 és 165 kW (163 és 224 LE) közötti tartományt felölelő kínálata az ügyfelek minden célcsoportjának teljesítmény- és forgatónyomaték-igényét kielégíti.

Az Amarok második generációja V6-os motorjaival az ügyfelek körében is nagy sikert aratott. A Volkswagen Haszonjárművek október végéig világszerte már 65 200 darabot szállított ki az idén Amarok modelljeiből (az előző év ugyanezen időszakában: 57 600 darab), ami 13,2 százalékos növekedést jelent.

A 2018-as "Év Haszonjárműve" ("Van of the Year 2018") díjait a 2017-es Solutrans International Transport Show díjátadó gálája keretében vehették át. A Volkswagen Caddy TGI, a Volkswagen Haszonjárművek CNG-üzemű kisáruszállítója és családi egyterűje (MPV) itt szintén az első három között végzett.

A "Nemzetközi Év Pickup Díj" ("International Pick-up Award"; IPUA) elismerését csupán két-vagy háromévente osztja ki a "Nemzetközi Év Haszonjárműve" ("International Van of the Year"; IVotY) 25 neves haszonjárműves újságírója alkotta zsűrijének egy részéből álló testület. E 16 tagú zsűri egymástól függetlenül, s előre meghatározott kritériumok alapján értékeli a benevezett modelleket. A Volkswagen Amarok 2010-ben már elnyerte az IPUA díját, s az egyedüli pickup, amely immár másodszor is részesült ebben az elismerésben.