Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen Truck & Bus kiszállításai jelentősen növekedtek 2017 első negyedévében

28.04.2017
  • Hozzávetőleg 46 000 tehergépkocsit és buszt vehettek át a megrendelők
  • 10 százalékos bővülés a tavalyi év hasonló időszakához képest
  • Renschler: "Kitűnően indult az új pénzügyi évünk. A kiszállításokat illetően különösen az Oroszországban és Dél-Amerikában tapasztalt pozitív változások adnak okot a bizakodásra."


Braunschweig, 2017. április 25. - 2017. első három hónapjában a Volkswagen Truck & Bus körülbelül 46 000 tehergépkocsit és buszt szállított ki az MAN, a Scania és a Volkswagen Caminhões e Ônibus márkák kínálatából. A tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva mindhárom márka javított az eredményén, így a csoport együttes eredménye 10 százalékkal emelkedett.

Az MAN Truck & Bus kiszállításai 6 százalékkal 20 170 darabra emelkedtek az előző év első negyedévéhez képest. A Scania összesen 20 660 tehergépkocsit és buszt adott át ügyfeleinek, amely 12 százalékos növekedés. A Volkswagen Caminhões e Ônibus márka ebben az időszakban 5 290 kiszállítást teljesített, ez 13 százalékkal több, mint az előző évben regisztrált eredmény.

Andreas Renschler, a Volkswagen Truck & Bus vezérigazgatója, a Volkswagen AG igazgatótanácsának tagja így értékelte az eredményeket: "Kitűnően indult az új pénzügyi évünk. A kiszállításokat illetően különösen az Oroszországban és Dél-Amerikában tapasztalt pozitív változások adnak okot a bizakodásra. Egy hosszabb, nehézségekkel teli időszak után a brazil piac is lassan magához tér, türelmünket és kitartásunkat pedig emelkedő kiszállításokkal jutalmazza. Csoportként három erős márka egyre szorosabb együttműködésére építve folyamatosan bővítjük a kooperációs területek körét."

2017 első három hónapjában a tehergépjármű üzletág eredménye pozitív irányba mozdult el: a Volkswagen Truck & Bus márka ügyfelei összesen 42 100 tehergépkocsit vehettek át, ez 9 százalékkal több, mint az előző év ugyanezen időszakában teljesített kiszállítások száma. Az Európai Unió 28 országában illetve Norvégiában és Svájcban regisztrált kiszállítások elérték a 26 560 darabot, amely a tavalyi év első negyedévében elért eredménnyel közel azonos szinten van. Dél-Amerikában a Csoport kiszállításai 21 százalékkal emelkedtek. Kiemelkedően magas növekedést regisztráltak Argentínában, amelyek elsősorban az argentin állam által bevezetett reformok eredményeként jöhetett létre. Oroszországban a gazdaság kezdődő fellendülése és a csökkenő inflációs ráta jelentős növekedést eredményezett a kiszállítások terén. Az ázsiai és csendes-óceáni térség eredményeihez a legjelentősebben India piaca járult hozzá, ahol a gazdasági környezet pozitívan változott.

Az autóbuszok piacán a Volkswagen Truck & Bus kiszállításai az első negyedévben elérték a 3 770 darabot, amely 16 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Az MAN márka elindította a TGE kishaszonjármű gyártását és több nagyobb, gázüzemű autóbuszokra vonatkozó rendelésről számolt be.

A TGE kishaszonjármű gyártása az első negyedévben indult. A TGE modellel a MAN most először kínál kishaszonjárművet a logisztika, a gyorsposta és a kereskedelem területén tevékenykedő ügyfelek számára. A kishaszonjárművek iránti megnövekedett kereslet az online kereskedelem bővülésének eredménye, amelynek további erősödésére számít a vállalat.

A haszonjármű gyártó egy fontos sikernek is örülhetett Koppenhágában, ahol a jövőben 41 darab MAN Lion's City GL CNG (sűrített földgáz) üzemű buszok teljesítenek szolgálatot. Ez a jelentős megrendelés megerősíti az MAN gázüzemű buszok gyártásában elfoglalt vezető szerepét Európában. Az új buszok mindegyike egyenként 150 utas szállítását teszi lehetővé és a dán főváros északi részében használják majd őket. A koppenhágai City Line hálózat összesen 20 millió utast szállít évente és egyike a legforgalmasabb útvonalaknak Dániában.

Elindult a Scania One és megalakult a Scania Growth Capital kockázatitőke-alap

2017. februárjában a Scania bemutatta új digitális piacterét, a Scania One platformot, amely flottatulajdonosoknak és járművezetőinek kínál számos, a hálózatba kapcsolhatósággal összefüggő szolgáltatást. A Scania One platform segítségével jelenleg 250 000 hálózatban kapcsolt Scania jármű vezetője férhet hozzá az általános szolgáltatásokhoz illetve egyéb, harmadik fél által kínált szolgáltatáscsomagokhoz. A platform célja, hogy a felhasználók növelhessék hatékonyságuk, ezzel együtt pedig a flotta működtetetésével elért jövedelmezőségük is emelkedjen.

A Scania Growth Capital megalapítása egy teljesen új út a márka számára. Célja, hogy innovatív, gyorsan növekvő start-up vállalatokba fektetve hasznosítsa azok üzleti modelljét és technológiai hátterét. Az iparág számára hasznosítható új megoldásokhoz ily módon történő hozzáférés segít a Scania márkának felkészülni a jövő kihívásaira.

Export sikerek és befektetések a Volkswagen Caminhões e Ônibus márkánál

A továbbra is nehéz brazíliai politikai és gazdasági helyzet ellenére kategóriájának öt legkeresettebb tehergépkocsija közül hármat a Volkswagen Caminhões e Ônibus márka jegyez. Emellett- 2016 első negyedévéhez viszonyítva - a Brazíliából a többi dél-amerikai országban illetve Afrikába irányuló kiszállítások is jelentősen emelkedtek. A nemzetközi Heineken csoport például 150 tehergépkocsit rendelt Mexikóban, míg a szintén mexikói autóbusz-üzemeltető ADO összesen 154 buszra vonatkozó megrendelést adott le a Volkswagen Caminhões e Ônibus márkánál.

A Volkswagen Truck & Bus elkötelezett a brazíliai gyártási helyszín mellett, kitartását pedig a vállalat történetének legnagyobb beruházási csomagjával kívánja kihangsúlyozni. A Volkswagen Truck & Bus brazil haszonjármű márkája a következő öt évben 420 millió eurót fordít a termékkínálat megújítására, a Resendeben található üzem korszerűsítésére és összekapcsolhatósági szolgáltatások fejlesztésére.

A Német Ipar Latin-Amerikai Bizottságának elnökeként Andreas Renschler bizakodó a brazil és a régiós gazdaság talpra állásával kapcsolatban: "Teljesen biztos vagyok benne, hogy az éveken át tartó krízis után fordulóponthoz érkeztünk. A trendek egyértelműen pozitív irányba mutatnak, a tehergépjárművek piacán Dél-Amerikában 21 százalékos növekedést regisztráltunk az első negyedévben, amely messze túlszárnyalja az előzetes terveket."