Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Budapestre érkezett földkörüli útján az új Volkswagen Crafter

17.02.2017

Szokatlan körutazásra vállalkozott a Volkswagen Haszonjárművek: négy hónap alatt, harminc országot felölelő túrára küldte az új Craftert. A "Mesterektől a mesterekhez" elnevezésű projekt keretében különleges szakembereket keres fel a turné annak érdekében, hogy bebizonyítsa: ez az autó még a legkülönlegesebb mesterek munkájába is tökéletesen bele tud illeszkedni. Az új Volkswagen Crafter hazánkban az oldtimer repülők renoválásával foglalkozó Goldtimer Alapítványt látogatta meg néhány napja a Budaörsi repülőtéren.

Legyen szó skótduda készítőről Skóciában, szélmalom felújítóról Hollandiában, a holland királyi udvarnak szállító virágtermesztőről, egy fejszéket készítő svéd kovácsról vagy a magyar old timer repülőgépeket restauráló alapítványról - minden vállalatnál egy a cél, hogy tökéleteset alkossanak. Ehhez hasonló különleges mesterségeket űző vállalatokat látogat meg a "Mesterektől a mesterekhez"elnevezésű projekt keretében a Volkswagen Haszonjárművek az új Crafter hivatalos bevezetése előtt, hogy ezzel is bebizonyítsa: a kishaszonjárművet nagyon változatos felhasználói csoportok igényeihez és szükségleteihez szabták. Így ez az autó sokkal praktikusabb, költség-hatékonyabb és innovatívabb, mint bármikor korábban, ebből eredően megfelel minden olyan kihívásnak, ami a hétköznapi életben a kézműves mesterségek gyakorlatában előfordulhat.

A körút Hannoverből, a márka központjából indult, s négy hónap alatt harminc országot látogat meg, mely során az új Crafter megközelítőleg a Föld kerületével azonos távolságot - közel 42.000 kilométert - tesz meg, ezáltal gyakorlatilag az első pillanattól kezdve egy "minőségi ellenőrzésnek" veti alá magát.

A kétfős német stáb hazánkban az old timer repülők renoválásával foglalkozó Goldtimer Alapítványt látogatta meg a Budaörsi repülőtéren február közepén, ami azért is volt különleges pillanat, mert Magyarországon itt volt először látható az új haszonjármű. Az Alapítvány egyébként idén ünnepli 25 éves évfordulóját, s ez idő alatt számos repüléstörténetileg meghatározó repülőgépet restaurált, így például egy Li-2-őt, egy Po2-őt, egy Bánhidi Antal tervezte Gerlét, vagy egy-egy példányt a Rubik Ernő által megalkotott Cimbora, Vöcsök és Kánya típusokból.

A bemutató után az új Crafter egyből továbbállt, a következő két megállója Ausztriában és Szlovákiában lesz.

Budaörsön a "Mesterektől a mesterekhez" stábja, s az új Crafter: https://www.youtube.com/watch?v=wTQWdP2OVa4

További információ:
http://crafter2craftsmen.com/en/
http://www.goldtimer.hu/index.html