Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Megkapta a KBA jóváhagyását a Volkswagen az EA 189 motorcsalád 1.6 TDI erőforrásaival felszerelt modellek átalakítására

07.11.2016

• Megkezdődik a konszern 2,6 millió érintett járművéhez kidolgozott műszaki megoldások megvalósítása
• Így már a KBA jóváhagyásával rendelkezik az EA 189 gyári kódú motorcsalád összes összlökettérfogat-változata
• Az ügyfeleket közvetlenül és hamarosan értesíti a vállalat, akik ezt követően azonnal foglalhatnak időpontot a márkaszervizben

Megadta a szükséges jóváhagyást a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) az EA 189 kódú TDI-motorcsalád 1,6 literes változatával felszerelt 2,6 millió jármű számára kidolgozott műszaki megoldásokra. Ezzel a harmadik és egyben utolsó összlökettérfogat-kategória első járművein a műszaki intézkedések megvalósítását hamarosan megkezdhetik. A járművek tulajdonosait a következő hetekben értesítik majd. Az értesítés után az érintett ügyfelek rövid időn belül időpontot foglalhatnak az általuk választott márkaszervizben.

Szoftverfrissítést is tartalmaz az EA 189 család 1,6 literes TDI motorjai kapcsán megvalósítandó műszaki intézkedés. Ezenkívül közvetlenül a légtömegmérő elé egy úgynevezett áramlásszabályzót építenek be. Az átalakítások összesen kevesebb, mint egy munkaórányi időt vesznek igénybe.

A Szövetségi Közlekedési Hivatal teljes körűen megerősítette, hogy a megnevezett modellek számára kidolgozott műszaki megoldások elvégzése nem okoz változást az üzemanyag-fogyasztási, teljesítmény- és zajkibocsátási értékekben. Korábban ugyanezt az igazolást a hivatal kiadta már a visszahívásra jóváhagyott összes többi járműtípusra is. Ezenkívül a járműtípusok az átalakítás után megfelelnek minden törvényi előírásnak, valamint a rájuk érvényes károsanyag-kibocsátási szabványoknak.

Az érintett 2.0 TDI motorokkal rendelkező járművek átalakítása már a 2016-os év elején elkezdődött. Szintén elindult már az EA 189 motorcsalád 1.2 TDI változataival felszerelt járművek kapcsán a műszaki intézkedések megvalósítása. A most megszerzett KBA-engedéllyel így már az EA 189 motorcsalád utolsó összlökettérfogat-kategóriájával rendelkező járművek átalakítása is hamarosan elkezdődhet. Vagyis az 1.2 TDI, az 1.6 TDI és a 2.0 TDI motorokkal felszerelt modellek mindegyike kapcsán immár elvégezhetőek a szükséges műszaki intézkedések.

Németországban az ügyfeleket kétlépcsős folyamat keretében értesítik. Az összes érintett tulajdonost tájékoztatták már tavasszal az első lépcsőben egy, a hatóságokkal egyeztetett levélben arról, hogy járművük érintett az átalakítási akcióban.

Amint egy modell esetében jóváhagyták és elérhetővé váltak a szükséges műszaki megoldások, akkor az ügyfeleket egy második levélben arra kérték, hogy az általuk választott márkaszervizzel egyeztessenek időpontot. Ezt a levelet küldik majd ki most az 1,6 literes TDI-motorral felszerelt modellek tulajdonosainak is.

A Volkswagen továbbra is nagy erőkkel dolgozik a műszaki megoldások kidolgozásán, és a nitrogénoxid-témakörben érintett összes járművet kijavítja majd. Ez a folyamat az illetékes hatóságokkal folytatott szoros együttműködéssel zajlik. A műszaki intézkedések elvégzése kapcsán semmilyen költség nem terheli majd az ügyfeleket. Ezenkívül a visszahívási folyamat keretében minden ügyfélnek személyre szabott és ingyenes mobilitási opciót ajánlanak fel.

Az érintett járműtípusok műszaki szempontból biztonságosak és közlekedésre alkalmasak. Az átalakításig korlátozás nélkül használhatóak közúti forgalomban. A szükséges műszaki megoldásokat Európa-szerte a Szövetségi Közlekedési Hivatal által jóváhagyott idő- és intézkedési terv alapján végzik.