Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

113.100 Volkswagen haszonjármű került piacra az első negyedévben

15.04.2016

•    A világméretű kiszállítások 4,3%-kal nőttek.
•    Bram Schot, az igazgató tanács értékesítésért és marketingért felelős tagja: " A modellkínálat megújítása érezteti hatását".
•    A márka  az elkövetkező negyedévekben is pozitív fejlődésre számít.

Az év első három hónapjában a Volkswagen Haszonjárművek márka 113.100 gépjárművet szállított ki ügyfeleinek világméretekben, ez 4,3 %-os növekedést jelent, és a márciusban leszállított 46.100 gépkocsival  az eredmény a tavalyi azonos időszak szintjét is meghaladta, 0.8 %-kal.

A német piacon a márka 28.000 kishaszonjárművet szállított ki, ami az első negyedévben 3,7 %-kal több autót jelent, mint a tavalyi év azonos időszakának 27.100 gépkocsija volt. A növekedés különösen nagymértékű volt a legfontosabb európai piacokon, így Olaszországban 40,2 %-os bővülést regisztráltak az eladott 2.900 egységgel, Spanyolországban a 27,7 %-os növekedéssel elérték a 3.100 darabos mennyiséget, míg Franciaországban a 4.600 darabos kiszállítás 17,6 %-os növekedést jelentett. A kiszállítások kedvezően alakultak az év első negyedévében Kelet-Európában és Dél-Amerikában is , az előbbiben 2,6 %-os növekedést hozott a vevőknek átadott  8.000 autó, utóbbiban pedig a piacra került 9.600 darab 4,1 %-os növekedést mutatott.

Az afrikai piacokon 29,7 %-os csökkenés mutatkozott, és csak 3.000 járművet szállítottak ki, az ázsiai-csendes óceáni térségben 9,1 %-kal kevesebb, összesen 5.000 gépjárművet szállítottak le, a Közel-Keleten pedig a negyedéves statisztika 0,5 %-kal csökkenést mutatott az ott átadott 7.900 darabbal.

Bram Schot, a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsnak értékesítésért és marketingért felelős tagja a következőket mondta: "A 2015-ben a Caddy-vel és a T-sorozatokkal megvalósított modellkínálati  megújulás érezteti hatását. Ez az idei esztendőben és jövőre is folytatódni fog az Amarok-kal és a Crafter-rel", majd hozzátette: "A nyugat-európai  kiszállítások  kellemes meglepetést jelentettek, és a márka forgalma a dél- és nyugat-európai piacokon is magára talált." A Volkswagen Haszonjárművek márka vezetője további  fejlődést vár az egész 2016-os évben annak ellenére, hogy azokban a régiókban, ahol nincsenek erős nemzetgazdaságok,  a helyzet továbbra is kihívást jelent a cég számára.