Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A prémium kategóriás Amarok pick-up megkapta a Volkswagen legújabb formatervezési elemeit

22.04.2016

•    Az autó teljesen átdolgozott "belső értékei": meglepő belső formatervezési megoldások

A Volkswagen Haszonjárművek első formatervezési vázlatai  megmutatják, hogy  merre tart a márka: a Volkswagen Amarok pick-up már a prémium teljesítményt testesíti meg a pick-up kategória B szegmensében. Olyan pick-up jött létre, melyet pontosan lehet vezetni, mint egy személyautót és mégis teljes mértékben rendelkezik egy terepjáró képességeivel.

A sportosabb orr-rész és az átalakított műszerfal az erőteljes Amarok látványt hangsúlyozza. Mindezek a gépjárműnek méginkább prémium kategóriás érzést kölcsönöznek. Az 5,25 méteres hosszúságú, és a tükrökkel együtt 2.23 méteres szélességű Amarok teljesíti mindazt, ami egy klasszikus pick-uptól stílusban és koncepcióban egyaránt elvárható.

Az Amarok különböző felszereltségű változatainak kerékabroncs méretei jelentősen megnőttek,  így ez is hangsúlyosabbá teszi az autó erőteljesen atlétikus látványát. Az új haszonjármű formaterv és az új műszerfal felépítés meghökkentő elemei magukba foglalják a vízszintes vonalak hangsúlyosabb megjelenését, a felületek tisztább megosztását, valamint a hajlítások és a szögek pontosságát.

Itt az újdonságot, az orr-rész megosztása jelenti. Elhagyták a kerek kontúrokat, így a vízszintes valamint függőleges vonalak kiemelése még feltűnőbbé és hangsúlyozottabbá teszi az orr-részt, és a belső teret. Mindez pick up-ként még vonzóbbá teszi az Amarok-ot, és azokat a vásárlói csoportokat is megszólítja, amelyek mindeddig a klasszikus sport- és szabadidő (SUV)  gépkocsik közül választottak.