Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen Haszonjárművek megkezdte a dízelügyben érintett Caddy 1.6 TDI (N1) modellek kapcsán a műszaki intézkedéseket

24.05.2016
  • A KBA jóváhagyta az 1.6 TDI motorral és kézi sebességváltóval felszerelt, N1-esként, azaz tehergépkocsiként forgalomba helyezett Caddy 4 (2016-os modellév) modellek számára kidolgozott műszaki megoldást
  • Az ügyfelek írásbeli értesítést kapnak, majd rövid határidővel időpontot egyeztethetnek a szervizekkel


A Német Szövetségi Közlekedési Hatóság (Kraftfahrtbundesamt - KBA) jóváhagyta az érintett Caddy 1.6 TDI modellek számára kidolgozott műszaki intézkedéseket. A Volkswagen Haszonjárművek márka megkezdte az érintett, EA 189 típusú motorral szerelt Caddy modellek visszahívását. Európában körülbelül 10 000 ügyfelet értesítenek erről írásban, illetve hívnak be a szervizekbe.

A Német Szövetségi Közlekedési Hatósággal szoros együttműködésben folytatott egyeztetések során a Volkswagen jelenlegi célja, hogy a tervezett műszaki intézkedésekkel ne változtassák meg az érintett járművek üzemanyag-fogyasztási értékeit, teljesítményadatait és zajkibocsátását. A KBA megerősítette a kézi sebességváltóval felszerelt és N1-esként (haszongépjárműként) forgalomba helyezett Caddy 4 (2016-os modellév) 1.6 TDI modellek esetében, hogy ez a cél teljes mértékben teljesült, és így jóváhagyta az érintett járművek számára kidolgozott műszaki intézkedéseket: a szoftverfrissítés mellett felülvizsgálják a légszűrőházat, és adott esetben kicserélik azt.

Most minden érintett ügyfelet írásban értesítenek a visszahívási intézkedésről, és felkérnek, hogy egyeztessenek időpontot egy tetszés szerint kiválasztott Volkswagen márkaszervizzel. Az ügyfeleket a műszaki intézkedés végrehajtásáért semmilyen költség sem terheli. Továbbá a visszahívási akció keretében minden ügyfélnek olyan lehetőséget ajánlanak fel ingyenes, ami biztosítja az ügyfél megfelelő mobilitását a beavatkozás időtartamára. .

Mindemellett fontos megjegyezni, hogy minden érintett jármű műszakilag továbbra is üzembiztos és biztonságosan vezethető, ami azt jelenti, hogy a gépkocsik a műszaki intézkedések elvégzéséig is bármiféle korlátozás nélkül használhatók a közúti forgalomban. A szükséges műszaki intézkedéseket a Német Szövetségi Közlekedési Hatósággal egyeztetett időbeli ütemtervnek és akciótervnek megfelelően hajtják végre.