Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen részvényesei elfogadták az igazgatótanács és a felügyelőbizottság tevékenységét, valamint szavaztak az osztalékjavaslatról

24.06.2016

•    A katari Dr. Hessa al Jaber a felügyelőbizottság új tagja
•    A felügyelőbizottság elnökét, Hans Dieter Pötsch urat megerősíti pozíciójában, a bizottságba választja a közgyűlés

A Volkswagen Aktiengesellschaft részvényesei az éves közgyűlésen megszavazták az igazgatótanács és a felügyelőbizottság előterjesztését, és 99,98 százalékos többséggel elfogadták, hogy törzsrészvényenként 0,11 eurót (az előző évben 4,80) és elsőbbségi részvényenként 0,17 eurót (4,86) fizessen ki a vállalat. Ezzel körülbelül 67,5 millió euró kerül majd kiosztásra. Emellett a törzsrészvényesek 93,69 százaléka jóváhagyta az igazgatótanács és a felügyelőbizottság 2015-ös pénzügyi évben végzett tevékenységét.

Ezenkívül a Braunschweigi Bíróság által 2015 októberében a felügyelőbizottságba kinevezett, a bizottság elnökeként szolgáló Hans Dieter Pötsch urat a szavazásra jogosult részvényesek megválasztották a bizottság tagjának. A közgyűlés még Dr. Hessa al Jaber úrhölgyet hívta meg a grémium új tagjának. Ő a jövőben a Qatar Investment Authority (QIA) képviselőjeként szerepel majd a testületben, s mandátumát Akbar al Baker úrtól vette át, aki a Minister of State és Group Chief Executive of Qatar Airways pozíciókkal bír, s a felügyelőbizottságban betöltött hivataláról a közgyűlés végével lemondott. Hessa al Jaber mérnökként, és első nőként képviseli a katari államot egy nemzetközi konszernben.

Továbbá Annika Falkengren úrhölgyet, a svéd SEB AB elnökét és igazgatótanácsának elnökét, valamint a közgyűlés Dr. Louise Kiesling vállakozónőt választotta meg a felügyelőbizottság tagjának egy teljes ciklusra. Mindketten már eddig is szerepeltek a grémium tagjai között. Hessa al Jaber, Annika Falkengren és Louise Kiesling személyében a felügyelőbizottság tíz részvényesi székéből hármat hölgyek foglalnak el.