Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Az új Crafter - fejlesztés a vásárlók véleménye alapján

05.07.2016

•    Funkcionális: új külső és belső design
•    Az "osztály legjobbja": saját kategóriájában a legjobb légellenállási együttható
•    Optimális "munkahelyi" segítség a gépkocsivezető számára

A Volkswagen Haszonjárművek idén ősszel vezeti be az új Craftert, de az első képek már most rendelkezésünkre állnak a T sorozat új "nagy testvérének" innovatív formatervezéséről. A Crafter stílusa a modern "Volkswagen DNS" formatervezésre alapozva funkcionalitást, vonzerőt és olyan gyártási minőséget ad, melyet a magas minőség és a megbízhatóság, valamint a felhasznált minőségi anyagok teljes skálája jellemeznek.

Az új haszonjárműre alapvetően új formatervezési megközelítés jellemző: az új Crafter egy teljesen új kishaszonjármű. Ennek érdekében a Volkswagen Haszonjárművek szakértői a vásárlókat és az ügyfeleket minden korábbinál behatóbban kérdezték ötleteikről és az autóval kapcsolatos elvárásaikról. A felhasználókat és ügyfeleket felkérték, hogy segítsenek megformálni az új Craftert annak alapján, ahogyan ők elképzelik, milyennek kell lennie egy ideális haszonjárműnek. A hannoveri szakemberek gyakran elkísérték a sofőröket mindennapi útjaikra, és éppen ott, az ő "munkahelyükön" kérdezték ki őket arról, milyen elvárásaik vannak a haszonjárművekkel kapcsolatban.

Mindez most az új Crafter funkcióiban és formájában egyaránt tükröződik. Albert-Johann Kirzinger, a Volkswagen Haszonjárművek formatervezési vezetője erről azt mondja, hogy e téren a megközelítést a gondos elemzés jellemezte: "A haszonjárművek kategóriájában különösen fontos, hogy a jármű formatervezésének, és formájának különböző fogyasztói csoportok szükségletének kell megfelelnie."

Az új Crafter innovatív külseje: a 0.33-as, a saját kategóriájában legjobb légellenállási együtthatója, és a felhasználható tér valamint a méretek közötti ideális arány egyértelműen bizonyítják az elemzésekből nyert következtetések hasznosságát, és ezeket már most beépítették a Crafter teljesen új haszonjármű felépítményébe. A magas fokú mindennapi hasznosságot és az optimális raktér kihasználást kombinálva az új Crafter ezt a nyilvánvaló ellentmondást is megoldja. Ám ez még messze nem minden! "Aerodinamikus formájára alapozva folytatódott egy olyan koncepció kifejlesztése, amely minden felépítmény változat esetén működik" emelte ki Albert-Johann Kirzinger, majd hozzátette: "az új Crafterre jellemző architektúra később jelen lesz a gépkocsi minden egyes egyedi modell változatában, és a "Volkswagen DNS"-ét a haszonjárművekben is tovább viszik majd.

A Volkswagen haszonjárművek T sorozata, a "Bulli", valóban egy "nagy testvért" kap az új Crafter bevezetésével, mondja Albert-Johann Kirzinger. A Crafterrel a felületek minősége, a robusztus jelleg, és ezzel egy időben a magas minőségi érték olyan szintet értek el, amely korábban elképzelhetetlen volt a haszonjárművek kategóriájában.