Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen egy Transporterrel támogatja az OXXO Racing csapatát

2016-07-17

Együttműködési megállapodást kötött a Volkswagen Haszonjárművek márka és a Volkswagen-csoporthoz tartozó MAN teherautóval versenyző, kétszeres Európa bajnok kamion versenycsapat az Oxxo Racing Team.

Az Oxxo Racing Team MAN versenykamionja, az MAN motorsport erőforrását használva a világhírű magyar versenymérnök, Bakó Csaba által vezetett team munkája. Az Oxxo MAN versenykamionban egyszerre jelenik meg a német precizitás és a magyar kreativitás. Olyan versenyjármű és olyan műszaki innováció, amelynek az egész világ a csodájára jár. 

- Megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy egy Volkswagen Transporter segíti a csapat mobilitását, hiszen mind az autósportban, mind pedig a magánéletben a Volkswagen-csoport termékeit használom - mondta Tököly László csapatmanager, aki fontosnak tartja az együttműködést abból a szempontból is, hogy az egységes Volkswagenes arculatot adhat a versenycsapatnak. Tököly László hozzátette: mind az MAN, mind pedig a Volkswagen ismert és erős márka, a Volkswagen Transporter pedig a gépjárműipar egyik legnagyobb legendája. Ezért  büszkeség e közegben dolgozni. Az Oxxo Racing Team angol pilótája Ryan Smith számára a soron következő megmérettetés a nürburgringi zöld pokolban zajló kamion EB futam lesz, míg augusztus utolsó hétvégéjén a Hungaroringen is bemutatkozik az immáron a Volkswagen Haszongépjárművek márka támogatásával versenyző, magyar műszaki fejlesztéseken alapuló MAN-es alakulat.