Újdonságok a Volkswagen Haszonjárművek világából

A Volkswagen Truck & Bus növelte kiszállításait 2017 első félévében

2017-07-26

A Volkswagen Truck & Bus pozitívan értékeli a 2017. első felében elért értékesítési eredményeket. A MAN, a Scania és a Volkswagen Caminhões e Ônibus márkák közel 96 000 járművet adtak át ügyfeleiknek, amely együtt 8 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakának eredményéhez képest. Ezzel folytatódott a három márka 2017. első negyedéves eredményét jellemző emelkedő tendencia.

5 %-os bővülés a Volkswagen Haszonjárművek márka kiszállításaiban

2017-07-18

Januártól júniusig a Volkswagen Haszonjárművek valamennyi piacát figyelembe véve 249.800 kishaszonjárművet szállított ki ügyfeleinek. Ez 5 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakának adataival összevetve. Nyugat-Európában a kiszállítások 5,1 %-kal emelkedtek, és elérték a 173.300 egységet. A németországi piacon 63.300 kishaszonjármű talált gazdára, ez 2,8 %-kal több a tavalyi mennyiségnél. A márka jelentős bővülést regisztrált Olaszországban (+15,5 %, összesen 6.400 autó), Franciaországban (+12,2 %, 11.100 darab) és Spanyolországban, ahol 8,5 %-kal, 7.600 darabra emelkedtek a kiszállítások. Nagy-Britanniában 23.700 kishaszonjárművet adtak át az ügyfeleknek a januártól júniusig terjedő időszakban, ez 3,0 %-os csökkenést jelentett, míg Kelet-Európában a 19.100 haszonjármű kiszállítása 16,4 %-os növekedést jelentett a Volkswagen Haszonjárművek számára.

Augusztusban indul a szavazás az "Év haszonjárműve" versenyben

2017-06-30

A Camion&Truck szaklap idén is meghirdeti az "Év haszonjárműve" versenyt, melyen legutóbb a Volkswagen Haszonjárművek márka három kategóriában is nyert, tavaly a Caddy Alltrack, a Transporter T6 és az Amarok lett kategóriája legjobbja. A most 22. alkalommal sorra kerülő díjazásra ismét lehet szavazni, a lap az augusztusi számban hirdeteti meg a szavazást.

A hatótávbajnok Caddy TGI: környezetbarát és takarékos autózás a sűrített földgáznak köszönhetően

2017-05-31

Küldetése a károsanyag-kibocsátás csökkentése. A hatótávbajnok Caddy TGI ugyanis lehetővé teszi a sűrített földgázzal közlekedők számára, hogy környezetbarát és üzemanyag takarékos módon autózzanak. A Caddy TGI kategóriájában igazán egyedi kombinációt kínál, hiszen sűrített földgáz hajtású erőforrásához akár kényelmes hatfokozatú, kettős tengelykapcsolós sebességváltó (DSG) is kapcsolódhat, a vezetési élményt és a kényelmi szempontokat is egyaránt szem előtt tartva.

A Volkswagen Haszonjárművek: 161.700 kiszállított autó az év első négy hónapjában

2017-05-18

A Volkswagen Haszonjárművek az idei évben április végéig világméretekben 161.700 darab kishaszonjárművet, furgont és pickup-ot szállított le ügyfeleinek. Ez 4,8 %-os emelkedést mutat a tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva. Nyugat-Európában a kiszállítások 6,8 %-kal növekedtek az első négy hónapban, és elérték a 114.100 egységet.

A Volkswagen Truck & Bus kiszállításai jelentősen növekedtek 2017 első negyedévében

2017-04-28

Braunschweig, 2017. április 25. – 2017. első három hónapjában a Volkswagen Truck & Bus körülbelül 46 000 tehergépkocsit és buszt szállított ki az MAN, a Scania és a Volkswagen Caminhões e Ônibus márkák kínálatából. A tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva mindhárom márka javított az eredményén, így a csoport együttes eredménye 10 százalékkal emelkedett.

Hasznosabb, jobb és kedvezőbb árral jön az új Volkswagen Crafter

2017-03-06

Minden eddiginél praktikusabb, gazdaságosabb és innovatívabb az új, immár csakis a Volkswagen gyártásában, Lengyelországban készülő Crafter. Számos variációban támogatja a mesteremberek és a szállítók munkáját, négy alapmodell, három hosszúság és három tetőmagasság rendelhető. Az új Crafter már Magyarországon is elérhető első-, hátsó- vagy 4Motion összkerékhajtással, manuális vagy akár automatikus sebességváltóval.

Indulhat a Volkswagen Truck & Bus és a Navistar stratégiai szövetsége

2017-03-03

A Volkswagen Truck & Bus GmbH – amely magába foglalja az MAN-t, a Scania-t, a Volkswagen Caminhoes e Onibus-t, illetve a RIO márkákat- és az egyesült államokbeli, haszonjárműveket gyártó Navistar International Corporation között megkötött a stratégiai szövetség megkapta az illetékes hatóságok jóváhagyását. A Volkswagen Truck & Bus 16,6 %-os részesedést szerzett a Navistarban, a részvényekért egyenként 15,76 dolláros árat fizetett. A vásárlás teljes ára 256 millió dollár, és tőkeemelést jelent.

Budapestre érkezett földkörüli útján az új Volkswagen Crafter

2017-02-17

Szokatlan körutazásra vállalkozott a Volkswagen Haszonjárművek: négy hónap alatt, harminc országot felölelő túrára küldte az új Craftert. A „Mesterektől a mesterekhez” elnevezésű projekt keretében különleges szakembereket keres fel a turné annak érdekében, hogy bebizonyítsa: ez az autó még a legkülönlegesebb mesterek munkájába is tökéletesen bele tud illeszkedni. Az új Volkswagen Crafter hazánkban az oldtimer repülők renoválásával foglalkozó Goldtimer Alapítványt látogatta meg néhány napja a Budaörsi repülőtéren.

Sikeres 2016-os év – több mint 480 ezer járművet szállított ki a Volkswagen Haszonjárművek márka

2017-01-23

A Volkswagen Haszonjárművek világszerte összesen 480 064 járművét adta át ügyfeleinek a 2016-os gazdasági év során, ami 11,4 százalékos növekedésnek felel meg a megelőző évhez (430 900 jármű) viszonyítva. Nyugat-Európában a Volkswagen Haszonjárművek 329 400 darabra (+15,7 százalék) növelte eladásait.

A Volkswagen bemutatta az I.D. BUZZ tanulmányt

2017-01-19

Beköszöntött az elektromos mobilitás új korszaka és a Volkswagen készen áll, hogy meghatározó szerepet töltsön be abban: a detroiti Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon (North American International Auto Show – NAIAS) a Volkswagen bemutatta az I.D. BUZZ tanulmányt, az új korszak mikrobuszát. Az elektromos egyterű tanulmány új képet mutat a jövőbe vezető útról, és azzal a céllal készül, hogy a holnap világában mindenki számára elérhetővé tegye az elektromos mobilitás lehetőségét.

Ad hoc közleményt bocsát ki a Volkswagen AG

2017-01-11

Megerősíti a Volkswagen AG, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával (United States Department of Justice), valamint az Amerikai Egyesült Államok Vám- és Határőrségével (U.S. Customs and Border Protection). A tárgyalások célja egyezséget kötni az Amerikai Egyesült Államokban a dízelüggyel összefüggő bizonyos büntetőjogi nyomozások és bizonyos polgári jogi bírságok kapcsán.

Egy új korszak elektromos hajtású ikonikus autója: a Volkswagen az I.D. család újabb modelljét mutatja be Detroitban

2016-12-22

Megkezdődött az elektromos mobilitás korszaka. Detroitban, a január 8-22 között sorra kerülő Észak-Amerikai Nemzetközi Autó szalonon (NAIAS) a Volkswagen bemutatja az I.D. modellcsalád újabb változatát: egy új korszak többfunkciós gépjárművét. A tanulmányautó összekovácsolja a Volkswagen márka legendás gyökereit és az elektromos hajtás felé tartó jövőjét. Az I.D.-hez hasonlóan e koncepció autó alapja is a Moduláris Elektromos Platform (MEB), így megmutatja a MEB-ben rejlő lehetőségeket és alkalmazásának széles tárházát.

Megkapta a KBA jóváhagyását a Volkswagen-csoport az EA 189 motorcsalád összes TDI-motorjának átalakítására

2016-12-22

Megadta az összes szükséges hivatalos jóváhagyást a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) az EA 189 kódú TDI-motorcsalád különböző tagjaival felszerelt járművek átalakítására. Az illetékes hatóságokkal folytatott szoros együttműködés mellett a Volkswagen-csoport érintett márkái megkezdik az európai és nemzetközi járműtulajdonosok értesítését a következő hetekben. Az összes ügyfél rövid időn belül foglalhat majd időpontot a járműve módosítására az általa választott hivatalos márkaszervizben.

Január és november között a Volkswagen Haszonjárművek világszintű kiszállításai 11,2 százalékkal nőttek

2016-12-12

A Volkswagen Haszonjárművek jelentős bővülést könyvelhetett el a kiszállítások tekintetében. Január és november hónap között világszerte 433 900 kiszállítást teljesített a márka, ami 11,2 százalékkal jobb, mint a tavalyi év hasonló időszakának eredménye. Egyedül november hónapban 42 900 járművet adott át ügyfeleinek a márka, amely lényegesen meghaladja az előző évben regisztrált kiszállításokat (+27,3 százalék).

A Heim Pál Gyermekkórházban járt a Das WeltAuto Mikulása

2016-12-07

Hosszú évek óta gyűjt Mikulás alkalmából ajándékokat a Das WeltAuto a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai telephelyének beteg gyermekei számára. A Porsche Hungaria és a márkakereskedői hálózat munkatársai ezúttal is rengetek játékot pakoltak a Fáy utcai székházban elhelyezett puttonyba, a télapó pedig december 6-án egy Volkswagen Amarokkal szállította azt a XIII. kerületi intézménybe.

Három kategóriában győztek a Volkswagen haszonjárművei

2016-11-29

Idén 21. alkalommal hirdette meg a Camion Truck&Bus magazin Az év haszongépjárműve pályázatot. A Magyarországon forgalmazott haszonjárművek között taroltak a Volkswagenek.

A „Mesterektől a mesterekhez” utazik a Volkswagen Crafter

2016-11-16

A Volkswagen Haszonjárművek négy hónapos, Európa harminc országát felölelő utazásra küldi az új Craftert. Az utazásra egyhuzamban, különböző útviszonyok és időjárási körülmények  közepette kerül sor, a projekt célja az, hogy különleges szakembereket találjon az egyes országokban, annak érdekében, hogy kiderüljön: mi az, ami őket megállás nélkül a tökéletesség elérése felé hajtja

Megkapta a KBA jóváhagyását a Volkswagen az EA 189 motorcsalád 1.6 TDI erőforrásaival felszerelt modellek átalakítására

2016-11-07

Megadta a szükséges jóváhagyást a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) az EA 189 kódú TDI-motorcsalád 1,6 literes változatával felszerelt 2,6 millió jármű számára kidolgozott műszaki megoldásokra. Ezzel a harmadik és egyben utolsó összlökettérfogat-kategória első járművein a műszaki intézkedések megvalósítását hamarosan megkezdhetik. A járművek tulajdonosait a következő hetekben értesítik majd. Az értesítés után az érintett ügyfelek rövid időn belül időpontot foglalhatnak az általuk választott márkaszervizben.

Végleges jóváhagyást kapott a Volkswagen a 2.0 TDI motorokra vonatkozó egyezség az Amerikai Egyesült Államokban

2016-10-27

Nyilvánosságra hozza a mai napon a Volkswagen AG, a Volkswagen Group of America, Inc., valamint meghatározott leányvállalataik (a továbbiakban „Volkswagen”), hogy Charles R. Breyer bíró (United States District Court for the Northern District of California, az Amerikai Egyesült Államok Kerületi Bírósága Kalifornia Északi Kerülete Számára) megadta a végleges jóváhagyást a Volkswagen és a felperes magánszemélyek közötti egyezségre. A felpereseket a bíróság által kijelölt Felperesek Irányítótestülete (Plaintiffs‘ Steering Committee, PSC) képviselte a Volkswagen és az Audi márkák kapcsán, az Amerikai Egyesült Államokban értékesített, 2,0 literes TDI-motorral felszerelt járművekre vonatkozó polgári jogi perben.

Új Crafter-gyár Wrześniában (Lengyelország) – Ultramodern technika és az erőforrások különösen hatékony kiaknázása

2016-10-25

Energiatakarékos robotok, új lézertechnológia, ultramodern fényezési eljárások: a Crafter Września mellett, Białężycében (Lengyelország) felépült új gyára a legújabb környezetvédelmi szempontok figyelembevételével készült, s máris tekintélyes elismerésben részesült.

Igazi rajongó nyerte az V. Volkswagen-találkozó tombolájának fődíját

2016-10-14

Immár hagyománnyá vált a Volkswagen-találkozó, az ötödiket rendezte idén a Porsche Hungária október 1-én a Hungaroringen. Ahogy eddig minden évben, most is egy kifogástalan állapotban lévő autó volt a tombola fődíja, az V-ös Golfot Szilvási Dóra vihette haza, aki családjával együtt igazi Volkswagen-rajongónak vallja magát.

Több, mint tizenkétezren voltak az idei Volkswagen-találkozón

2016-10-06

Egyedi megjelenésű, széria kivitelű, basszustól remegő, halkan duruzsoló, profin megcsinált, otthon farigcsált, versenyre termet vagy kizárólag kiállításra való - több ezer ilyen, s ehhez hasonló autó gyűlt össze a Hungaroringen október 1-én, az ötödik Volkswagen-találkozón. Minden eddiginél több látnivalót, programot és érdekességet tartogatott a hétvégi rendezvény, ahová ezúttal több, mint tizenkétezren látogattak el.

Volkswagenek lepik el a Hungaroringet a hétvégén

2016-09-30

Több ezer Volkswagen várható a Hungaroringen e hét szombaton, ugyanis október 1-én rendezik az ötödik Volkswagen-találkozót, ahol szinte az összes típus modelljei felsorakoznak majd. Izgalmas autócsodák és színes programok várják az érdeklődőket a mogyoródi rendezvényen, ráadásul egy V-ös Golf is nyerhető lesz a hétvégén.

Volkswagen Csoport: még szélesebb és erősebb alapokon a jövő mobilitásáért

2016-09-29

A Volkswagen Csoport a "TOGETHER - Stratégia 2025" jövőprogramban meghatározott tervek alapján módszeresen halad a vállalat átalakításával, hogy az megfeleljen a jövő mobilitási kihívásainak. A Csoport a Párizsi Autószalon előestéjén ismertette a következő lépéseket, amelyek afelé vezetnek, hogy a vállalat a hosszú távon fenntartható mobilitás világszerte vezető szolgáltatójává váljon.

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés