Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Újdonságok a Volkswagen Haszonjárművek világából

A Volkswagen Haszonjárművek sikeresen, a kiszállítások 14,4 %-os növekedésével kezdte az új esztendőt

2019-02-15

A Volkswagen Haszonjárművek sikeresen kezdte az új esztendőt: januárban a hannoveri központú márka világméretekben több, mint 39 500 gépkocsit adott át ügyfeleinek. Ez 14.54 %-os növekedést jelent az elmúlt év azonos hónapjával összehasonlítva. A 26 700 kiszállított gépkocsival az európai kulcspiacok több, mint kétharmaddal részesültek a kiszállított egész havi mennyiségből, és ez 24.9 %-os emelkedést jelentett.

Globális szövetségre lép a Volkswagen AG és a Ford Motor Company

2019-01-15

A Volkswagen AG és a Ford Motor Company ma bejelentette az első hivatalos megállapodások létrejöttét azon átfogó szövetség keretében, melynek célja az érintett vállalatok versenyképességének javítása, illetve a vásárlók jobb kiszolgálása az iparágban zajló gyors változások korában.

Hálózatba kapcsolt lakóautó: az új Grand California elnyerte a „Connected Car Award 2018” díjat

2018-12-20

Az új Grand California 2019. év elején érkezik a kereskedésekbe, de már most jelentős elismeréseket gyűjt be: a lakóautó ugyanis a közelmúltban nyerte el a „Connected Car Award 2018” díjat. Az AUTO BILD és a COMPUTER BILD magazinok által alapított díj az olvasók szavazatán alapul, így jól mutatja a digitalizált autóipari környezet aktuális irányzatait. A Grand California modellre leadott olvasói szavazatok igazolják a tényt, hogy ebben a kategóriában szinte nincs még egy olyan lakóautó, amely hasonlóan széles kínálattal bír a hálózatba kapcsolt infotainment és szórakoztató megoldások tekintetében. A Grand California alapja a legújabb Crafter modell és két méretben lesz elérhető az ügyfelek számára.

A Volkswagen-csoport új IT központot hozott létre Lisszabonban

2018-11-19

A Volkswagen-csoport szélesíti tevékenységének szoftver hátterét, mellyel határozott előrelépés hajt végre a digitális átalakításban. Ennel újabb fejezeteként Lisszabonban Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök jelenlétében a felavatták a Lisszaboni Szoftver Fejlesztő Központot (Software Development Center Lisbon). A központban 300 informatikai szakember fog szoftvereket fejleszteni főként a digitalizált ökoszisztémák és a Csoporton belüli vállalati folyamatok számára, közülük 100-an a felhő-alapú szolgáltatások fejlesztésén és speciálisan a MAN Truck and Bus haszonjármű részleg számára végzik munkájukat.

A Volkswagen Amarokot a jövőben Algériában is gyártják majd

2018-11-15

A Volkswagen Haszonjárművek és a SOVAC S.P.A kiszélesíti együttműködését Algériában. A jövőben Relizane-ban, az Algírtól 280 km-re dél-nyugatra lévő összeszerelő üzemben, ahol már gyártják a Caddy-t, az Amarok pick-up-ot is gyártani fogják. Az üzem most, a nagy kereslet miatt hét hónappal a tervezettnél korábban gyártotta le a 10 000. Caddy-t.

A Volkswagen Caddy 14. Alkalommal nyerte el kategóriája első helyét

2018-11-13

Huszonharmadik alkalommal hirdette meg a Camion Truck&Bus magazin "Az év haszongépjárműve" pályázatot, amelyben Magyarországon bemutatott és forgalmazott haszonjárművek tizennégy kategóriában versenyeznek. Az olvasók szavazataira épülő pályázat mondhatjuk idén is a megszokott eredményt hozta az I. kategóriában, a 2,5 tonna alatti haszonjárműveknél, hiszen immáron 14. alkalommal a Volkswagen Caddy hódította el a győzelmet. A Volkswagen nagyra értékeli a díjat, hiszen azt a szaklap haszongépjárművekben szakavatott olvasói szavazták meg, és ezzel hiteles visszajelzést adtak a Volkswagen Haszonjárművek minőségéről, elismertségéről.

Premier Brazíliában: úttörő jellegű pick-up tanulmányautó a Volkswagentől

2018-10-31

November 6-án, a Sao Paulo-i nemzetközi autószalonon a Volkswagen egy rendkívüli pick-up tanulmányautó világpremierjét ünnepeli, amely egyesíti a digitálisan hálózatba kapcsolt szabadidő autó (SUV) tulajdonságait a következetesen továbbgondolt pick-up sokoldalú felhasználhatóságával. Az új tanulmányautó egyik kiemelkedő újítása a többcélúan változtatható raktér, ami néhány egyszerű mozdulattal jelentősen megnövelhető a dupla kabin összecsukható hátsó részének köszönhetően.

A Volkswagen Haszonjárművek 371 500 gépkocsit szállított ki 2018 januárja és szeptembere között

2018-10-15

A Volkswagen Haszonjárművek az év első kilenc hónapjában világméretekben 371 500 gépkocsit szállított ki ügyfeleinek. A tavalyi év adataival összevetve ez 3 500 gépkocsival magasabb darabszám, és 0.1 %-os növekedést jelent. Nyugat-Európában 253 200 kishaszonjármű került piacra, ami 1.5 %-os növekedést jelent a tavalyi adattal összevetve. Ezen mennyiségből 95 100 gépkocsit a németországi piacon adtak át, ahol így 3.5 %-os emelkedést sikerült elérni.

A Volkswagen Haszonjárművek az IAA 2018 Haszonjármű Kiállításon: Dr. Thomas Sedran, a vállalat vezérigazgatója mutatja be a fenntartható mobilitási megoldásokat

2018-09-27

Új megoldások egész sora - az áru- és személyszállítást városi környezetben fenntartható módon biztosító Cargo teherszállításra alkalmas elektromos kerékpártól az e-Crafterig - mutatkozik be a Volkswagen Haszonjárművek standján a 2018-as IAA Haszonjármű Kiállításon. A vállalat így kívánja bemutatni a jövő elektromos szállítási és városi logisztikai megoldásait a márka mottójának - „A jövődet szállítjuk” - megfelelően.

Mindenhol jó, de a legjobb bárhol – Volkswagen California Balaton Edition

2018-09-24

A Volkswagen T6 California Balaton Edition akciós felszereltségével és árazásával kifejezetten a magyar ügyfeleknek készült, így a 30 éves ikon, a California már hazánkban is elérhető. A Balaton Edition hétszemélyes, teljes értékű lakóautó, ami a hétköznapokban is úgy használható, mint egy magas felszereltségű kisbusz, például egy Multivan.

A Volkswagen Kaliforniában mutatta be az Atlas Cross Sport és Atlas Tanoak tanulmányautókat

2018-09-14

A kaliforniai Montereyben augusztus végén rendezett autós hét során a Volkswagen az Atlas szabadidő-autó bázisára épült két tanulmányautót mutatott be: az Atlas Tanoak tanulmányautó pick-up-ot és a dinamikus Atlas Cross Sport szabadidő-autót, melyek alapváltozatban 2018 márciusában mutatkoztak be New Yorkban. A vonzó formájú összkerék hajtású modellek jól illusztrálják az Atlas-ban rejlő lehetőségeket.

A Volkswagen Haszonjárművek elektromos hajtással látta el a Crafter típust: az e-Crafter egy helyileg nulla károsanyag-kibocsátású furgon

2018-09-11

Hamburgban mutatta be a Volkswagen Haszonjárművek a tisztán elektromos hajtású e-Crafter1 kishaszonjárművet, amelynek hasznos teherbírása elérheti akár az 1,72 tonnát is. A 100 kW (136 lóerő) teljesítményű, magastetős zárt furgonként készülő e-Crafter a márka első nagy méretű, helyileg nulla károsanyag-kibocsátású modellje. Ez annak az elektromos mobilitási kampánynak a kezdetét is fémjelzi, amelynek keretében a Volkswagen Haszonjárművek részben és teljesen elektromos hajtású járművekkel bővíti ki kínálatát.

Új típusok és klasszikus modellek bemutatója a 2018-as Caravan Salon-on

2018-08-31

A Volkswagen Haszonjárművek új lakóautó modell kínálatot mutat be a 2018-as Caravan Salon-on Düsseldorfban. Egyrészt itt tartják a jelenlegi Crafteren alapuló Grand California világpremierjét, illete a lakóautók augusztus 24-szeptember 2 között sorra kerülő legnagyobb kiállításán tartják az új “Calfornia - 30 év” bemutatóját is. Ez utóbbi egy különleges, jubileumi Bulli, és mindössze 999 darabos sorozatban jelenik meg az ikonikus lakóautó 30. születésnapja alkalmából.

Növelte eladásait 2018 első féléve során a Volkswagen Truck & Bus

2018-08-21

Tovább haladt növekedési pályáján 2018 első félévében a Volkswagen Truck & Bus, jelentősen növelve haszonjármű-értékesítését*. Az MAN Truck & Bus, a Scania és a Volkswagen Caminhões e Ônibus összesen 112 130 járművét értékesítette, ami jelentős, az előző év azonos időszakához képest 16 százalékos bővülést jelent a vállalatcsoport számára. A Volkswagen Truck & Bus nagy lépésekkel halad Global Champion stratégiája megvalósításában, amely során a 2018. júniusi részvénytérsasággá alakulás és a küszöbön álló névváltoztatás – TRATON AG – egyaránt további jelentős mérföldkőnek számít.

Az új Grand California: egy új dimenzió kezdete

2018-08-13

A Volkswagen Haszonjárművek világpremierrel érkezik a düsseldorfi Caravan Salonra, ugyanis az augusztus 24. és szeptember 2. között rendezendő nemzetközi lakóautó kiállításon debütál a márka új Grand California modellje. A teljesen új lakóautó alapja az ultramodern Crafter modell. A Grand California érkezésével a Volkswagen Haszonjárművek egy olyan lakóautóval bővíti kínálatát, amely a hat méter hosszú járművek kategóriájában képviseli a márkát és teljes értékű fürdőszobát kínál a vásárlóknak. A jármű hátuljában található tágas hálóhelyiség mellett a Grand Californiában lehetőség nyílik emeletes ágy elhelyezésére is a gyermekek számára. Az új lakóautó piaci bevezetése 2019. elejére várható.

Idén is versenybe szállnak a Volkswagen modellek az „Év haszonjárműve” címért

2018-08-02

A Camion Truck&Bus szaklap idén is meghirdeti az "Év haszonjárműve" versenyt, melyen tavaly a Volkswagen Haszonjárművek márka Volkswagen Caddy modellje nyerte el a legjobb haszonjárműnek járó díjat a 2,5 tonna alatti kategóriában. A 23. alkalommal sorra kerülő díjazásra augusztusban indul a szavazás.

Volkswagen-találkozó 2018: Hetedik alkalommal a Hungaroringen

2018-07-10

A hagyományokhoz hűen ezúttal is ősszel rendezi meg a Volkswagen az éves márkatalálkozóját a Hungaroringen. Idén szeptember 22-én gyűlnek össze a márkafanatikusok a mogyoródi versenypályán. A rendezvény során ismét az autók lesznek a középpontban, de számos gyermekeknek, nőknek, férfiaknak szóló program várja a kilátogatókat a helyszínen.

Magyarországon California Balaton Edition néven indul a jubiláló lakóautó forgalmazása

2018-06-12

Lenyűgöző, élmény vezetni és a szabadságot kínálja négy keréken: ez a California a Volkswagen Haszonjárművektől. Kategóriájának legsikeresebb lakóautója újabb mérföldkőhöz érkezett. A Hannover Limmer körzetében található üzemben ugyanis elkészült a 100 000. California lakóautó és a „négy keréken guruló szabadság álma” várhatóan egy újabb gyártási rekordhoz segíti a Volkswagen Haszonjárművek márkát az idei évben. Csak a tavalyi évben a márka rekordmennyiségű, 15 155 darab California lakóautót gyártott, amely 18 százalékos bővülés a korábbi évhez képest. Hazánkban pedig egy különleges kiadásban, California Balaton Edition néven kerül forgalomba először ez a modell.

A legerősebb Volkswagen Amarok bizonyított, elhúzta a debreceni villamost

2018-06-04

Nem mindennapi teherbírásáról tett tanúbizonyságot az új, eddig legerősebb Volkswagen Amarok. A 258 lóerős pick-up saját tömegének több, mint tizennyolcszorosát húzta el pár napja Debrecenben.

A gyártás megkezdődött: Amarok új, az eddigi legerősebb motorral a Volkswagen Haszonjárművektől

2018-05-23

Az eddigi legerősebb motorral szerelt Amarok gyártása megkezdődött: az erőteljes, 190/200kW (258/272 LE) teljesítményű, V6 erőforrású prémium kategóriás pick-up a Volkswagen Haszonjárművek hannoveri fő üzemében készül. A V6 TDI motor főbb jellemzői: 580 Nm nyomaték, valamint az overboost funkciónak köszönhetően 10 kW-os többletteljesítmény, egyedülálló mutatók ebben a méretkategóriában. Az új motor az Amarok Highline és Aventura felszereltségi szintekhez érhető el. Az Amarok Aventura 190 kW (258 LE) teljesítményű változata új vizuális elemeket is kapott, ilyen például a fekete tetőkárpit, az új 20 colos kerekek és a különleges Peacock Green (Páva zöld) metálfényezés, amelyek először rendelhetők az Amarok modellhez

A Volkswagen Haszonjárművek 46 300 gépkocsit szállított ki, és 16,2 %-os növekedést ért el áprilisban

2018-05-15

A Volkswagen Haszonjárművek áprilisban világméretekben 46 300 gépkocsit szállított ki ügyfeleinek, ez 16,2 %-os növekedés a tavalyi április hónappal összevetve. A piacok a nyugat-európai, a kelet-európai, a dél-amerikai, az afrikai és a ázsiai-csendes óceáni régiókban egyaránt hozzájárultak e jelentős emelkedésekhez. Az erős kereslet mellett az is hozzájárult a kiszállítások kedvező alakulásához, hogy ismét beindult a T6 személyautó változatainak előzőleg ideiglenesen elhalasztott kiszállítása. Összességében a 2018. január és április közötti időszakban a kiszállított gépkocsik 161 700 darabos mennyisége már elérte a megelőző év azonos időszakának volumenét, és ez tovább fog javulni május hónapban

Jelentősen nőtt a Volkswagen Truck & Bus értékesítése 2018 első negyedévében

2018-05-07

A Volkswagen Truck & Bus 2018 első három hónapjában jelentősen növelni tudta haszonjárműveinek eladásait.¹ A Csoport értékesítési volumene elérte az 53 220 darabot, ami az előző év azonos időszakával összehasonlítva 16 %-os emelkedést jelent. A megelőző év sikerére alapozva az első negyedévben mindhárom márka, az MAN, a Scania és a Volkswagen Caminhões e Ônibus is hozzájárult a Csoport étékesítési sikereihez.

A Volkswagen Haszonjárművek 114 700 gépkocsit szállított ki az év első negyedévében

2018-04-18

Jól teljesített a Crafter modell sorozat

Sikeres pénzügyi évet zárt a Volkswagen Truck&Bus

2018-04-11

A Volkswagen Truck&Bus haszonjárművek üzletága jelentősen növelte bevételeit és működési nyereségét a 2017-es pénzügyi évben. A bevételek 12,32 %-kal emelkedtek, és elérték a 23,9 milliárd eurót, ami az összes márkát érintő erős értékesítési növekedésnek köszönhető. A különleges tételek nélküli működési nyereség 26,8 %-kal nőtt, és elérte az 1,7 milliárd eurót, ami 6,9 %-os értékesítésre vetített működési hozamnak felel meg.

Kettős premier New Yorkban: a Volkswagen bemutatja az Atlas Cross Sport és az Atlas Tanoak tanulmányautókat

2018-04-03

A Volkswagen új szintre érkezett világszintű SUV kampányában. A Toureg közelmúltban megtartott kínai bemutatóját követően a Volkswagen a New York-i Nemzetközi Autószalonra két Atlas modellváltozatot hozott. A március 28. és április 8. között megrendezésre kerülő eseményen bemutatkozik az Egyesült Államok piacára kifejlesztett Atlas Cross Sport1 és Atlas Tanoak1 tanulmányautó. A két koncepcióautó nagyszerűen illusztrálja, hogy az Atlas modellsorozat milyen változatokkal bővülve válhatna egy szélesebb kínálatot nyújtó modellcsaláddá. Hibrid hajtásával és kupészerű hátsó formavilágával az ötüléses, sorozatgyártás közeli Atlas Cross Sport a New Yorkhoz és San Franciscohoz hasonló nagyvárosi használatra készült. Az Atlas Tanoak pick-up viszont innovatív raktér megoldásával ideális választás, ha az amerikai kontinens végeláthatatlan vidékein barangolna az ember. Mindkét Atlas tanulmány belső tere átfogó digitalizációs törekvések mentén került kialakításra.