Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Újdonságok a Volkswagen Haszonjárművek világából

Az AUTO MOTOR SPORT olvasói a Multivan 6.1-nek ítélték a 2019-es év legjobb formatervezési innovációja díját

27.09.2019

Az új Multivan 6.1 elnyerte az „Autonis - Legjobb formatervezési innováció 2019” díjat a „Kisbusz” kategóriában. Az AUTO MOTOR UND SPORT autós szaklap által indított olvasói közvélemény kutatás egyértelmű eredményeként az összes résztvevő 53,6% -a szavazott a Volkswagen Haszonjárművek kultikus kisbuszának legújabb generációs modelljére.

Új márka arculat a Volkswagen Haszonjárművek márkánál

10.09.2019

Új logó és új digitális ügyfél élmény: a Volkswagen Haszonjárművek márka élesíti új márka arculatát – a Volkswagen Személyautók márkával egy időben.

A Volkswagen Ferdinand Piëch-et gyászolja

28.08.2019

A Volkswagen-csoport gyászolja egykori vezérigazgatóját, a Felügyelő Bizottság elnökét Prof. Dr. Ferdinand Piëch-et. A Felügyelő Bizottság és az Igazgatóság a 660 000 alkalmazott nevében őszinte részvétét fejezi ki a családnak, és tiszteleg Piëch kimagasló tevékenysége előtt, melyet a Volkswagen, a Csoport márkái és az autóipar egészének fejlesztése során nyújtott.

A Volkswagen Haszonjárművek márka 300.300 kiszállítással az előző évihez hasonló eredménnyel zárta az év első hét hónapját

21.08.2019

A Volkswagen Haszonjárművek márka az év eleje óta 300.300 kishaszonjárművet adott át ügyfeleinek. Ez azt jelenti, hogy kiszállításoknál a márka közel azonos eredménnyel zárt, mint a tavalyi év hasonló időszakában (- 0,4 százalék). A legtöbb átadott járművet Nyugat-Európában regisztrálták, itt a márka 211.300 kiszállítással zárta ezt az időszakot (+ 1,1 százalék). A legnagyobb piacnak ismét Németország bizonyult 79.600 kiszállítással (- 0,4 százalék).

Modellfrissítés az ikon számára – Új California 6.1 digitális vezérlésű kempingfunkciókkal

14.08.2019

Augusztus végén, a Düsseldorfi Lakójármű-szalon (Düsseldorf Caravan Salon) alkalmával tartja új Californa 6.1 modellje világpremierjét a Volkswagen Haszonjárművek. A megújult orrkialakítás karizmatikus, a konyhaberendezés és az ágyak egyaránt továbbfejlesztett konstrukciók, a tetőkonzol új multifunkciós kezelőpanelje immár digitalizált technika, miközben az extrafelszerelésként kínált, szintén digitális műszeregység, valamint az infotainment-rendszerek integrált internetkapcsolatot kínáló, új generációja egyaránt további újdonság a lakóautó fedélzetén. Ugyancsak új a már a digitális világ igényei szerint átdolgozott műszerfal, az új elektromechanikus kormányberendezés pedig – olyan vezetői segédrendszerek alkalmazását is lehetővé téve a modellsorozat tagjaiban, mint a sávtartást segítő Lane Assist – jelentősen növeli a biztonságot és kényelmet.

Indul a szavazás a Camion&Truck magazin 2019-es "Év haszonjárműve" díjának elnyeréséért

13.08.2019

A Camion&Truck szaklap idén is meghirdette az "Év haszonjárműve" versenyt, melyen legutóbb - folytatva a több évtizedes szép hagyományt - a Volkswagen Haszonjárművek márka ismét nyert egy kategóriában. A most 23. alkalommal sorra kerülő díjra méltónak tartott autókra a lapban meghirdetett szavazási felhívás szerint lehet voksolni, és remélhetőleg ebben az évben is lesz Volkswagen a díjazottak között.

A Volkswagen Haszonjárművek márka közel 260.000 gépkocsit szállított ki az év első felében

16.07.2019

A Volkswagen Haszonjárművek márka idén januártól júniusig világméretekben 259.400 Transporter, Caddy, Amarok és Crafter modellt szállított ki ügyfeleinek. Ezzel a kiszállítások a tavalyihoz hasonlóan magas szinten maradtak. A Nyugat-Európában - a márka értékesítése szempontjából legfontosabb régióban - az ügyfeleknek kiszállított 182.800 gépkocsival a kiszállítások 1.4 %-kal haladták meg a tavalyi szintet.

A Ford - Volkswagen kiterjeszti globális együttműködését az autonóm vezetés, az elektrifikáció és az ügyfelek jobb kiszolgálása érdekében

12.07.2019

A Ford Motor Company és a Volkswagen AG ma bejelentette, hogy globális szövetségüket az elektromos járművekre is kiterjesztik - és együttműködnek az Argo AI-vel az autonóm járműtechnológia bevezetésében az Egyesült Államokban és Európában - az ügyfelek jobb kiszolgálása érdekében miközben mindkét vállalatnál javul a versenyképesség valamint a költség és tőke hatékonyság.

A Volkswagen Haszonjárművek márka 215 000 gépjárművet szállított ki az év eleje óta

14.06.2019

A Volkswagen Haszonjárművek márka a Caddy, a Transporter, az Amarok és a Crafter különböző változataiból világméretekben 215.000 gépjárművet szállított ki az idén januártól májusig tartó időszakban. A tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva ez több, mint 2.4 százalékos növekedésnek felel meg. A nyugat-európai kiszállítások 150.800 darabos kiszállítást hoztak, és 4.7 %-os emelkedést értek el.

Széles választék hétüléses modellekből a Volkswagennél

24.05.2019

A Volkswagen és a Volkswagen Haszonjárművek egészen különleges, a Magyarországon forgalmazott márkák közt az egyik legszélesebb választékkal készül a családvédelmi program keretében meghirdetett 2,5 millió forintos támogatási akcióra. A márkák kínálatában 7 olyan típus is szerepel, ami minimum 7 férőhelyet kínál az utazóknak.

Jó ereményeket ért el a Volkswagen Haszonjárművek márka az első 3 hónapban

06.05.2019

Jól alakultak a Volkswagen-csoport eredményei a folyó pénzügyi év első 3 hónapjában, melyen belül a Volkswagen Haszonjárművek márka is jól kezdte az idei évet. A márka értékesítésből származó árbevétele 3,3 milliárd euró (2,9 milliárd) volt, ami 11,8 százalékkal múlta felül 2018 első negyedévét. Elsősorban a nagyobb mennyiségek, valamint a modellek közötti jobb eloszlás és a kedvező árfolyam hatások vezettek ahhoz, hogy a működési eredmény 29,9 százalékkal, 291 millió euróra nőtt.

Az új Transporter 6.1 a világ legnagyobb, építőipari gépek és eszközök bemutatására szakosodott kiállításán mutatkozik be

11.04.2019

A Multivan 6.1 februári világpremierjét követően a Volkswagen Haszonjárművek most az új Transporter 6.1 modellt mutatja be, elsőként a müncheni kiállítás közönségének. A legkeresettebb – műszaki szempontból alaposan átdolgozott - haszonjármű debütálásának helyszínéül pedig nem is választhatott volna jobb eseményt a „bauma 2019” vásárnál, amelyet a világ legnagyobb, építőipari gépek és eszközök bemutatására szakosodott kiállításaként tartanak számon. Április 8. és 14. között több, mint fél millió látogatót várnak 200 országból a vásárra, amelyen világ minden részéről érkező szakemberek megismerkedhetnek a Volkswagen Haszonjárművek új Transporter 6.1 modelljével.

A Volkswagen autonóm szállítási eszközökkel változtatja meg a szolgáltatók és a kiskereskedelem világát

05.04.2019

A Volkswagen az idei Hannoveri vásárra látogatókat (április 1-5.) utazásra invitálja a holnap világába. A szállítási kapszulák, "POD" -ok, valódi jövővel rendelkező képzeletbeli kisteherautók. Elektromos működtetés és autonóm vezetés, „hívásra” jelennek meg, bárhol is szükségesek, egy városi vagy vidéki térségben, fesztiválokon vagy sporteseményeken. Mobil orvosi rendelővel, üzletekkel, elektromos autók töltőállomásaival vagy lounge-jellegű éttermekkel és kávézókkal felszerelve. Ebben a jövőben a Volkswagen a saját márkáinak felhasználásával fogja bővíteni a "Mobilitás szolgáltatásként" üzleti modellt azáltal, hogy hozzáadja az "Üzlet, mint szolgáltatás" modellt.

75 000 Volkswagen Haszonjármű került piacra az év első két hónapjában

03.04.2019

A Volkswagen Haszonjárművek márka az év első két hónapjában 75 000 gépkocsit szállított ki világméretekben. Ez 8 900 darabbal több, mint az elmúlt év azonos időszakában elért eredmény volt, és tavalyhoz képest 13,4%-os növekedést jelentett. Az értékesítés dinamikáját Nyugat Európa adta, itt 50 600 gépkocsi kiszállításával 19,8%-os növekedést értek el.

A Volkswagen Haszonjárművek 2019-ben több mint 1,8 milliárd eurót fektet be a márka jövőjébe

29.03.2019

A Volkswagen Haszonjárművek a 2018-as lenyűgöző üzleti évére alapozva készíti elő a márka jövőjét. A GRIP 2025+ stratégia ezt az átalakítást írja le: új termékekkel, üzemek átalakításával és új mobilitási szolgáltatások fejlesztésével. Thomas Sedran, a Volkswagen Haszonjárművek márka elnöke: "Az iparág csúcsán formálhatjuk az átalakulást, mert pénzügyileg erősek vagyunk, és kihasználhatjuk a csoporton belüli szinergiákat. Egy klasszikus autógyártóból mobilitási szolgáltatóvá fejlődünk. Ennek érdekében több mint 1,8 milliárd eurót fektetünk be ebben az évben.

Mérföldkő a Volkswagen Haszonjárművek márkánál: Hannoverben legördült a gyártósorról a tízmilliomodik autó

14.03.2019

Gyártási jubileumot ünnepeltek a hannoveri üzem évfordulóján: napra pontosan 63 évvel ezelőtt kezdődött meg a haszonjárművek gyártása a Hannover-Stöken-i üzemben. Néhány napja így itt gördült le a gyártósorról a tízmilliomodik gépkocsi, egy piros-fehér T6 Caravelle. A Volkswagen Haszonjárművek a kilencüléses kisbuszt a „Hannover AUF DER BULT” gyermekkórházi Alapítványnak adományozta.

Egy ikon nagy frissítése: A digitalizált Multivan 6.1. Világpremierje

25.02.2019

A kereskedelmi járművek ikonja: a Bulli. Transporter, Caravelle, Multivan és California. Mind sikersztori. Hat generáció óta - a T1-től a T6-ig - a Volkswagen Haszonjárművek világszerte közel 12 millió darabot értékesített. Most a termékcsalád nagy frissítést kap: T6.1. Egy ikon legújabb kiadása. Digitalizált és csatlakoztatott. Számos új asszisztens-rendszerrel, első alkalommal digitális eszközökkel és a legújabb informatikai szórakoztató rendszerek generációjával, folyamatos online hozzáféréssel. Újdonság: az autó eleje és a műszerfal kialakítása. A legújabb TDI-motorok (90-199 LE) biztosítják a hajtóerőt. Egy teljesen elektromos hajtásrendszer új opció a Bulli-ban. Az új T6.11 forgalmazása 2019 őszén indul az első piacokon.

400 000 LEGO kockából építették meg a T2 Bulli mását

22.02.2019

Két tapasztalt LEGO modellépítő 400 000 darab LEGO kocka felhasználásával készítette el a világ minden valószínűség szerint legnagyobb, LEGO elemekből készült lakóautóját. A teljes méretű T2-t a Müncheni f.re.e. Szabadidő és Utazási Vásár során leplezték le. A f.re.e. Szabadidő és Utazási Vásárt (február20-24) felkereső fiatal és idősebb látogatók közvetlen közelről is megcsodálhatják a 700 kilogrammos Bullit. A modell mintájaként, „tervrajzaként” az 1967 és 1971 között gyártott T2 lakóautó szolgált, mely a világjárók számára a mai napig az igazi, ikonikus lakóautó.

A Volkswagen Haszonjárművek sikeresen, a kiszállítások 14,4 %-os növekedésével kezdte az új esztendőt

15.02.2019

A Volkswagen Haszonjárművek sikeresen kezdte az új esztendőt: januárban a hannoveri központú márka világméretekben több, mint 39 500 gépkocsit adott át ügyfeleinek. Ez 14.54 %-os növekedést jelent az elmúlt év azonos hónapjával összehasonlítva. A 26 700 kiszállított gépkocsival az európai kulcspiacok több, mint kétharmaddal részesültek a kiszállított egész havi mennyiségből, és ez 24.9 %-os emelkedést jelentett.

Globális szövetségre lép a Volkswagen AG és a Ford Motor Company

15.01.2019

A Volkswagen AG és a Ford Motor Company ma bejelentette az első hivatalos megállapodások létrejöttét azon átfogó szövetség keretében, melynek célja az érintett vállalatok versenyképességének javítása, illetve a vásárlók jobb kiszolgálása az iparágban zajló gyors változások korában.

Hálózatba kapcsolt lakóautó: az új Grand California elnyerte a „Connected Car Award 2018” díjat

20.12.2018

Az új Grand California 2019. év elején érkezik a kereskedésekbe, de már most jelentős elismeréseket gyűjt be: a lakóautó ugyanis a közelmúltban nyerte el a „Connected Car Award 2018” díjat. Az AUTO BILD és a COMPUTER BILD magazinok által alapított díj az olvasók szavazatán alapul, így jól mutatja a digitalizált autóipari környezet aktuális irányzatait. A Grand California modellre leadott olvasói szavazatok igazolják a tényt, hogy ebben a kategóriában szinte nincs még egy olyan lakóautó, amely hasonlóan széles kínálattal bír a hálózatba kapcsolt infotainment és szórakoztató megoldások tekintetében. A Grand California alapja a legújabb Crafter modell és két méretben lesz elérhető az ügyfelek számára.

A Volkswagen-csoport új IT központot hozott létre Lisszabonban

19.11.2018

A Volkswagen-csoport szélesíti tevékenységének szoftver hátterét, mellyel határozott előrelépés hajt végre a digitális átalakításban. Ennel újabb fejezeteként Lisszabonban Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök jelenlétében a felavatták a Lisszaboni Szoftver Fejlesztő Központot (Software Development Center Lisbon). A központban 300 informatikai szakember fog szoftvereket fejleszteni főként a digitalizált ökoszisztémák és a Csoporton belüli vállalati folyamatok számára, közülük 100-an a felhő-alapú szolgáltatások fejlesztésén és speciálisan a MAN Truck and Bus haszonjármű részleg számára végzik munkájukat.

A Volkswagen Amarokot a jövőben Algériában is gyártják majd

15.11.2018

A Volkswagen Haszonjárművek és a SOVAC S.P.A kiszélesíti együttműködését Algériában. A jövőben Relizane-ban, az Algírtól 280 km-re dél-nyugatra lévő összeszerelő üzemben, ahol már gyártják a Caddy-t, az Amarok pick-up-ot is gyártani fogják. Az üzem most, a nagy kereslet miatt hét hónappal a tervezettnél korábban gyártotta le a 10 000. Caddy-t.

A Volkswagen Caddy 14. Alkalommal nyerte el kategóriája első helyét

13.11.2018

Huszonharmadik alkalommal hirdette meg a Camion Truck&Bus magazin "Az év haszongépjárműve" pályázatot, amelyben Magyarországon bemutatott és forgalmazott haszonjárművek tizennégy kategóriában versenyeznek. Az olvasók szavazataira épülő pályázat mondhatjuk idén is a megszokott eredményt hozta az I. kategóriában, a 2,5 tonna alatti haszonjárműveknél, hiszen immáron 14. alkalommal a Volkswagen Caddy hódította el a győzelmet. A Volkswagen nagyra értékeli a díjat, hiszen azt a szaklap haszongépjárművekben szakavatott olvasói szavazták meg, és ezzel hiteles visszajelzést adtak a Volkswagen Haszonjárművek minőségéről, elismertségéről.

Premier Brazíliában: úttörő jellegű pick-up tanulmányautó a Volkswagentől

31.10.2018

November 6-án, a Sao Paulo-i nemzetközi autószalonon a Volkswagen egy rendkívüli pick-up tanulmányautó világpremierjét ünnepeli, amely egyesíti a digitálisan hálózatba kapcsolt szabadidő autó (SUV) tulajdonságait a következetesen továbbgondolt pick-up sokoldalú felhasználhatóságával. Az új tanulmányautó egyik kiemelkedő újítása a többcélúan változtatható raktér, ami néhány egyszerű mozdulattal jelentősen megnövelhető a dupla kabin összecsukható hátsó részének köszönhetően.