Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Crafter Busz

A Crafter Busz Turista-, iskola-, turnébusz, sportegyesületek csapatszállítója, dolgozói vagy éppen helyközi járat – bármilyen feladatra is szánja, a Crafter Buszban mindig remekül telnek majd a kilométerek, még sok csomaggal vagy rosszabb, esetleg kihívásokkal teli időjárási viszonyok között is. Kiviteltől függően, a vezetővel együtt 10-21 főnek kínál óriási kényelmet és biztonságot.

A Crafter Busz kétlépcsős átalakítással kerül magyarországi forgalomba helyezésre. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a gyári alapautó először teherautóként érkezik az országba, levizsgázik, és így kerül forgalomba. Ezután kerül egy magyarországi, az összes érvényes engedéllyel rendelkező hazai felépítménygyártóhoz átépítésre, ami után ismét levizsgázik, valamint forgalomba helyezésre kerül, ezúttal már buszként.

Galéria

Fedezze fel a Crafter Buszt, nézze meg galériánkat!

Fedezze fel a Crafter Buszt, nézze meg galériánkat!

Személyre szabható és egyéni igényeket kielégítő üléselrendezés és klímaberendezés. A Crafter Busz tökéletes választás, ha személyszállításban érdekelt. Belső terének tágassága igazán figyelemre méltó. Ám nemcsak méretei teszik különlegessé, hanem a legapróbb részletekben rejlő komfortos megoldásai is.

Praktikus vezetőfülke
Személyre szabható vezetőülés
Klímaberendezés
Praktikus vezetőfülke

A Crafter Busz tágasságát és kényelmét nemcsak az utasok, hanem a sofőr is élvezheti. A könnyen elérhető váltókar és kezelőfelületek, az átlátható, multifunkciós kijelző praktikus kezelhetőséget tesznek lehetővé. Ezen felül az ergonomikus, állítható magasságú és dőlésszögű ülések, a hatékony motor- és külsőzajszigetelés is azt szolgálja, hogy a sofőr egész úton ellazulva, csak a vezetésre koncentrálva irányíthassa az autót. Az üléskínálatot az hidraulikus csillapítású ergoComfort, valamint a fűtéssel és masszázsfunkcióval is felszerelt, hidraulikus csillapítású ergoActive ülésopciók teszik teljessé.

Személyre szabható vezetőülés

Többek között a következő beállítási lehetőségekkel: lengőülés súlybeállítással, ülés hosszirányú beállítása, ülésmagasság és ülésmélység beállítása.

Klímaberendezés

A professzionális személyszállítás érdekében a Crafter Busz utastere külön, saját vezérléssel klimatizálható. Az utasteret a mennyezetbe integrált légbefúvók látják el friss levegővel.

Megbízhatóság és kényelem a hosszú utakon is. Legyen szó hosszabb vagy rövidebb útról, a biztonságos vezetésben partnerre lel a Crafter Busz vezetőasszisztens-rendszereiben, akik segítik és vigyázzák útját.

„Trailer Assist” vontatmányirányító tolatási rendszer.
„Front Assist” környezetfigyelő rendszer városi vészfék funkcióval.
„Park Assist” parkolássegítő rendszer.
„Lane Assist” sávtartó rendszer.
„Light Assist” fényszóró-szabályozás.
Hátsó keresztirányú forgalom-asszisztens.
„ACC” távolságtartó automatika.

Automatikusan beparkolja az utánfutós járműveket a parkolóhelyre, valamint megkönnyíti a rakodórámpákhoz és más szűk helyekre történő precíz tolatást. A vezetőnek elég csupán hátrameneti fokozatba kapcsolni, megnyomni a parkolást segítő gombot, majd a tükörállító kapcsoló segítségével megadni azt az irányt, amelyen az utánfutóval haladni kíván.

„Front Assist” környezetfigyelő rendszer városi vészfék funkcióval.

Veszélyesen rövid követési távolság esetén segít csökkenteni a féktávolságot.

„Park Assist” parkolássegítő rendszer.

Megoldja a többlépéses beparkolást a párhuzamos és merőleges parkolóhelyekre. Hátramenetbe kapcsoláskor a jármű automatikusan kormányoz. A vezetőnek csak a tengelykapcsolót, a gázpedált és a féket kell kezelnie.

„Lane Assist” sávtartó rendszer.

A sáv nem szándékos elhagyása esetén visszakormányoz, és egyidejűleg figyelmeztető hanggal és a multifunkciós kijelzőn megjelenő jelzéssel hívja fel a vezető figyelmét a beavatkozásra.

„Light Assist” fényszóró-szabályozás.

Automatikusan tompítja a reflektort szembejövő vagy a jármű előtt haladó járművek érzékelése esetén, mielőtt a vezetőt a fény elvakítaná. 60 km/h sebesség felett és teljes sötétségben automatikusan bekapcsol a távolsági fényszóró.

 

Hátsó keresztirányú forgalom-asszisztens.

Működési határain belül, a tolatásos kiállások során segíti Önt, amint a hátsó lökhárítóba épített érzékelőivel a jármű mögötti keresztirányú forgalmat figyeli. Ha oldalirányból autó, kerékpárosvagy akár gyalogos közelít, hangjelzéssel és az infotainment-rendszer képernyőjén megjelenő jelzéssel figyelmeztet. Amennyiben Ön nem reagálna időben, a rendszer fékezési beavatkozással mérsékelheti a küszöbön álló ütközés erejét, optimális esetben pedig megis előzheti azt.

„ACC” távolságtartó automatika.

A sebességet automatikusan a jármű előtt haladó gépkocsi sebességéhez igazítja, és tartja a vezető által beállított követési távolságot. A jármű már tartalmazza a "Front Assist" környezetfigyelő rendszert.

Ülésvariációk

Ülésvariációk egyedi igényekre szabva

A Crafter Busz 5 tonnás kategóriában elérhető, és kétféle - hosszú

és túlnyúlásos - tengelytávval választható. Az ábrákon bemutatott

14-féle ülésváltozaton túl egyedi üléselrendezéssel is rendelhető,

előzetes egyeztetés alapján.

Katalógusok & további lehetőségek